Christina Applegate over bizarre Nederlandse tradities

Christine Applegate is getrouwd met een Nederlander. Maar met de Nederlandse taal heeft ze weinig. Ze verwijst naar ‘Tante Constance en Tante Mathilde‘ dat haar man en kinderen zingen. Een lied van Drs. P dat ze verder niet kent. Hier gezongen door Jan De Smet. Het gesprek tussen Applegate en Conan O’Brien toont aan hoe etnocentristisch culturen zijn. Het gedrag van de ander wordt vreemd gevonden. Of belachelijk gemaakt. Da’s overal de constante. Mart Smeets en Gordon staan niet alleen. Een hele geruststelling voor Nederlanders.

Advertentie

3 gedachten over “Christina Applegate over bizarre Nederlandse tradities

 1. Oh, dit had ik wel even nodig. Grappig en verfrissend. Volgende keer mag mevrouw ‘ons’ nog wel wat harder aanpakken. In één uurtje tijd las ik in Trouw in een reactie dat degenen die Israël betichten van discriminatie te vergelijken zijn met mensen die fout waren gedurende WO2, zie ik Dijsselbloem liegen dat er in de eurozone geen verschil is tussen noord en zuid (de overinvesteringen van de kernlanden in de landen in de periferie waardoor de eurocrisis ontstond nadat de geldkraan werd dichtgedraaid vanwege de financiële crisis doet denken aan de relatie tussen dealers en junks en reken maar niet dat Dijsselbloem pogingen doet iets te veranderen aan het misdadige in het stabiliteitspact voor de euro) en waar Zijlstra vorige week in hetzelfde programma zat te liegen over de Community Reinvestment Act als oorzaak van de financiële crisis (bij business-site Bloomberg werd men om deze ‘mening’ al uitgemaakt voor nitwit omdat 90% van de subprime leningen van privé-instellingen kwamen die helemaal geen last hadden van die wet) teneinde te waarschuwen tegen teveel overheidsbemoeienis bij het doen en laten van bankiers … my god … en zag ik bij Sargasso meningen gemodereerd over het voornemen van Klijnsma bij haar vergaande betutteling en eventuele financiële bestraffing van bijstandtrekkers omdat ze niet in de pas willen lopen bij … het communisme van rechts(?) … omdat men dat in het verband werd gebracht met haar handicap. Dat laatste getuigt van fatsoen van Sargasso en hoewel er ooit een arts in mijn schaakteam zat die mij gedurende een treinreis uitlegde dat fysieke mankementen vaak samengaan met geestelijke mankementen komt het mij voor Klijnsma gewoon zwakke knieën heeft. Principes vereisen nu eenmaal veel kracht. Het ‘moeten’ van bezuinigingen – gaat er bij de merendeels calvinistische Nederlandse geest in als koek en Wiegel voegt om ter bestendiging graag CU en SGP toe aan dit kabinet; wat nou democratie, die lui moeten voor mij gewoon aan het werk, nietwaar – schrijft nu eenmaal voor dat principes in deze tijden ondergeschikt zijn aan de nieuwe orde. Bijstandstrekkers zijn geen bankiers en schrijft u er maar een verhaaltje bij, mevrouw Klijnsma.

  Ik kan nog wel even doorgaan … ‘vertrouwen’ is het codewoord van dit kabinet tot economisch herstel … en dat ‘wij’ het in deze complexe wereld niet helemaal meer begrijpen, moet het vertrouwen kennelijk noodzakelijkerwijs van één kant komen. ‘Niet helemaal’ klopt wel, want gedurende dit schrijven heb ik 2 van mijn 15 snelschaak-spelletjes elders op internet inmiddels verloren.

  Like

 2. @Fernhout
  Stil toch! 😉 Overigens valt er op een bak met Chinezen ook wel een en ander aan te merken. Voor zaken Yankees, daarvan weet je dat ze onbetrouwbaar zijn, en zij weten dat jij dat weet.
  In China buit ik mijn allergie optimaal uit.
  Japan, Zuid Korea, name it, daar kom je er niet met een spel snelschaken. Ik volg nu mijn schoondochter die redelijk ingelezen is, maar ik verzeker u, als een Ploumen meent dat het een hops pak in is, zal ze van een hele koude kermis thuiskomen en dat is dan nog heel voorzichtig uitgedrukt.
  De politiek in het westen heeft niet eens een begin van hoe de etiquette daar ligt. Ja de blablabla van de ook niet wetenden die zich alleen in de elitaire kaste beweegt.

  tav Appleton, mijn Chinese kleinkinderen spreken redelijk Nederland hoor. Ze zullen wel moeten, anders kunnen ze echt niet mee op facebook. Omgekeerd werkt het overigens ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.