Straat als bedreiging voor rechtsstaat. Media en politiek verzaken rol

rl

Prem Radhakishun ziet in het Vlaamse Reyers Laat (na 11′ 35”) de stem van de straat als bedreiging voor de rechtsstaat. Hij meent dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting misbruikt wordt in kwestie Benno L. . Het begin daarvan ziet-ie in de Fortuyn-revolutie van 2001. De veroordeelde pedofiel die bijna zijn straf heeft uitgezeten vond in Leiden huisvesting en kreeg een demonstratie van woedende burgers op zijn stoep.

Radhakishun laakt de rol van zwakke Nederlandse politici en media. Zoals de NRC die de verblijfplaats van Benno L. onthulde en de in zijn ogen ‘pseudo objectieve vragenstellers‘ Pauw & Witteman die de stem van de straat onvoldoende weerwoord geven. Benno L. kan mogelijk ziek zijn, maar alle politici en programmamakers die zich laf opstellen en niet durven opkomen tegen de stem van de straat maken stinkende wonden. Iedereen die een straf heeft uitgezeten heeft grondrechten. Ook een pedofiel. Dat moeten politici en media uitleggen.

pw

Foto 1: Schermafbeelding met Prem Radhakishun in Reyers Laat van 19 februari 2014.

Foto 2: Schermafbeelding met kwade Leidse bewoners in Pauw & Witteman van 17 februari 2014.

Advertentie

5 gedachten over “Straat als bedreiging voor rechtsstaat. Media en politiek verzaken rol

 1. En zo wordt het langzamerhand steeds meer de boosheid van de burgers tegen die van de staat.

  Like

 2. @Koos
  Maar welke burgers? Er zijn burgers en burgers. Die ene kwade man uit Leiden zegt voor 95% van de bevolking te spreken. Maar da’s niet aantoonbaar en tamelijk ongeloofwaardig. Deze man kaapt zo de stem van de burgers die waarschijnlijk veel gematigder en rechtsstatelijker zijn dan hij het voorstelt.

  Het is naar mijn idee verwijtbaar dat Pauw & Witteman veel te ver in zijn claim meegaan. Ze verliezen het oog op de bal door in dit debat niet op de rechtsstaat en de grondrechten als uitgangspunt voor het debat te blijven wijzen. Zo resteert een onzuiver en klef debat dat de hoofdzaken niet scherp stelt.

  Like

 3. George, als misbruikslachtoffer begrijp ik de woede van die mensen wel, hoewel het mijn inziens niet verstandig was om die mensen bij P & W naar binnen te sleuren. Het riekt naar uitlokking.

  Ik kan je wel volgen in je redenering dat 95% van de burgers er anders over denkt, aan de andere kant wordt dat lijntje van beschaving niets steeds dunner? De luiken worden steeds meer geopend, en wie goed kijkt ziet dat het niet zo vanzelfsprekend is dat de overheid kinderen tegen pedo’s zal beschermen.

  De opmerking van advocaat Jan Vlug (de advocaat van de beweerdelijke moordenaar van Marianne Vaatstra) dat het maar een om een ‘paar pedo’s’ gaat is verbijsterend. Wie hem gelooft, volgt de media niet.

  De directeur van de Openbare lagere school waarop ik zat misbruikte meer dan 27 jaar lang jongens. Na een flutonderzoek door Justitie waarbij er maar een paar jongens werden gehoord …, kreeg hij een halfjaar detentie. Toen hij vrij kwam ging in hij in een klein dorp wonen. Niemand daar werd over zijn achtergrond geïnformeerd. Na een tijdje wilde hij les gaan geven aan minderjarige asielzoekers. Jij mag raden hoe dat werd voorkomen. Door de overheid of door de burgers.

  Ik denk dat mensen als Benno L. ongeneeslijk ziek zijn en fouten zullen blijven maken. Ik ben tegen de doodstraf, tegen levenslange opsluiting en uitsluiting. Maar dan zal de terugkeer van samenlevingsontwrichtende pedo’s in de samenleving met meer waarborgen voor de burgers moeten worden omgeven. De woede van die burgers in Leiden is voor invoelbaar. Zonder te willen generaliseren vermoed ik dat ze zich aan de onderkant van de samenleving bevinden. Dan valt het beeld uiteen in componenten.

  Like

 4. @Koos
  Ok, duidelijk. Ik zie trouwens een verschil tussen misbruikslachtoffers en kwade burgers die zich opwerpen als woordvoerders en ervaringsdeskundigen. Maar het helemaal niet zijn. In m’n stukje en reactie had ik het over de laatste categorie. Niet over de slachtoffers zelf.

  We verschillen denk ik niet van mening over het feit dat het het recht zijn loop moet hebben. Wie iets uitvreet wat volgens de wet niet kan verdient straf. Geen uitzonderingen of klassenjustitie. Maar in de rechtsstaat heeft iemand die zijn of haar straf uitgediend heeft recht op integratie.

  Ik heb me niet verdiept hoe waarschijnlijk recidive, dus herhaling bij iemand als Benno L. is. Maar logisch redenerend kom ik tot de slotsom dat een rechter die een oordeel uitspreekt dat in het vonnis moet laten uitkomen. Zodat als de straf uitgezeten is er ook geen voorwaarden aan de invrijheidstelling zijn. En burgers daar geen kritiek op kunnen hebben. Want dat doet afbreuk aan de rol van de rechter. Als de rechter onbeheersbare risico’s inschat moet er een andere straf uitgesproken worden. Die dan wellicht voor de 5, 10 of 20% recidivisten stukken zwaarder uitvalt, maar voor de anderen juist gunstiger uitpakt. Na hun straf.

  Like

 5. George, die kwade burgers zullen op een enkeling na ouders van kinderen zijn, Hun boosheid zal ook worden ingegeven door angst en hoe reëel die is na de komst van Benno. L. kan ik ook niet inschatten.

  En: wij burgers moeten allemaal meedenken hoe we dit moeilijke vraagstuk gaan oplossen, als dat mogelijk is.

  De rechter legt een straf op die mede is bepaald op basis van rapportages over de degene die terechtstaat. De kwaliteit van die rapportages, daar kun je over twisten. En dat komt denk ik doordat we nog steeds niet goed in staat zijn om in de hoofden van mensen te kunnen kijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.