Gisteren kwam president Barack Obama in een toespraak over de NSA met kleine wijzingen als gevolg van het afluisterschandaal dat Edward Snowden vanaf juni 2013 via journalisten in diverse landen naar buiten bracht. Zoals voorspeld verandert Obama weinig. Hij gebruikt zoals gewoonlijk zalvende woorden over vrijheid en toezicht zonder door te pakken. Critici zien er niet meer in dan het verschuiven van de stoelen op het dek van de Titanic. Klokkenluiders zijn kritisch. Kirk J. Wiebe wordt trouwens abusievelijk Russ Tice genoemd.
De echte Russ Tice gaf al in juli 2013 bij RT’s Abby Martin het antwoord op de vraag waarom Obama zo slap en mat reageert op alle onthullingen. De president is volgens Tice niet de baas die de besluiten neemt. Dat zijn anderen: ‘If I had to guess, I would say it’s the upper echelon of the intelligence community that is running this show.‘ Hier is het transcript van het onthullende interview van Abby Martin met Russ Tice.
President Obama bijt niet omdat-ie geen tanden heeft en niet graag wil bijten. Hij pakt niet door omdat-ie zich niet vrij voelt om te handelen. Hij heeft zichzelf niet bevrijd. De oud-senator van Illinois is niet alleen door het presidentiële ambt verandert van een progressief politicus in het evenbeeld van president Bush. En deze op veel terreinen rechts passeert. Is het de angst (voor de angst) om vermoord te worden die Obama tot de verzuchting bracht: ‘Don’t you remember what happened to Martin Luther King Jr.?‘ Gevraagd: moedige mensen in topfuncties die doen wat ze beloven. Hoe kunnen de kiezers de garantie krijgen dat ‘hun‘ politicus doet wat-ie belooft zonder in de zakken van de schaduwmacht te verdwijnen? Die garantie bestaat niet. Dus?
Enfin, één ding kan Obama worden meegegeven, hij heeft tenminste voor de ogen en oren van de hele wereld in een 45 minuten durende rede dit thema geadresseerd. Wie volgt in Europa, waar politici machteloos toehoren en toekijken? En hun eigen zaakjes niet op orde hebben.
LikeLike
LikeLike
Hoogtijdagen voor regeringsleiders, diplomaten, de media. en aan de virtuele stamtafels in de digitale wereld. Merkel’s mobile phone als symbool voor torenhoge politieke ‘stakes’.
Wordt vervolgd na een interview met Obama over dit specifieke onderwerp op ZDF, expliciet gericht op de Duitse politiek en samenleving om tegelijkertijd óók in Brussel verloren vertrouwen en geloofwaardigheid te herwinnen. En daarmee wellicht een parlementaire enquete in Berlijn te voorkomen, waarvoor een meerderheid in de Bundestag bestaat.
Zo’n interview, exclusief op één Europese zender, is door Obama nooit eerder vertoond. Zijn inhoudelijke statements zeer verdeeld ontvangen, maar het gebaar werd gewaardeerd. Vervolgens 24/25 maart Obama in Den Haag met 53 andere regeringsleiders. 26 maart op bezoek in Brussel, met een machteloos Europese Parlement, dat een onderzoek wil instellen. Na de europese verkiezingen, waar popuplistische partijen de verkiezingstoon hebben gezet, in juni de G8 in Sochi. Obama’s komst naar de G8 in Sochi nog open en 100 werkgroepen aan het Transatlantisch Trade Partnership werken.
LikeLike
Pingback: Stewart, Obama en de NSA: de president heeft geen kleren aan | George Knight