George Knight

Debat tussen links en rechts

Dominee legt direct verband tussen dood Els Borst en God

with 11 comments

bor

Update 7 oktober: Opsporing Verzocht meldt dat de moordenaar van Els Borst waarschijnlijk een psychische stoornis had: ‘De politie is ook nog steeds op zoek naar de identiteiten van de verwarde man en de vrouw in het rood die bij de woning van mevrouw Borst zijn gezien.’ Opsporing Verzocht meldt niet of God direct of indirect betrokken was bij de dood op mevrouw Borst. Relationele of politieke motieven worden uitgesloten. 

Dominee Van Andel van de Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort onthult in z’n kerkblad de echte oorzaak van de dood van de onlangs in Bilthoven door een misdrijf om het leven gekomen oud-minister en voormalig leider van D66 Els Borst. RTV Utrecht pikt het op. De dominee meent exact te weten wat de overwegingen en activiteiten van de God van Nederland zijn. Van Andel staat blijkbaar in direct contact met deze God en weet Zijn exacte interpretatie. Hij ziet een wraakzuchtige God die niet met zich laat spotten. Hij omschrijft Els Borst als ‘een engel des doods‘. In de recente geschiedenis ook een verwijzing naar de nazistische kamparts Josef Mengele die experimenteerde op gevangenen en in het vernietigingskamp Auschwitz ‘engel des doods‘ werd genoemd. Van Andel heeft gesproken via zijn God. Hij kwetst nabestaanden van een overledene. Hij roept met zijn uitspraak de vraag op hoe maatschappelijk relevant zijn godsdienst en de interpretatie van zijn God zijn.

Foto: Schermafbeelding van bijdrage van dominee Van Andel in kerkblad Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort, 14 maart 2014.

11 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Als je carnaval afwijst moet je consequent zijn en ook het gekerstende kerstfeest de rug toekeren.

  Like

  reinejragolo

  14 maart 2014 at 16:45

 2. Mataklap!

  Like

  Arjan Fernhout

  14 maart 2014 at 17:03

 3. Schandalig en onnodig grievend de uitspraken van ds. Van Andel. Dit is natrappen naar de nabestaanden van dr. E. Borst. De dominee dient binnen 24 uur publiekelijk deze laster en smaad terug te nemen. Mocht dit niet gebeuren dan zal zonder nadere aankondiging een last en smaad procedure worden opgestart met al eis terugneming van de gewraakte uitspraken met toekenning van smartengeld van € 1.000,- die vervolgens aan de Levenseinde Kliniek ter beschikking zal worden gesteld. Onder reserve van rechten en overige rechten Peter Jager Raadsman.

  Like

  Peter Jager Raadsman

  14 maart 2014 at 17:57

 4. Helemaal mee eens dit kan de dominee niet maken, verwerpelijk deze gang van zaken;
  Klaas Lednev. Zeer grievend voor de nabestaanden!

  Like

  Klaas Lednev

  14 maart 2014 at 17:59

 5. jaja puriteins Nederland op zijn smalst
  zielig dit hoor, heel zielig

  Like

  pastuiven1234

  14 maart 2014 at 18:52

 6. We moeten onmiddellijk een schone trui bij Spekman bezorgen.

  Like

  jan

  14 maart 2014 at 18:54

 7. 1Th_5:13 U moet hun om hun werk veel liefde en respect betonen. Leef in vrede met elkaar.

  Like

  pastuiven1234

  14 maart 2014 at 18:58

 8. Trucker maakt carieere met nti cursusje,en word domineetje,,Knap neemt z,n zoon mee in de truck en kon voor het eerst de verleiding van een publieke dame weerstaan,,spreekt als orakel in het kerkblad,als zou een directe lijn met het hiernamaals hebben,contact persoon god en zoon(deze lieden zijn beiden bi sexueel,houden zowel van mannen en vrouwen(ons allen),moeten zij trouwens zelf weten).Eerste geschreven euthanasie verzoek was van een van deze lieden(mochten zij werkelijk bestaan hebben).

  Like

  Burger54

  15 maart 2014 at 23:34

 9. We moeten God meer gehoorzaam zij dan mensen.dan het vieze VIJANDIGE MENS.

  Like

  Marchel Schilperoord

  16 maart 2014 at 01:29

 10. Jammer dan dominee van Andel verder niet meer publiekelijk gereageerd heeft op de commotie die ontstond na wat hij in het kerkblad schreef.
  Het gaat me niet eens meer om zijn mening maar om het feil dat hij zo publiek aangevallen word. Iedereen wauwelt maar over tolerantie, vrijheid van meningsuiting etc . Dan komt er eens iemand met een stevige mening en dan word er geschreeuwd om excuses, woorden terug nemen en meer blabla.
  Om het maar heel duidelijk te stellen: Els Borst, de opperontwerper van de zachte dood is zelf geen zachte dood gestorven. Nee, ik ken daarmee niet Gods bedoeling. Maar opmerkelijk is het wel. En als ik wel van mening zou zijn dat er een rechtstreeks verband tussen beide zaken te vinden is zou ik dat ook zeggen! Wie zou me ervan moeten weerhouden het niet te doen? Ik ben benieuwd.

  Like

  kees

  24 september 2014 at 13:05

 11. […] reageerde op een posting over dominee Albert van Andel die in maart 2014 een direct verband legde tussen de dood van Els Borst en God. Het synodebestuur […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: