PVV’er Martin Bosma faalt jammerlijk met ingezonden brief

demonstratie22maart

Het PVV-kamerlid Martin Bosma valt in een ingezonden brief in Het Parool de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) aan. Hij zou in een toespraak op de manifestatie ‘Samen Tegen Racisme en Discriminatie‘ van afgelopen zaterdag 22 maart niet boven de partijen hebben gestaan en daarom niet langer onpartijdig zijn. Volgens Bosma de eerste vereiste voor een burgemeester van Amsterdam.

De brief van Bosma gaat uit van de denkfout dat het uitspreken voor de rechtsstaat zoals Van der Laan doet een partijpolitieke actie is. Om dat te onderbouwen verwijst Bosma naar omstandigheden van de demonstratie en de activiteiten van allerlei PvdA’ers en andere politici. Maar Bosma gaat nauwelijks in op de inhoud van de toespraak van de burgemeester. Van der Laan roept juist op om zo min mogelijk politiek te bedrijven.

Nog meer dan Wilders met z’n vraag op verkiezingsavond over ‘minder Marokkanen‘ voor een zaaltje met scanderende partijgenoten tekent de brief van Bosma de intellectuele armoede van de PVV. Het heeft niet meer om het lijf dan het stapelen van verwijten waarvan de enige samenhang eruit bestaat dat Bosma ze opsomt. Dit is des te opmerkelijker omdat juist buitenstaanders de politicoloog en oud-journalist Bosma een zekere diepgang toedichten. Maar in de brief over burgemeester Van der Laan is dit niet terug te vinden.

De lijn van Eberhard van der Laans toespraak is omgekeerd aan wat Bosma beweert. De burgemeester roept op tot samenwerking in het versterken van de samenhang en de rechtsstaat. Hij pleit er zelfs voor om de kiezers op Wilders die ‘voor het merendeel fatsoenlijke Nederlanders’ zijn niet te verketteren en ‘een weg terug te bieden’. Naast de oproep om politiek verschillen opzij te zetten. Bosma zoekt met z’n ingezonden brief de aanval. Vermoedelijk vooral als afleiding voor de interne problemen in de PVV. Hij schiet in eigen voet door geen steekhoudende argumenten te geven en te speculeren op een cultuurstrijd. Wie trapt daar nog in?

Foto: Protestbijeenkomst tegen racisme en discriminatie in Amsterdam, 22 maart 2014.

3 gedachten over “PVV’er Martin Bosma faalt jammerlijk met ingezonden brief

 1. “Hij pleit er zelfs voor om de kiezers op Wilders die ’voor het merendeel fatsoenlijke Nederlanders’ zijn niet te verketteren en ‘een weg terug te bieden’. Naast de oproep om politiek verschillen opzij te zetten”.
  Wat een schat is het toch die van der Laan, denk je niet dat hij bedoelt dat PVV-ers de kans moeten krijgen terug te keren naar het ware linkse geloof dus verelendung en sharia?
  Heer Knight heeft u soms doorgeleerd of zit u nog op de avondschool?
  Overigens heeft de Wiardi Beckman Stichting reeds lang een remedie tegen prostaatkanker ontwikkeld,kunt u lezen in de varagids.
  Van der Laan zou een abonnement moeten nemen.

  Like

 2. @herrie mulles
  ‘Wat een schat is het toch die van der Laan, denk je niet dat hij bedoelt dat PVV-ers de kans moeten krijgen terug te keren naar het ware linkse geloof dus verelendung en sharia?’

  Ja, aardige man, dat vind ik nou ook. Omdat hij consequent de rechtsstaat in het vizier houdt. Op geen enkele manier pleit Van der Laan ervoor om de PVV-stemmers naar zijn partij te halen. Gezien de politieke verhouding vermoed ik trouwens dat die PVV-stemmers eerder bij de SP dan de PvdA uitkomen. Want de PvdA van Samsom heeft het contact met de straat verloren, de SP niet.

  Verelendung past bij Karl Marx en de sharia bij de islam. Niet direct hobbies van deze Amsterdamse burgemeester. U moet hem dan ook niet met Job Cohen en de ‘compenserende neutraliteit’ verwarren. Dat idee van het via een omweg steunen van religieuze organisaties wees Van der Laan vanaf de eerste dag als burgemeester af. Met uw laatste opmerking geeft u overduidelijk het niveau van uw eigen scholing weer.

  Like

 3. Sommige volwassenen, die het prachtig vinden om applaudiserend “minder, minder Marokkanen” te brullen, kun je het zelfs als ze Bosma heten en je zou denken, dat ze hun verstand kunnen gebruiken, nu eenmaal niet duidelijk maken, dat dat niet kan. Sommigen denken dat met smoesjes goed te kunnen praten, anderen als Bosma beginnen onnozel burgemeesters, die dat wel begrijpen, in eigen armoede van geest aan te vallen. En waag het niet om te herinneren aan vervaarlijk gebrul uit het verleden waarbij de rechterarmen omhoog kwamen…. Tot mijn onbedaarlijk genoegen bracht zelfs Pownews, dat je sowieso niet van gezonde moraal kunt verdenken, onze brave Bosma en even later de grote Wilders zelf in verlegenheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.