Als fusie moet: Voeg Nederland en Vlaanderen toe aan Duitsland

In 2001 voorspelden Nederlandse en Vlaamse politici dat binnen 20 jaar de twee landen/regio’s zullen fuseren. Volgens hun voorspelling duurt het nog zeven jaar voordat de fusie een feit is. De voorbereidingen vinden waarschijnlijk achter de schermen plaats, want in de openbaarheid valt er niets van te merken.

‘De Vlamingen zijn Nederlanders, maar ze weten het niet‘, zo zegt een pleiter voor samenvoeging. Vreemd dat Vlamingen dat niet weten. Hoe komt dat? Hoe moet de nieuwe eenheid heten? Nederland? Wat doen we met het Nederlandse en Belgische koningshuis? Die beide zo overdadig met vreemde smetten besmet zijn door hun Duitse wortels. Toch maar streven naar een republiek? Aardig wordt het talenonderwijs met vele officiële talen: Nederlands, Fries, Frans, Duits, Engels en Papiaments. Maar wacht even, is het niet verstandiger om Nederland en Vlaanderen gewoon de 17de en 18de deelstaat van Duitsland te maken? Materieel is Nederland dat al. De nieuwe werkelijkheid van 2014. Tot over 20 jaar. Dan zien we verder hoe deze voorspelling uitpakt.

B12

Foto: Manifest voor de Lage Landen

Advertentie

8 gedachten over “Als fusie moet: Voeg Nederland en Vlaanderen toe aan Duitsland

 1. En een heleboel pijnpunten uit de geschiedenis zouden weggemasseerd moeten worden. De mensen die “ons land bevrijd hebben van de Duitsers” gaan zich in hun graf omdraaien, ook al zijn “de Duitsers” al net zo lang dood. En Willem-Alexander en Geert Wilders laten zich ook niet zomaar aan de kant schuiven.
  Ik denk dat ook Londen en Washington zo hun belangen hebben bij een versnippering.

  Like

 2. @knutselsmurf
  Maar Willem-Alexander is toch al voor 3/4 Duits? Zijn overstap is toch klein bier? Geert Wilders kan aansluiting zoeken bij de Duitse geschiedenis.

  Waar gezegd: Londen en Washington zweren bij verdeel en heers. Zoals geopolitiek nu eenmaal is. En vooral Parijs dat toch al aan positie verloren heeft van Duitsland. Maar ik denk ook dat de grootmachten het niet zullen toestaan dat Rotterdam en Antwerpen Duitse havens worden. Dan toch maar gewoon apart zelfstandig blijven, Vlaanderen en Nederland?

  Like

 3. “Cicero Online, das Magazin für politischen Kultur“ (15/05/13).
  “Während Regierungschef Mark Rutte Sir Winston Churchill und Ronald Reagan bewundert, schlägt Timmermans Herz schneller bei Willy Brandt und Helmut Schmidt. Daher lautet sein Rat: „Die Niederlande sollten sich mehr auf Europa und vor allem auf Deutschland konzentrieren.“

  „…………Timmermans, der Holland wirtschaftlich als 17. Bundesland betrachtet, bleibt optimistisch.

  http://www.cicero.de/weltbuehne/niederlands-au%C3%9Fenminister-frans-timmermans-das-17-bundesland/54232

  Alle gekheid op een stokje met Mallorca. Duitse politici beginnen hier niet aan. Zoals het nu loopt, gaat het toch prima? Integratie moet via Brussel lopen en geen ‘Belgische’ toestanden in huis halen. It takes two to tango. Het Duitse verleden speelt een rol en voorlopig wel andere zaken aan hun hoofd. Enenergiewende, infrastructuur en demografische verschuivingen in het hart van Europa. En dan nog Nederland erbij nemen? Zal inderdaad ook door de internationale grootmachten, waaronder Rusland, niet worden getolereerd.

  De destijdse Real Politik van Bismarck -geen agressieve buitenland politiek en territoriale expansie, maar beschermen en opbouwen van de nieuwe staat en economische groei- is herkenbaar in het huidige Duitse buitenlandbeleid. Daar kwam destijds pas verandering na het aftreden van Bismarck en de komst van een nieuwe Kaiser, die later in Nederland belandde, dat weigerde hem uit te leveren aan de ge-allieerden na de ondertekening van het imperialistische Verdrag van Versailles dat door 41 landen wereldwijd verpreid, werd ondertekend omdat kolonien opnieuw moesten worden verdeeld. Amerika heeft dit verdrag nimmer ondertekend en sloot met Duitsland een apart verdrag.
  Overigens werden in de maand van de Val van de Berlijnse Muur in 1989 de laatste herstelbetalingen voor de gevolgen van WO1 betaald.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.