Demonstratie tegen juweliersvrouw roept reacties op

Een groepje van zo’n 30 personen demonstreert kort om 23.00 uur op zaterdagavond in Eindhoven. Een van de doodgeschoten overvallers op de juwelier in Deurne komt uit Eindhoven. Omdat ze geen vergunning hadden die voor het Stadhuisplein nodig is werd de demonstratie door de politie ontbonden. Ze zijn tegen. Maar waartegen precies is onduidelijk. Is het nou dat ze Marina Sanders, de vrouw van de juwelier uit Deurne als moordenaar zien? Want ze scanderen ‘moordenaar‘. Of vinden ze de uitspraak van de hoofdofficier van Justitie Nieuwenhuizen dat de juwelier en z’n echtgenote uit zelfverdediging handelden voorbarig? Voor dat laatste is wat te zeggen, voor dat eerste niet. Want dan reageren ze even voorbarig als wat ze Nieuwenhuizen verwijten. Het ‘koelbloedig doodgemaakt’ van de gesprekspersoon duidt daarop. Dat kan ook hij niet weten.

De reacties op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant bij deze video spreken boekdelen. ‘Eigen schuld‘, ‘Kan iemand hier een bom tussen gooien?‘, ‘Minder Minder Minder!‘ of ‘een aantal afleveringen van Opsporing Verzocht bij elkaar!‘. Los van het feit dat het blijkbaar te kort dag was om een vergunning aan te vragen is er echter niks mis met de demonstratie. Integendeel, hiermee voegen deze demonstranten zich perfect in de Nederlandse traditie. Iets wat degenen die reageren juist uit het oog verliezen. Ze tonen er weinig begrip dat de demonstranten een beroep doen op de rechtsstaat. Afwachten van alle kanten was stukken beter geweest.

8 gedachten over “Demonstratie tegen juweliersvrouw roept reacties op

 1. Rechtsstaat.
  Wat heeft een gewapende overval te maken met een rechtsstaat ?
  Of wordt bedoeld dat de Bond van Wetsovertreders, BWO, naar de rechter wil stappen als de juweliersvrouw niet wordt vervolgd ?
  Het begint er op te lijken dat beroepscriminelen naar de rechter stappen om bescherming te vragen tijdens hun criminele handelingen.
  Niet voor niets was een commentaar ‘dat een vereniging van criminelen toch per definitie een criminele organisatie is ?’.
  Wij lijken steeds meer knettergek te zijn geworden in dit land.

  Like

 2. @piterfries
  Alles. Het gaat niet om de overval, maar om de juridische afhandeling van de overval. Dat moet zorgvuldig gebeuren. Zonder onderscheid des persoons.

  Ik roep twee vragen op. De eerste als echo van de demonstratie in Eindhoven, of het allemaal zorgvuldig wordt aangepakt door het OM. Aanhouding en vrijpleiten lijken door het OM vermengd te zijn. En de tweede waarom de reacties bij Omroep Brabant zo fel zijn.

  Like

 3. “Dat moet zorgvuldig gebeuren. Zonder onderscheid des persoons.” Helemaal eens! De conclusie van de OvJ is zeer voorbarig. Er moet een fatsoenlijke rechtszaak komen, of nu de Bond van Wetsovertreders daarom vraagt, advocaat Plasman, het CDA of D66. Een inbraak waarbij 2 doden vielen, moet tot de bodem worden uitgezocht.

  Like

 4. Nou staat mij bij dat het NOSJournaal in eerste instantie vrij helder aangaf -wat in latere instanties uit nieuwsmedelingen terzake opeens was verdwenen- dat de spontane demonstratie in Eindhoven door Marokkaanse jongeren was gehouden. En dus knaagt er dit: Is halve informatie verschaffen nou halve waarheid of halve leugen?

  Like

 5. Ik zag net op het nieuws een Marokkaanse actievoerder, laat ik het netjes uitdrukken, in Deurne.
  De man lijkt niet door te hebben dat hij de Marokkanen in Nederland geen dienst bewijst.
  Mocht deze man Nederland verlaten, dan lijkt me dat geen verlies.
  Verder, waaruit zou blijken dat het openbaar ministerie niet zonder aanzien des persoons handelt ?
  Uiterst treurig is voor mij dat Pechtold en Buma zich al met de zaak aan het bemoeien zijn.

  Like

 6. Het om heeft erg onzorgvuldig gehandeld met alle gevolgen vandien. Kijk naar de beelden van de demonstratie gisteren in deurne om te zien dat het allemaal best een tandje erger kan met de opbloeiende onderbuik gevoelens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.