Rusland wint goud in Sochi met vrouwenmeppen voor mannen

Dit videofragment zal wel snel van YouTube verdwijnen. Zoals dat steeds gaat met beeldmateriaal dat als kritiek op president Putin opgevat kan worden. De leden van Pussy Riot wilden vandaag optreden in Sochi, maar kregen nauwelijks de kans. De veiligheidsdiensten gaan er met de knoet over. En spuiten pepperspray.

Bg1qFQCIAAAs205

De helden of zijn het gespierde lafaards? Garry Kasparov vat het samen in een tweet. Er werd gedacht dat het geweld tegen ‘dissidenten’ uit zou blijven vanwege de publiciteit van de Olympische Spelen in Sochi. Nu blijkt het andersom: Sochi wordt juist gebruikt als dekmantel om de repressie in een hogere versnelling te gooien.

gka

Foto 1: Foto op Twitter van Maria Aljochina; kozakken delen klappen uit op borst, 19 februari 2014.

Foto 2: Schermafbeelding van tweet van Garry Kasparov, 19 februari 2014.

Advertentie

6 gedachten over “Rusland wint goud in Sochi met vrouwenmeppen voor mannen

 1. Je kunt kritiek hebben op de president maar verstoring van zijn feestje is tevens de verstoring van het grootste sportevenement van 2014. Stel dat 90% van de mensheid vindt dat je sport en politiek moet scheiden dan lijkt het me verantwoord om te zeggen dat die meiden gewoon hun feestje elders moeten vieren waar de democratische meerderheid daar geen moeite mee heeft.

  Like

 2. Zo, de meiden hebben weer de publiciteit die ze zochten. Dacht niet dat ik het ooit met Reine eens zou zijn maar dat dat feestje in Sochi moest plaatsvinden is natuurlijk over nagedacht. Wel jammer dat de politie met geweld reageerd. Zoals dat ook in Nederland zou gebeuren, gewoon oppakken en mee naar bureau.

  Like

 3. @reine
  De Olympische Spelen van Sochi maken juist duidelijk dat sport en politiek alles met elkaar te maken hebben. Rusland is geen democratie dus de volkswil wordt niet gehoord. Het zou merkwaardig zijn als een sportmanifestatie die is bedoeld om de volkeren te verbroederen een vrijplaats voor het onrecht wordt. En wees nou eerlijk, hoe sportief is het van zo’n kozak om op ongewapende vrouwen in te slaan? Dat kun je toch niet met goed fatsoen verdedigen?

  @Reggie
  Oppakken en afvoeren naar het bureau. Lijkt me in vele opzichten beter. Die actie van de kozak lijkt wel een provocatie om het regime-Putin in een kwaad daglicht te stellen. Dom dus.

  @Koos
  En sloten adrenaline in hun Russische bloed. Dit zijn echte kerels. Toch?

  Like

 4. Pussy Riot had wat meer leden moeten hebben. 50 Miljoen of zo, of hoe groot is dat Russische leger. Misschien kijken Russen net als Nederlanders liever televisie, hebben ze niets te verbergen en vinden ze dat terroristen hard aangepakt moeten worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.