Exorcisme, Demontologie, religie, woninginrichting en Bob Larson

Dominee Bob Larson –The Real Exorcist– drijft de duivel uit. Soms zelfs via Skype. Voor 295 dollar per uur. De eerwaarde Isaac L Kramer die directeur is van de International Catholic Association of Exorcists keurt Skype Exorcisme af. Want: ‘De kans is groot, dat ze [=de bezeten persoon bij wie de duivel wordt uitgedreven] het computerscherm door de kamer gooien en alles vernietigen’.  Eerder een pragmatisch dan een principieel standpunt. Uiteraard is alle exorcisme zwendel. Maar voor religie is het big business. Zoals altijd beschermen gevestigde godsdiensten hun eigen zaken door de beunhazen in hun sector af te wijzen. Met de vrees dat anders de hele religieuze sector schade leidt. Bob Larson is een zegen in vermomming voor de religiekritiek.

bobpremier21

Foto: Dominee Bob Larson.

2 gedachten over “Exorcisme, Demontologie, religie, woninginrichting en Bob Larson

  1. In de ons bekende oude culturen kreeg het Goede literair de gestalte van God en het Kwade de literaire gestalte van de Duivel. In onze tijd is het Goede nog steeds niet binnen menselijk bereik en lijkt de literaire God met moeite nog wel te kunnen. Door onze bittere ervaring weten we nu eindelijk ook dat het Kwade aan ons eigen, zij het soms beperkte, falen ligt en hebben we niet meer de mogelijkheid om de schuld aan een Duivel te geven. Ik zou mezelf, iedereen en zeker mensen als Rev. Bob Larson dus ook aanraden bij dat woord exorcisme eerst eens goed aan onszelf/zichzelf te denken.

    Like

  2. Ik verwacht dat exorcisme in de toekomst sterk toe gaat nemen. Voor veelmensen die psychisch gekweld worden is niet alleen het verdrijven van de duivel maar ook het vertrouwen in de genade en vertroosting van Jezus belangrijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.