6 gedachten over “Verleg oppositie tegen Plasterk en inlichtingsdiensten naar regio

 1. Het debat van gisteravond/vannacht was een staaltje partijpolitiek. Beschamend maar toch leerzaam om op deze wijze eens een kijkje in de keuken van de politiek te nemen. De tijd en het geld dat in dat debat werd gestoken kan beter besteedt worden aan een parlementaire enquete zodat precies duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit. Maar ik vermoed dat partijpolitiek daar geen belang bij heeft. Ook de SP niet.

  Like

 2. @Jan
  Politiek is in Nederland sowieso partijpolitiek. Zonder vormen van directe democratie. Ik ben het er niet mee eens dat ondanks dat het kamerdebat met minister Plasterk niet waardevol had kunnen zijn door over de inhoud te gaan. Dat dat niet gebeurde was vooral aan PvdA en VVD te wijten. Relativeren is goed, maar daarmee is nog niet alles en iedereen gelijk.

  Het grote geheim is dat de infrastructuur en de positie van de VS in Nederland ongenoemd moeten blijven. Wat in het debat succesvol gebeurde. Of voor de critici: onsuccesvol. Ik vermoed toch dat de SP daar opener en minder verkrampt dan PvdA en VVD over is. Ofwel: scandinavisch. Voor de PVV, CDA en D66 zou ik op dit punt m’n handen niet in het vuur durven steken.

  Like

 3. @George, ik zie dat ‘de correspondent’ een kijkje in de keuken geeft over de verreikende Amerikaanse invloed op ons dataverkeer. Ik vraag me af of van Raak’s prioriteit de partijpolitiek is of in het openbreken van ‘het grote geheim’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.