Senaatsrapport zegt: CIA loog tegen Justitie en congres

The Washington Post schrijft dat uit een nog vertrouwelijk rapport van de Senate Intelligence Committee blijkt dat de CIA het congres en het publiek jarenlang misleidde over het ondervragingsprogramma (interrogation program). De ernst van de methoden werd verborgen gehouden, de betekenis van complotten en gevangenen overdreven en het inwinnen van informatie als resultaat ingeboekt terwijl gevangenen daarmee kwamen voordat ze aan de harde methoden werden blootgesteld. De CIA overdreef tegenover het Ministerie van Justitie en het congres de resultaten. Zo zou anders niet in te winnen informatie ingewonnen zijn ter voorkoming van terroristische complotten die duizenden het leven had kunnen kosten. Maar die claim klopt niet.

De opstelling van de CIA doet denken aan die van de NSA die ook steeds met ongerijmde claims komt die de massale spionage van burgers zou rechtvaardigen om het terrorisme te bestrijden. Tot nu toe is er echter nog geen enkel voorbeeld van zo’n succesvolle interceptie bekend. Rachel Maddow doet verslag.

2 gedachten over “Senaatsrapport zegt: CIA loog tegen Justitie en congres

  1. Niet meer uit te leggen natuurlijk. Gidsland voor Nld.
    (cynische knop op aan): zo las ik vandaag dat de martelpraktijken (eufemistisch genoemd: “wrede onderhandeling”) zo erg waren dat zelfs (!!) enkelen die de martelpraktijken uitvoerden psychiatrische hulp nodig hadden. Ja dan zijn overduidelijk (onze westerse grenzen) overschreden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.