De desinformatie over Oekraïne is grenzeloos. Ensceneringen die de tegenstander in een kwaad daglicht moeten stellen worden als waar gepresenteerd. En klakkeloos door de westerse media overgenomen. Neem nou het incident in Krasnoarmeisk. Gisteren zou een onderdeel van het Oekraïense leger het vuur geopend hebben op deelnemers aan het zogenaamde referendum. Trouw bericht ‘Soldaten van de Oekraïense nationale garde hebben vanavond het vuur geopend op een menigte voor het stadhuis in Krasnoarmeisk in het oosten van Oekraïne’. Persbureaus als AP of Reuters en media als Trouw vertrouwen op de propaganda van het door het Kremlin gecontroleerde RT. Kan een medium naïever zijn door dit zonder voorbehoud over te nemen?
Wie goed kijkt ziet een zooitje ongeregeld in paramilitaire kleding wat in de lucht schieten dat optreedt in de enscenering ‘Hoe spelen we de Nationale Garde van Oekraïne na‘? Ze kwamen aanrijden in lichtgroene persoonsbusjes die overduidelijk geen militaire voertuigen waren en niet in gebruik zijn bij de Nationale Garde. Op het eerste gezicht klopt het al niet. Maar toch wordt het als kloppend in een waarheid geperst.
Het op de hand van het Kremlin zijnde Russisch-Canadese GlobalResearchTV van Michel Chossudovsky maakt het op YouTube bont door cliché’s over de regering van Kiev uit de kast te halen en daaruit een verhaal te fabriceren dat de kritiek op president Putin relativeert. Het komt overeen met de berichtgeving van RT dat zich baseert op ‘van horen zeggen‘ zonder harde feiten te geven. Het is broddeljournalistiek die niet uitgaat van de feiten, maar de gebeurtenissen laat volgen uit een vooropgezette mening. En als de westerse media zo’n verhaal voor zoete koek overnemen dan valt het niet te verwonderen dat westerse nieuwsconsumenten op het verkeerde been worden gezet en ook niet meer weten wat ze als waar kunnen aannemen. Of als onwaar.
In de informatieoorlog is de waarheid het eerste slachtoffer. Propaganda probeert onder het mom van objectieve journalistiek de feiten naar de hand te zetten. Niet om voor te lichten, maar om te overtuigen en een politiek doel te bereiken. Westerse nieuwsconsumenten weten na alle schermutselingen in Kiev, Odessa, Mariupol of Sloviansk niet meer wat ze kunnen geloven. Wat er nog erger op wordt als media een gefabriceerd bericht over Krasnoarmeisk als waarheid brengen. En niet de moed hebben om hun fouten te corrigeren.
Ik zie twee argumenten:
-Stelletje ongeregeld zooitje
-Lichtgroene persoonsbusjes die niet in gebruik zijn bij de Nationale Garde.
Zonder de mogelijkheid van een in scene gezet voorval te diskwalificeren kan ik nou niet zeggen dat dit hét dan zou moeten aantonen..
LikeLike
@reggie
Stel je voor dat in een conflictsituatie veiligheidstroepen zo optreden. In bijeengeraapte uniformen en gestolen personenwagens. Met hun gedrag doen ze er alles aan om de aandacht op zichzelf te vestigen. Zo zichtbaar mogelijk.
Het kan, maar het geeft te denken. De journalistiek heeft naar m’n idee op z’n minst de taak om de onregelmatigheden te vermelden. Het gaat me hier vooral om de onzorgvuldigheid van de persbureau’s en de media.
Er zijn naast het zooitje ongeregeld en de auto’s meer redenen die echter van een ander niveau zijn en gevolg van de ontkenning van Kiev. Die liet ik daarom maar ongenoemd om niet in een nodeloos welles-nietes discussie terecht te komen. Want wie weet komt er hier iemand met de complottheorie dat het eigenlijk pro-Maidan activisten waren die zich bewust slecht vermomden als verklede pro-Russische separatisten om deze in een kwaad daglicht te stellen. Zie ook:
http://inforesist.org/battalion-dnepr-was-not-in-krasnoarmeisk-help-to-identify-the-shooters/?lang=en
LikeLike
@George
Zonder verder commentaar een salvo die ik vanmiddag afvuurde onder een opiniestuk bil VK:
= Bijna antiek artikeltje. Om in de VS president te worden moet je het oligarchen naar hun zin maken. Obama gaat het banksters, de gebr. Koch, de schaliegasbaronnen, echt niet lastig maken. Putin beschermt de olichargen die het hem niet lastig maken. In de Oekraïne weten veel politieagenten/militairen niet meer naar welke oligarch ze moeten luisteren. De EU is er veel meer voor multinationals dan voor burgers. Vraagje van Putin in interview: “Wat bedoelen jullie in het westen met democratie?” =
= Zo vlak voor de nieuwe middeleeuwen; globaal feodalisme door totale liberalisering van de financiële sector onder het motto: met genoeg geld is elk casino [land] te kraken, wil ik Sommer nog wel even ‘gouvernementeel’ van dienst zijn. Energie-strategie was/is zaak van Gasunie. Veel van die 7 miljard [m.i. lage schatting] werd in handel gestoken, maar destijds politiek verkocht als bufferopslag. Gevolg o.a.: 2,2 miljard afschrijving op aangekocht distributienet in Duitsland. Waar was Den Haag? =
= Er stond een stuk in FAZ dat er op wijst dat het twijfelachtig is of Putin inzake de Krim volkenrechtelijke overtredingen heeft begaan, indien men dat vanuit de westerse optiek van o.a. R2P beschouwt: Kühle Ironie der Geschichte – http://tinyurl.com/qznzf2m ‘Sarren’ van Martin Sommer is zonder meer het juiste woord, als men een interview met de nuchtere Lawrence Wilkerson bekijkt, die spreekt van een zeer gevaarlijke situatie: Who Makes US Foreign Policy? Met tekst: http://tinyurl.com/m6xyvv7 =
= De insteek van Sommer hier is genoeg om een heel boek over te schrijven. Wat er op dit moment aan de oppervlakte komt, is dat Rusland de-escaleert door de troepen terug te trekken van de grens van Oekraïne en Putin in een telefoongesprek met Merkel een soort overeenkomst heeft over een rondetafelconferentie met alle partijen in Oekraïne. Waarom gaf de bijna vermoordde Kernes zijn pro-Russische politiek op? Washington zwijgt en escaleert m.i. ook via de EU met sancties. =
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6235/Martin-Sommer/article/detail/3653038/2014/05/11/Martin-Sommer-Wij-denken-dat-we-afhankelijk-zijn-van-Poetin.dhtml
LikeLike
@Arjan
Iets zeggen te doen is niet hetzelfde als iets doen. Integendeel, vaak komt het zeggen in plaats van het doen. Telkens claimt Rusland troepen van de grens terug te trekken. Als al die claims van de afgelopen weken kloppen dan moeten er nu zeker al -80.000 militairen aan de grens met Oekraïne staan. Niet dus.
Kernes lijkt me een doorsnee opportunist zoals al die types die zakendoen met politiek verwarren. En die de politiek zo’n slechte naam bezorgen. Ze lopen over naar de andere kant als dat in hun straatje past. En worden gekocht door Washington, Moskou of Berlijn.
Mee eens dat president Obama geen smoel laat zien in de kwestie Oekraïne. Hij treedt niet op en durft zich niet uit te spreken tegen Rusland. Denk ook aan het belang van Shell in Oekraïne dat Nederland bindt. En Frankrijk verkoopt gewoon een duur helicopterschip aan Rusland. Het belang van bedrijven gaat voor alles.
https://georgeknightlang.wordpress.com/2014/02/27/belang-shell-in-oekraine-nauw-verbonden-aan-janoekovitsj-wat-nu/
LikeLike
Kun je de titel niet veranderen in “Ondraaglijk eenzijdige berichtgeving van George Knight over Oekraïne”?
LikeLike
@Pjotr
Hoezo? Leg dat eens uit. Kijk ook naar de conclusie in de laatste alinea die in het algemeen over propaganda spreekt en geen kant noemt.
Ik kies partij tegen Putin omdat ik het huidige Rusland het grootste kwaad vind. Niet in de laatste plaats voor de Russen en Rusland. Bedank dat bijvoorbeeld de onderwijsbegroting van Rusland afgelopen jaren met 30% is gekort om de defensie te financieren. Dat wil en kan ik niet verdedigen.
Oekraïne en de landen van Oost-Europa zijn soevereine staten die het recht hebben om voor zichzelf te kiezen. Ook als ze dat binnen westerse verbanden doen. Als ze daarvoor zelf actief kiezen, dan gaat het niet aan om die keuze met intimidatie en verstoring van het centrale gezag te ondermijnen. Zoals Rusland doet. Naar verluidt is 70% van de bevolking van Oekraïne voor de eenheidsstaat. Maar vol frustraties en gemengde gevoelens over hun situatie. Zo werkt democratie. Het gaat niet aan dat een ander land die zwakheden van een kwetsbare bevolking misbruikt voor eigen gewin. Ik zie er van me een gewoon politiek standpunt in dat trouwens niet blind is voor de fouten die de centrale regering in Kiev maakt, de corruptie die daar nog heerst en de westerse bedrijfsbelangen. Die botsten met de Russische.
Trouwens, hoewel het uit de media anders lijkt zijn het nog steeds de gematigde krachten die in de meerderheid zijn. Aan de ene kant hebben Svoboda en de Rechtse Sector weinig steun. In de polls voor de presidentsverkiezingen staat de meest-rechts-nationalistische kandidaat Oleh Tyahnybokop op zo’n 1,5-1,9%. En de separatisten in het oosten vormen een minderheid waar de bevolking niet achter staat. Het is de fout van de media om dat onvoldoende te belichten en niet steeds dezelfde acterende harde kern pro-Russen of de nationalistische Rechtse Sektor leden in beeld te brengen.
Het is geen geheim dat ik verbijsterd ben over alle mensen die hier een lans voor Putin breken en hem kwalificaties toevoegen die ik niet kan ontdekken. Ik ben ook verbijsterd uit welke hoek die steun voor Putin komt. Bijvoorbeeld van de Europese rechts-nationalisten. Daar voel ik me niet bij thuis en kan ik me niet mee verenigen. Maar vooral, ik snap niet dat Europese democraten de daden van Putin willen goedpraten. Zoals de annexatie van de Krim.
(‘A Ukrainian presidential candidate and independent parliamentarian, Petro Poroshenko, has said Ukraine is preparing 17 international lawsuits with regard to Russia’s annexation of Crimea. “Today I will open a secret to you: we are preparing 17 lawsuits on behalf of the Ukrainian state, starting from the United Nations international court and ending with the international tribunal in The Hague,” Poroshenko told voters in Kyiv.‘
http://www.kyivpost.com/content/ukraine/poroshenko-plans-to-sue-russia-in-international-courts-347663.html)
Wat allemaal niet wil zeggen dat ik geen kritiek heb op de EU of de VS. Al jarenlang heb ik hier kritiek op de westerse veiligheidsindustrie die naar mijn idee de democratie ondermijnt. In de VS zijn bedrijfsleven en overheid op een onaanvaardbare manier verknoopt. Inclusief de gevestigde -institutionele- media die onderdeel uitmaken van dat conglomeraat en niet meer kritisch kunnen en durven zijn op hun eigen overheid. Ook in de kwestie Oekraïne gaan sommige Amerikaanse media weer ongenuanceerd en oorlogszuchtig tekeer. Maar er zijn ook kritisch-progressieve Amerikaanse media die in hun soort in Rusland uit de ether of van de kabel worden gehaald. Dat ontbreken van nauwelijks enige vorm van pluriformiteit tekent het Russische medialandschap.
Het is dus een weging van kwaden. Ook over de verwachting uit welke hoek de tegenkrachten komen. In die weging heb ik geen twijfel dat het huidige Rusland voor Europa de meest destabiliserende factor is. U kunt daar gerust anders over denken. Geen probleem. Maar mijn stellingname in deze kwestie is naar mijn idee gewogen en beredeneerd, en valt in mijn ogen niet te omschrijven als eenzijdig. Wel als partijdig. Als blogger kan ik zo’n positie innemen. Ik wacht graag uw kritiek af om daarop te reageren.
LikeLike
Heeft misschien de Europese Commissie en de Raad van Europa hier iets te verklaren hoe Amerikanen opereren in Ukraine met olie-en gas maatschappij Burisma, ingeschreven op Cyprus, getypeerd als het “EXXON van Ukraine“?
http://burisma.com/board-of-directors/: Geen website, geen jaarverslagen, nul komma nix.
“The Board of Directors of Burisma Holdings Limited consists of Alan Apter, Devon Archer, Hunter Biden, Anzelika Pasenidou and Riginos Charalambous. Their business address is in each case the registered office of Burisma Holdings Limited.”
Welke is ingeschreven op Cyprus in 2006.
Hunter Biden, zoon van Joe Biden, benoemd mei 2014
Devon Archer, Finance, John Kerry sponsor, benoemd mei 2014.
Alan Apter: Finance, Oost Europa specialist, Benoemd mei 2013.
Cyprus:
Anzelika Pasenidou: Geen informatie, benoemd mei 2013
Riginos Charalambous: Geen informatie, benoemd mei 2013
Meer links?
LikeLike
@King Billy
Ik weet niet of de Europese Commissie hier iets over hoeft te zeggen. Het is het normale patroon wat we ook in Irak zagen. Economie door de loop van een geweer. Wat de Europese Commissie wel zou moeten doen, en zeker de nieuwe die straks aantreedt, is het ontwikkelen van een energiepolitiek die losstaat van de economisch politiek. Waar het over bedrijven en industrialisatie gaat.
Wat me enorm stoort is dat bedrijven als Shell of BP, maar ook Gazprom de energiepolitiek van de landen van de EU bepalen. Dat is kortzichtig en leidt nooit tot een autonome, unitaire Europese energiepolitiek. En de voortgang om dat te wijzigen is tot nu toe miniem. Vooral Nederland stelt zich afhankelijk op door zich te binden aan zowel Shell als Gazprom met het streven om de gasrotonde van West-Europa te willen zijn. Wat je duurzaam noemt.
Als de ontbrekende energiepolitiek nou eens in de debatten over de EU centraal zou worden gesteld. Zie ook de in mijn ogen verkeerde vermenging van economische en strategische politiek en het gebrek aan afstand dat premier Rutte tot Shell neemt. Shell dat in 2013 in Oekraïne met open ogen met corrupte bedrijven in zee ging. Ik ben niet tegen Shell, want zo werkt het bedrijfsleven. Maar de Nederlandse overheid moet zich niet met zulke politiek vereenzelvigen en zich hierdoor encanailleren. SP, D66 en GroenLinks, kom er maar in en geef je kritiek:
https://georgeknightlang.wordpress.com/2014/02/27/belang-shell-in-oekraine-nauw-verbonden-aan-janoekovitsj-wat-nu/
http://www.nujij.nl/algemeen/de-plundering-van-oekraine-is-begonnen.28194198.lynkx
LikeLike
Volgende link dan:
http://thefederalist.com/2014/05/13/9-questions-to-ask-about-bidens-work-with-a-gas-company-in-ukraine/
Kennelijk heeft dit Europese media outlets nog onvoldoende bereikt. Maar wees niet verbaasd als daar verandering in komt.
EU faciliteert Amerikaanse geopolitieke, economische vehikels -geen klein bier, Biden en Archer- zoals Russen bijvoorbeeld via Luxemburgse met nvesteringsvehikels opereren, waar ze met sancties worden geconfronteerd. Met dit verschil dat Europa afhankelijk is van Russisch gas en olie. Wat zou er gebeuren indien Gazprom in de VS infiltreert?
LikeLike
@King Billy
‘Wat zou er gebeuren indien Gazprom in de VS infiltreert?’
De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Het congres zou dit vetoën. Ik begrijp absoluut niet waarom de gevestigde media die afhankelijkheid van energie niet hoger op de agenda zetten. En dat geldt niet alleen Gazprom -hoewel wel het belangrijkst-, maar ook Amerikaans schaliegas, Saoedische olie of Algerijns gas. Waar is de EU in hemelsnaam mee bezig? Of liever gezegd: niet mee bezig.
Zie ook:
http://www.themoscowtimes.com/news/article/white-house-sees-no-conflict-in-hunter-bidens-ukraine-gas-job/500085.html
LikeLike
Of uranium voor Franse kerncentrales. Brussel onderkent het energieprobleem, zet policies uit voor vernieuwbare energie, rijdt daarmee Duitsland voor de wielen , werkt aan de Trans Adriatische Pijplijn tot uiteindelijk in Italie, probeert deze te verbinden met pijplijnen waar uitsluitend Russisch gas mag stromen, om bij de Rijn-Donau verbinding aan te sluiten.
Maar wil tegelijkertijd als zendeling spelen en verbindt betrekkingen aan allerlei voorwaarden, waaraan de landen niet aan kunnen, of willen voldoen. Het ENP, European Neighbour Policy, is daar een voorbeeld van. Oorspronkelijk opgezet door EU-voorzitter Polen en een Baltische staat in de jaren ’90 met een andere kijk op buitenlandse geopolitiek dan de West-west Europese lidstaten. Bovendien, ervaringen opgedaan in de jaren ’90 -Berlijnse Muur en gevolgen-, zijn inmiddels achterhaald. intro Euro, toenemende afhankelijkheid energie, sluiten kerncentrales Duitsland, Lehmann Brothers, eurocrisis, Arabische Lente, Jihadisme, razendsnelle opkomst China, etc.
Voor de goede orde, het ENP is exclusief territorium van de Europese Raad onder leiding van Van Rompuy met als uitvoerder de Europese Commissie, die in de loop der jaren steeds autonomer mocht opereren. M.b.t. buitenlands beleid kunnen nationale parlementen alleen eigen regeringsleiders een boodschap meegeven naar Brussel.De zgn, ‘ gele of oranje kaart’ kan echter niet worden uitgedeeld .
Daar komt bij dat een introvert, elitair Brussel uiterst zwak is in ‘communiceren’ met een half miljard afnemers/klanten, die de ‘diensten’ van Brussel verplicht moeten afnemen. Tot op het infantiele af, De valse positieve kant voor Brussel:,desinteresse en onbekendheid biedt ruimte om relatief naar eigen goeddunken te handelen.
Nu komt Gabriel, SPD, Minister van EZ en Energie, voorzichtig met kritiek op het ENP, zonder allerminst Putin’s handelen ook maar voor een centimeter goed te keuren. Da’s een teken aan de wand van wat met het uitbreken van de Ukraine crisis allang onder het kiezersvolk leeft. Niet alleen wantrouwen, maar afkeuring.
Tijdens een TV-programma over de Europese verkiezingenwerden mensen op straat werd gevraagd wie de baas is in Europa. Niet representatief uiteraard, maar opvallend veel jongeren antwoorden met ‘Amerika’, maar wel een indicatie over de gesteldheid van o.a. het buitelandbeleid, dat in Brussel wordt gevoerd. .
Tot overmaat van ramp na wat alles wat rondom de euro, staatsschulden, lage rente’s en werkloosheid speelt en onzekerheid oproept, worden Europese burgers nu met de Ukraine crisis opgescheept.
Da’s geen goed gesternte waaronder vertrouwen kan worden gekweekt en verkiezingen te houden.
+
.
.
LikeLike
Over Europese sancties van Gazprom en topman Miller:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I089444&videolang=NL&endtime=410&devurl=
LikeLike
‘For the first time in more than a decade of polling Ukrainians on their attitudes toward the Western alliances, an absolute majority — 52% — said they favored steering Ukraine’s foreign policy toward the European Union, said Andriy Bychenko, sociological services director for the Razumkov Center.
(..) “The main reason for this change is the aggression by Russia against Ukraine,” the pollster said, charting the dramatic shift westward from Russia’s invasion of the Crimean peninsula in late February and its March 18 annexation of the territory after a hasty and widely condemned referendum.’
http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/la-fg-ukraine-russia-eu-nato-20140514,0,5789122.story
LikeLike
Oekraïne is wel degelijk van belang voor de VS
http://www.uitpers.be/index.php/maatschappij/522-oekraine-is-wel-degelijk-van-belang-voor-de-vs
LikeLike
http://xevolutie.blogspot.nl/2014/05/344-kiev-junta-kills-civilians-but-west.html
http://consortiumnews.com/2014/05/14/how-wall-st-bailed-out-the-nazis-2/
LikeLike
@Toetssteen
Er zijn sterke aanwijzingen dat de doden in het vakbondsgebouw in Odessa door toedoen van de pro-Russen zijn gevallen. Door een snelwerkend dodelijk gas. Volledige duidelijkheid bestaat echter (nog) niet. Van de andere kant laten de bronnen waarnaar je verwijst geen ruimte voor twijfel. En voor aantoonbare feiten.
LikeLike
@George: ‘Ik kies partij tegen Putin omdat ik het huidige Rusland het grootste kwaad vind. Niet in de laatste plaats voor de Russen en Rusland. Bedank dat bijvoorbeeld de onderwijsbegroting van Rusland afgelopen jaren met 30% is gekort om de defensie te financieren. Dat wil en kan ik niet verdedigen. ”
Hoe denk jij dat de VS haar defensie finnancieert? Of Europa? Waar wordt het geld dat gaat naar defensie weggehaald volgens jou?
Vandaag schreef Stan van Houcke naar aanleiding van het Geert Mak-Kockelman interview het volgende:
Omdat Geert Mak als ‘Europa-‘ en ‘Amerika-deskundige’ bevestigend mee zat te knikken is het belangrijk deze meningen, en al dan niet verhulde suggesties, tegen het licht te houden. Allereerst worden de beweringen ingeleid met de mededeling dat hier ‘de werkelijkheid’ wordt gepresenteerd. Hoe ziet die beweerde ‘werkelijkheid’ er precies uit? Allereerst zo: ‘De meeste Europese landen besteden véél te weinig aan hun defensie-uitgaven.’ Dus ‘véél te weinig’ besteedt de EU aan bewapening. Klopt dit? Nee, niet volgens de officiële cijfers. Afgaande op de ‘List of countries by military expenditures,’ een lijst die gebaseerd is op de gezaghebbende ‘Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) Yearbook 2014 which includes a list on the world’s top 15 military spenders in 2013, based on current market exchange rates,’ spendeerde in 2013 alleen al Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië tezamen meer dan 200 miljard dollar aan militaire uitgaven, dat is ruim twee keer zoveel als Rusland met 87.8 miljard dollar aan bewapening uitgeeft. http://en.wikipedia.org/wiki/Military_budget En dat terwijl Rusland zich uitstrekt van Europa tot de ‘Pacific,’ van de Finse Golf tot de Stille Oceaan, dus een landoppervlakte moet verdedigen dat vier maal zo groot is als dat van de EU-landen. De logica gebiedt dus te constateren dat Kockelmann’s en Mak’s voorstelling van zaken een vertekening van de werkelijkheid geeft. Maar zonder die leugen zouden beide opiniemakers geen propaganda kunnen maken voor het Europese en Amerikaanse militair-industrieel complex, dat in samenwerking met de NAVO met nog meer belastinggeld zijn macht verder kan uitbreiden. Daarnaast is een feit dat sinds de val van de Sovjet Unie opmerkelijk genoeg het aantal NAVO-leden bijna is verdubbeld, en zijn de militaire NAVO-bases verder oostwaarts opgerukt, zodat Rusland nu omsingeld is. Begrijpelijk dat de politieke macht in Moskou dit westers expansionisme vreest, zeker als men weet dat Rusland tot drie maal toe ten koste van tientallen miljoenen doden en grootscheepse verwoestingen vanuit Europa werd aangevallen en in 1918 zelfs vanuit de VS. Maar dat verzwijgen propagandisten als Maken Kockelmann….
….Mak junior stelt, net als het militair-industrieel complex, dat de EU-landen hun ‘defensie… niet helemáál’ kunnen ‘afbreken,’ en dat tot nu toe die afbraak dus desastreus is geweest. Maar over welke afbraak heeft hij het, wanneer de vier belangrijkste leden van de maar liefst 28 lidstaten tellende EU bij elkaar tweemaal zoveel geld aan ‘defensie’ spenderen als het vier maal zo omvangrijke Rusland, én daarnaast het aantal NAVO-landen bijna is verdubbeld, sinds de Sovjet Unie ineen stortte? Waarom is de NAVO zonder een serieuze politieke discussie in de lidstaten en zonder een brede maatschappelijke discussie in de westerse mainstream media überhaupt oostwaarts uitgebreid, toen Rusland geen vijand meer was?
Verder lezen op:
http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2014/05/de-mainstream-pers-214.html
LikeLike
@Anoniem
Waarom dat dualisme en verwijzen naar de ander als het over de een gaat? Dat is afleiding, een retorische truc om het kwaad van die een weg te poetsen. Laten we over de VS of de Europese landen praten als we die behandelen. Maar niet als Rusland in de beklaagdenbank staat en zich agressief opstelt jegens een buurland. Het valt me ook op dat u in uw reactie de naam ‘Oekraïne’ niet eens gebruikt. Hoe kun je een conflict en de aantasting van de soevereiniteit van een land toelichten zonder dat land bij naam te noemen?
U mist ook volkomen het punt dat ik maak. Het ging me om de snelle verhoging van de Russische defensiebegroting ten koste van ander begrotingsposten zoals onderwijs. Hoe verstandig en evenwichtig is dat? Kan dat land dat dragen? Naar verluidt dreigt de Russische economie in een recessie te raken. In 2016 zal naar verwachting 20% van de begroting naar Defensie gaan. Kan Rusland dat economisch aan?
http://en.ria.ru/military_news/20131008/184004336/Russia-to-Up-Nuclear-Weapons-Spending-50-by-2016.html
De analyse van Stan van Houcke laat ik maar voor wat deze is. Hij bereikt grootse toppen in zijn wereldvreemdheid. Maar origineel is hij wel, ik had Geert Mak nog nooit als propagandist voor EU en VS beschouwt. Feitelijk is het voor dit onderwerp ook helemaal niet relevant wat Van Houcke zegt. Wat u hier citeert leidt af en gaat niet in op de autonomie van de Oekrainers en de soevereiniteit van dat land. Ondanks alle defensiebegrotingen van alle landen ter wereld. Waarom moet Rusland dan Oekraïne intimideren en overrompelen?
Over dit onderwerp graag verder op nieuwe draad waarin ik hetzelfde als het bovenstaande in een breder kader probeer te zetten:
https://georgeknightlang.wordpress.com/2014/05/15/enerzijds-anderzijds-over-oekraine-eindigt-toch-bij-rusland/
LikeLike
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2626216/Hundreds-immigrants-feared-drowned-Italy-Libya-says-swamped-human-tide-trying-Europe-says-HELP-unless-gets-aid.html
http://japanfocus.org/-Peter_Dale-Scott/3578
LikeLike