George Knight

Debat tussen links en rechts

Grap Openluchtmuseum zorgt voor verwarring. Met correctie

with 3 comments

Het is bijna 1 april. De feiten blijken niet uit het verslag. Het Openluchtmuseum zou een boerenhoeve uit de gemeente Loppersum nagebouwd hebben met een trillende vloer en geluidseffecten. Om de vier minuten zou de vloer angstaanjagend bewegen. Een kille wind waait door de hoeve waarvan het dak is ingestort. Wat je noemt ‘een originele topattractie’. (Sociale) media namen het bericht vandaag over. Het zou niet serieus zijn, maar een 1 april grap van het Openluchtmuseum. Niet dus. De Groningers in het aardbevingsgebied vonden de grap smakeloos. Wat dus geen grap was, maar ook weer wel een beetje. Want iemand had het bericht verzonnen en het Openluchtmuseum in de schoenen geschoven. Zoals de woordvoerder uitlegt. Wat weer de vraag oproept of ze met de rectificatie geen mensen op het spoor van de grap zet. Wat dus geen grap is. Of juist wel? Schokkend nieuws was het in elk geval niet. Verwarring alom. Over de werking van de journalistiek.

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het is me wat. Ik was laatst in een beautysalon in Sappemeer, nee niet voor mezelf hoor maar kim moest er wat compressen ophalen voor een verre kennis die zelf de wagen niet durft te besturen.
  Dat meisje uit de beautysalon voelde ook als steeds kleine schotjes. Ik heb haar maar gezegd dat dat erbij hoort op haar leeftijd. Je gaat zo’n meiske toch niet bangmaker met aardschokken. Als het al waar is natuurlijk want er zit daar natuurlijk wel veel kaf onder het koren.

  Like

  Flip Roodnat

  27 maart 2014 at 21:59

 2. Ik kan de grap nergens meer vinden. Ik vond het wel qua idee wel een goede grap. (Er zijn ten slotte nog geen doden in Groningen gevallen. Er vallen wel elke dag 2 verkeersdoden in NL omdat wij allen met auto’s willen rijden. Fossiele brandstoffen gaan oa naar auto’s. Alles is zo relatief.) He Groningen: je veter zit los. Er gaat niets boven humor uit Groningen. Hoewel ik zelfs bij zo’n grapje moet lachen.

  Like

  millystupin

  27 maart 2014 at 22:23

 3. @Milly
  Kijk op de link in de tekst naar de Eemskrant. Er gaat niks boven Groningse humor! Wat?

  Like

  George Knight

  27 maart 2014 at 22:36


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: