Sportdag in het Noord-Koreaanse leger: martial arts

Sportdag in het Noord-Koreaanse leger. Altijd een plezier om te zien hoe de manschappen druk bezig zijn. Alles onder de bezielende leiding van Kim Jong-un. Nu Rusland door het Oekraïne-conflict uitgesloten wordt door het Westen en naar het Oosten kijkt opent dit perspectief voor samenwerking. Wie weet is een sportdag van Russische, Chinese en Noord-Koreaanse militairen een goed begin. Om samen het ijs te breken door het breken van stenen. Martial arts is weer eens wat anders. Goed voor de teambuilding. Het geluid maakt het af.

2 gedachten over “Sportdag in het Noord-Koreaanse leger: martial arts

  1. Grappig, zo heb ik (precies hetzelfde) Karate gedaan midden jaren ’60 met Jan Kallebach (Nederlands mooiste en meest technische Judoka in die tijd) en Chris Dolman (een van Nederlands meest bevlogen martiaal arts beoefenaars in die tijd) op de sportschool van John Bluming in Amsterdam.

    Alleen maar een jaartje, totdat ik een aantal botjes in mijn hand brak en ik niet mee kon doen met de landelijke Judokampioenschappen. John had me aangeraden om karate te gaan doen om wat feller te worden. Ik kon te goed tegen mijn verlies. Ik wist niet dat dit soort sportbeoefening nog bestond. Het ziet er nu een beetje grotesk uit. Ik durf bijna niet te bekennen dat ik dit eens net zo serieus heb genomen als de jongemannen die je op de video ziet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.