Netneutraliteit moet bevochten worden binnen EU. Actie!

EU-commissaris Neelie Kroes praat over netneutraliteit, maar komt volgens critici met schijnneutraliteit die commerciële partijen voorrang geeft. Jérémie Zimmermann van burgerrechtenorganisatie La Quadrature du Net legt uit. Met name artikel 23.4 leidt tot een tweedeling op internet dat ver afstaat van echte netneutraliteit die geen onderscheid maakt in de afhandeling van het internetverkeer. En tot verschillende snelheden leidt.

“23.2 End-users shall also be free to agree with either providers of electronic communications to the public or with providers of content, applications and services on the provision of specialised services with an enhanced quality of service.”
La Quadrature du Net’ legt uit: ‘Prioritering is een ander woord voor de meer technische term ‘guaranteed‘ of ‘differentiated‘ ‘Quality of Service’, in tegenstelling tot het traditionele ‘best-effort‘ model voor de levering van het internetverkeer, en het zorgt ervoor dat alles dat geen prioriteit heeft in praktijk de-prioriteit krijgt.

De ITRE-commissie (Industrie, onderzoek en energie) van het Europees Parlement zou op 24 februari over het voorstel voor een ‘Telecoms Single Market‘ stemmen, maar de stemming  is met twee weken uitgesteld door vertaalproblemen. Dit geeft de kans om de komende weken Europarlementariërs in de ITRE-commissie te benaderen. De actie Save The Internet waaraan ook Bits of Freedom deelneemt geeft voorbeelden en specifieke details hoe druk gezet kan worden op Europarlementariërs. Om te voorkomen dat er een internet met twee snelheden ontstaat waarin commerciële partijen door een inhoudelijke toetsing van data prioriteit aanbrengen in de afhandelingen ervan. Bij echte netneutraliteit past niet zo’n onderscheid. Lees over de actie

sti

Foto: Schermafbeelding van actie Save The Internet die gericht is op het Europees Parlement, 27 februari 2014.

4 gedachten over “Netneutraliteit moet bevochten worden binnen EU. Actie!

 1. De EU heeft toch tot doel de nationale overheden uit te schakelen ?
  Bij het aannemen van de EU spoorwegwet enige dagen geleden demonstreerden vele vakbonden tegen.
  Terwijl wij er achter zijn dat de spiltsing in NS en Prorail een ramp is, gaat de EU die splitsing invoeren voor alle EU landen, zodat er flink geconcurreerd kan worden.
  De EU commissaris van vervoer las een antwoord van een stapel papiertjes, dat deed mij afvragen wie er in Brussel nu werkelijk aan de touwtjes trekt, deze sukkel niet, leek me.

  Like

 2. @Reggie
  Belachelijk dat noodsysteem in auto’s. Het houdt niet op, de inperking van de privacy die door de politiek wordt gefiatteerd. Je zou van een ‘ethisch’ parlement het omgekeerde verwachten: opkomen voor de burgerrechten. Moedwil of misverstand?

  Die inperking gaat wel erg snel en de politiek voelt zich telkens overvallen door de techniek en krabbelt hooguit wat terug. Over 5 of hooguit 10 jaar cirkelen er mini-drones voor onze ramen en over onze tuinen en balkons. Moeten burgers dat tolereren? Maar wat doen de politieke partijen nu om deze ontwikkeling aan banden te leggen? Niets. Helemaal niets. Het past niet in hun campagne die over samen, elkaar en voor iedereen gaat. Je verstand staat stil bij zoveel onbenullig geklets. Vaak is het op het Binnenhof nog steeds 1998. Slaap zacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.