PvdA komt met zevenpuntenplan voor privacybescherming

pvda

De PvdA komt met een zevenpuntenplan voor privacybescherming. Vandaag op 28 januari, de dag van de privacy. Een goed initiatief waar de naam van de woordvoerder ICT en Privacy Astrid Oosenbrug onder staat.

De PvdA heeft nog steeds een inhaalslag te maken op het gebied van privacy. Het zevenpuntenplan gaat iets verder dan het concept verkiezingsprogramma uit 2012 dat ik toen als volgt omschreef: ‘De PvdA wil niet alle wet- en regelgeving terugdraaien die de privacy van burgers inperkt, maar alleen de ‘vergaande’ inperking ervan.’ Dus vooral ‘crimineel’ misbruik waar makkelijker de vinger op te leggen valt dan misbruik door de staat. Zoals ‘bulkspionage’. De partij zit wat de privacybescherming betreft nog steeds op deze voorzichtige lijn, maar voegt daar de transparantie (punten 1, 3, 4 ) aan toe. Nu moet het de eigen minister Plasterk nog aanspreken op z’n verantwoordelijkheid om in de onderhandelingen met de EU-partners en de VS op te komen voor de privacy van de burgers. Maar in de PvdA worden Keulen en Aken niet op een dag gebouwd.

Foto: Schermafbeelding van ‘Zevenpuntenplan voor privacybescherming van de PvdA, 28 januari 2014.

2 gedachten over “PvdA komt met zevenpuntenplan voor privacybescherming

  1. Dit zijn maar wat verbetervoorstellen rondom de vormgeving. Net als bij voedselvoorziening en bijsluiters e.d. Als er binnenkort gewoon op het rundvlees komt te staan dat het sporen van paardevlees kan bevatten dan is het probleem opgelost. Privacy op het internet is alleen maar mogelijk door er niet op te gaan. Of als je dat wel doet je te vermommen. Wat slechts andere problemen creëert. Ook afgeschermde netwerkjes waarin je alleen door je eigen vriendjes kan worden waargenomen is geen oplossing want zorgt ook weer voor nieuwe problemen. De essentie van het probleem dat een éénmalig verblijf voortduurt voor de rest van je leven kan hooguit worden opgelost door de technologie. Het enige wat de politici zouden kunnen doen is onderzoek naar zo’n technologie bevorderen of in het leven roepen. Waarbij de vraag zich opdringt of die technologen daarna als ze klaar zijn zouden moeten worden doodgeschoten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.