Julian Assange ‘framed’ door ‘honey-trap’ in Zweden

Bf4Tx5BCQAEaqhw

Wie er nog aan twijfelt dat Julian Assange er in 2010 door de Zweedse en Amerikaanse regering ingeluisd is met het doel deze oprichter van WikiLeaks te ‘immobiliseren’ en vleugellam te maken kan wellicht overtuigd worden door ondersteunend bewijs voor een ‘honey-trap‘. Een opzet met twee sociaal-democratische Zweedse vrouwen als stukje kaas en Assange als muis. Het gebruik van illegale middelen van Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten om maatschappelijke groeperingen (type Anonymous) uit te schakelen is niet tegen buitenlandse vijanden, maar naar binnen gericht. Dat maakt het explosief. Hoewel de veiligheidsindustrie op dit moment onaantastbaar is en niet valt in te zien hoe de staat in de staat een halt toegeroepen kan worden.

Merkwaardig past deze val binnen de uitleg dat de beide vrouwen Anna Ardin en Sofia Wilen zich in dat doorgereguleerde Zweden gedwee en inassertief opstelden. Waarbij ze tegelijk actief en passief zijn. Hoewel dat eerder voor Wilen dan voor het actieve kaderlid Ardin geldt die tot in Cuba contra-revolutionair actief was. Militant feminisme en blindelings vertrouwen op de Zweedse staat waren in 2010 de omgevingsfactoren voor de honey-trap die Assange en WikiLeaks nu al meer dan drie jaar in hun kernactiviteiten belemmert. Nog een wonder dat WikiLeaks ondanks de krachtige tegenwerking van de regering-Obama nog steeds functioneert en bijvoorbeeld Edward Snowden in Hong Kong uit handen van de Amerikaanse overheid wist te houden.

Op basis van de Snowden-documenten publiceert NBCNews het artikel “Snowden Docs: British Spies Used Sex and ‘Dirty Tricks‘” waar ook Glenn Greenwald aan meewerkte. Het zegt: ‘The target is lured “to go somewhere on the Internet, or a physical location” to be met by “a friendly face.”‘ Het bevat bovenstaande slide met de toevoeging dat de honey-trap ‘zeer succesvol is als het werkt’ en dat de Joint Intelligence Threat Research Group (JTRIG) van de Britse GCHQ ‘de mogelijkheid heeft om de omgeving bij gelegenheid te scheppen’.

Marcello Ferrada de Noli die de Zweedse episode van Assange al sinds 2010 volgt en daar verslag van doet op z’n blog Professors Blogg komt zoekend naar een oplossing voor deze kwestie tot een eindbalans mede naar aanleiding van de recente kritiek op het optreden van de Zweedse aanklager. Zijn verklaring sluit perfect aan op de slides van de JTRIG. Wat het niet een Zweeds-Amerikaanse, maar een Zweeds-Brits-Amerikaanse opzet maakt. Ferrada de Noli’s conclusie is dat de Zweedse aanklager zelf de wet niet heeft gevolgd omdat volgens de wet Assange niets onrechtmatig te verwijten viel, maar de onregelmatigheden nodig had om Assange in een duister rechteloosheid te laten ‘hangen’ omdat dit de enige manier was om hem vleugellam te maken.

Foto: Slide over cyberoperatie van de Joint Intelligence Threat Research Group (JTRIG) van de Britse GCHQ gepubliceerd door NBCNews, 7 februari 2014.

Advertentie

5 gedachten over “Julian Assange ‘framed’ door ‘honey-trap’ in Zweden

 1. Cynisch, nietwaar? Niets is wat het lijkt.
  Misschien kan de EU ‘corruptie’ herdefiniëren en opnieuw een onderzoek naar corruptie starten?

  Het „Stockholm Programme“, voorbereid door de Zweedse regering en gepresenteerd tijdens een Zweeds EU-voorzitterschap in 2009.
  „Das Fünfjahresprogramm enthält die Richtlinien einer gemeinsamen Politik zum Schutz der Grundrechte in der Europäischen Union, dem Schutz des Privatlebens, dem Schutz von Minderheiten und besonders schutzbedürftigen Personengruppen sowie zu einer Unionsbürgerschaft”.

  De nadruk ligt echter op:

  “In dem Programm wird auch eine neue europäische Sicherheitsarchitektur durch den Ausbau der polizeilichen, militärischen und geheimdienstlichen Zusammenarbeit und neuer Maßnahmen im Bereich des Datenaustauschs und der Überwachung des Internets ausformuliert.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_Programme

  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:115:0001:0038:EN:PDF

  In het kader van de ‘Assange’ en ‘Snowden’ affaires, kunnen Europese leiders ‘corruptie’ ook breder herdefiniëren en vervolgens opnieuw een onderzoek naar corruptie onder ambtenaren starten?

  Terzijde. En ook de steekpenningen van Franse, Duitse en Zweedse wapenfabrikanten aan Griekse politici en ambtenaren ter waarde van 2 miljard euro’s t.b.v. wapenaankopen gaarne ook onderzoeken.

  http://www.nytimes.com/2014/02/08/world/europe/so-many-bribes-a-greek-official-cant-recall-all.html?hp&_r=0

  Like

 2. @Reine
  Ja, Zweden is een nauwe bondgenoot van de VS. Met de zin ‘Militant feminisme en blindelings vertrouwen op de Zweedse staat waren in 2010 de omgevingsfactoren voor de honey-trap die Assange en WikiLeaks nu al meer dan drie jaar in hun kernactiviteiten belemmert‘ doel ik op de ontvankelijkheid van de Zweedse samenleving voor het opzetje van Amerikanen en Britten. In Zweden lukte dat door gebruik te maken van de positie van de vrouw en de onderhorigheid van de Zweden aan de staat.

  @King Billy
  Wie zijn ogen open heeft weet al ruim drie jaar dat Zweden alleen in de eigen marketing nog tolerant en vrijdenkend is. Maar in werkelijkheid een verkrampte samenleving is. Dat van de ene kant volop wapens aan het Midden-Oosten verkoopt, maar anderzijds de mond vol heeft van mensenrechten. Die hypocrisie is voor degenen die zich in Zweden verdiepen al lang duidelijk. Hoewel op andere aspecten Zweden nog steeds een modern en vooruitstrevend land is. Maar dat kun je dus niet omkeren en op alle aspecten toepassen.

  Ik begrijp het historische belang van Zweden wel. Het zoekt steun van de VS tegen de Russen. En vergeet niet dat Zweden en Russen elkaar in de geschiedenis veelvuldig tegengekomen zijn op het slagveld. Maar de Zweden zouden over die Amerikaanse steun niet zo geheimzinnig moeten doen. Zweden is een trouwe bondgenoot van de VS, en anders niets. Waarom net doen alsof het een neutraal en onpartijdig land is? Dat schuurt met de werkelijkheid.

  King Billy, ik vrees dat ik mezelf moet citeren over het gebrek van reflectie van de EU, laat staan de maatregelen waarop je terecht wijst: ‘Hoewel de veiligheidsindustrie op dit moment onaantastbaar is en niet valt in te zien hoe de staat in de staat een halt toegeroepen kan worden.‘ De EU is sowieso verdeeld en daar bovenop is er nog het militair-industrieel complex met vertakkingen in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook Denemarken, Zweden, Belgie, Nederland, Italie en Spanje dat niet toestaat dat de politiek op veiligheidsgebied controlerend en corrigerend optreedt

  Like

 3. Pingback: Geruchten nemen toe dat Julian Assange door Ecuador uit Londense ambassade wordt gezet. Hoe is het zover gekomen? | George Knight

 4. Pingback: Petitie ‘Vrijspraak voor Julian Assange’ is gedateerd en onvolledig | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.