George Knight

Debat tussen links en rechts

Burgemeesters fluisteren domme burger hun eigen waarheid in

with 2 comments

willem-was-een-gevierd-burgemeester1

Burgemeesters zijn niet altijd onpartijdig en weten niet altijd hun politieke kleur te verbergen. Neem nou wat Bert Cremers (PvdA) van Waddinxveen in een toespraak voor de herdenking op 4 mei zei: ‘Welke boodschap geven we aan diegenen die met het oog op de Europese verkiezingen spreken over de tirannie van de EU en de noodzaak het Europese bouwwerk af te breken?‘ Of wat Sjraar Cox (PvdA) van Sittard-Geleen zegt in een begeleidende brief bij de stempassen voor de Europese verkiezingen: ‘Buiten kijf staat dat de samenwerking op Europees niveau ons de afgelopen jaren geen windeieren heeft gelegd.’ Cox rekent op uw stem. 

De PVV heeft kamervragen aan minister Plasterk gesteld over wat het omschrijft als een ‘verkapt stemadvies‘ van burgemeester Cox. De partij mist de kans om het te verbinden met de uitspraak van Cremers die notabene de dodenherdenking gebruikt en in z’n uitspraak nog verder gaat dan Cox en overduidelijk op de PVV hint. Het is ronduit onaanvaardbaar en betuttelend wat Cox en Cremers doen. Ze vergeten dat ze terughoudend moeten zijn en treden in de plaats van de burger die zelf dient te beslissen of-ie wel of niet gaat stemmen. Daarmee nemen ze de burger niet serieus. Onder het mom van de democratische plicht ontnemen ze de burger de vrijheid om niet te gaan stemmen. Of op een eurosceptische partij te stemmen.

Taalkundige Wim Daniëls ontleedde gisteren in NRC de kwade reuk van burgemeesters: ‘Geregeld zijn burgemeesters of oud-burgemeesters negatief in het nieuws vanwege onjuist handelen of vermeend onjuist handelen. Het Nederlands had daar lange tijd ook een uitdrukking voor: eens burgemeester, blijft burgemeester, met als betekenisverklaring: wie eenmaal een slechte naam heeft, behoudt die altijd.‘ Cremers en Cox identificeren zich volledig met de slechte naam die burgemeesters nu eenmaal hebben. Daarom maken ze er een potje van. Van dit type burgemeesters heeft de betrokken burger niks te verwachten. 

Foto: Burgemeester Willem Hoekzema

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Je hebt ook domme burgers die geen besef van zich ontwikkelende mensengeschiedenis hebben en al helemaal geen besef van recent mensenrecht, (burgemeesters en kinderpardon) en o wee, als je hen daarop wijst. Ze leven het liefst in een overzichtelijke stammentijd, waar verstand de onderbuik nog alle ruimte geeft om minstens te kunnen roeptoeteren. Met al hun vrije Wilderiaanse meningsuiting zullen ze er toch aan moeten wennen dat ze in onze beschaafde wereld dan tegenwicht krijgen en dan niet op de pik getrapt over zgn.elite moeten gaan zitten zaniken. Ook zij zullen eindelijk eens zonder geroeptoeter gewoon in overleg mee moeten gaan werken aan een beter Nederland, Europa en Wereld.

    Like

    joost tibosch sr

    9 mei 2014 at 14:00

  2. […] verzenden bij de stempas voor de komende Europese verkiezingen. Vorige week meende burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen de burger al bij de hand te moeten nemen: ‘Buiten kijf staat dat de […]

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: