Oorlogstaal van Netanyahu. Wat doen VS als Israël Iran aanvalt?

Nu is er na vier dagen onderhandelen een overeenkomst tussen de VS, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Duitsland met Iran over diens nucleaire programma en dreigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu met ingrijpen. Probeert Israël straks Iran aan te vallen? Dan is er nog maar een optie. Namelijk dat de Amerikaanse luchtmacht de Israëlische toestellen uit de lucht schiet. Netanyahu betitelt de overeenkomst als een historische vergissing, maar niet onmogelijk is dat-ie zelf met z’n reactie een historische vergissing maakt. Oorlogstaal is eenrichtingsverkeer en kent een eigen gevaarlijke dynamiek.

Advertentie

10 gedachten over “Oorlogstaal van Netanyahu. Wat doen VS als Israël Iran aanvalt?

 1. Dat joden zichzelf te gronde richten is al duizenden jaren aan de gang, met tussenpozen.
  Het vervelende is dat ze nu het Samsom complex hebben: ‘als we ten onder gaan nemen we de hele wereld mee’.
  Met 200 atoomkoppen, intercontinentale raketten, en vijf onderzeeërs, die overal met kruisraketten die atoombommen overal kunnen doen neerdalen, zijn ze best in staat de Acopalyps te doen plaatsvinden, zonder goddelijk ingrijpen, en zonder messias.
  Hoe dom ze zijn mag er uit blijken dat, terwijl Obama en Kerry, met China en Rusland een deal sluiten, met Iran, het VS Congres en/of Senaat besluiten Iran verder op de kast te jagen, met verscherpte sancties.

  Like

 2. De dreiging vanuit Iran is een leugen van meer dan twintig oud, ontworpen door vnl. Shimon Peres, insiders op hoge posities hebben herhaaldelijk gezegd dat de zionisten altijd een vijand nodig hebben (Iran moest na de strategische alliantie met Israël – Oliver North opereerde via Israël – de rol van Irak overnemen}, ex-directeuren van de Mossad hebben Netanyahu op de vingers getikt en bij elke poging om de zaken te normaliseren klinkt vanuit de hasbara-hoek: Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! Chamberlain! Munich! 1938! [De bekende ad nauseam – naald die in de groef blijft hangen] en variaties daarop. Duitsland voelde zich in 1938 ook ‘ bedreigd’ etc. etc.

  Like

 3. Dus u vindt het niet vervelend dat godsdienstwaanzinnige ayatollahs door kunnen werken aan hun atoombommen, om op hun raketten te plaatsen die ook u kunnen bereiken? Wij niet.

  Like

 4. @verwonderde
  Laten we onderscheid maken tussen het regeringsbeleid van Israël en historische terugblikken over volkeren. Dat laatste voegt naar mijn idee niks toe. En het is de vraag of het juist is. We zijn het er denk ik wel over eens dat premier Netanyahu hoog van de toren blaast. Waarschijnlijk voor binnenlandse consumptie om z’n nederlaag te verbloemen.

  @Arjan
  Dat klinkt bekend. Naties die een vijandbeeld nodig hebben.

  @Likoed Nederland
  Dus u vindt het niet vervelend dat godsdienstwaanzinnige ayatollahs door kunnen werken aan hun atoombommen, om op hun raketten te plaatsen die ook u kunnen bereiken? Wij niet.

  Ik ben geen vijand van Israël, maar nu verdraait u de waarheid wel erg opzichtig. Ik vermoed dat de blauwdruk van een nieuwe publicitair offensief dat antwoord geeft op de nieuwste ontwikkelingen u nog niet bereikt heeft. Dat moet u dus beter kunnen. Vooralsnog is er in het Midden-Oosten maar een macht die over raketten beschikt waarop atoombommen geplaatst kunnen worden. En of de Iraanse president Hasan Rohani een godsdienstwaanzinnige mujtahid is zal de toekomst uitwijzen.

  Like

 5. @Likoed Nederland
  U doet me denken aan een oud vrouwtje uit mijn jeugd die steen en been klaagde over ‘geluiden’ in haar huis. Loodgieters, verwamings-monteurs en andere technici konden niets vinden. Na verloop van tijd besloot men zich op te sluiten in het huis zonder medeweten van de vrouw. Midden in de nacht vond men haar zittend voor de spiegel, daarop tikkend met een muntje.

  Like

 6. In de laatste zin van mijn 20:22 rinkelt een alarmbel. Voor zover het weer 1938 is, zijn de rollen wel omgedraaid. Zeker omdat Israël zich de facto eerder als een leger dan als een staat manifesteert. Het weigert zijn grenzen vast te leggen, heeft geen geschreven grondwet, weigert de nationaliteit vast te stellen – in overheidsdocumenten staat men geregistreerd als jood, Arabier, Rus, etc.- en bijna iedereen zit in het leger of is reservist. Een extreemrechtse regering, honderden atoomwapens en volgens sommige wetenschappers een identiteitsprobleem….

  Israël als verzonnen land
  http://www.theguardian.com/books/2013/apr/18/invention-land-israel-shlomo-sand

  Hoeveel alarmbellen kun je in een reactie laten rinkelen?

  Like

 7. Niemand is er gerust op of Iran niet verder werkt aan nucleaire bewapening. Het zal, denk ik, echter nog wel even duren voor Iran een werkelijke bedreiging vormt voor Israël. Maar mochten de ayatolla’s dan toch op de knop drukken dan hebben we wel een heel groot probleem.

  Like

 8. Non-Proliferation Treaty of NPT of Non-proliferatieverdrag. India, Pakistan, Israël en Noord-Korea nemen niet deel aan het verdrag.

  Like

 9. Kennelijk is het geen godsdienstwaanzin als je meent na bijna 2000 jaar ‘terug’ te kunnen gaan.
  Als dat ‘terug’ gaan naar een bewoond gebied dan op begrijpelijk verzet stoot, om dan de tegenstanders voor gek te verklaren, hoe gek ben je dan ?
  Als dan bovendien het eigen atoombombezit doodnormaal is, maar dat van anderen verwerpelijk, dan vraag je je toch helemaal af wie er gek is.
  Wat het probleem is een zekere continuiteit te zien in joods gedrag, ook dat is wat onbegrijpelijk.
  Het zal dan wel de joodse identiteit zijn ven eeuwig onschuldige slachtoffers, helaas heeft bij zeer velen Israel die identiteit ondersteboven gehaald.
  Diit laatste werd zo rond 1900 niet voorzien door de zionisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.