4 gedachten over “Eerste reacties op de NSA-onthullingen in NRC. Een mooi circus

 1. @George, enig idee wie verantwoordelijk is voor de zwarte markeringen in de foto en waarom?

  Like

 2. @Reggie
  Ja, die doorstrepingen. Daar is veel kritiek op gekomen. Het lijkt niets met het contact met de geheime diensten te maken te hebben, maar wel met de bescherming van een bron en de werkafspraken die tussen Greenwald en de NRC zijn gemaakt over wat wel en niet gepubliceerd wordt.

  Maar er is wel ontzettend veel doorgestreept. Waarom? Ik zie twee redenen. NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch is bevreesd om een tweede Alan Rusbridger te worden, de Guardian-hoofdredacteur die door de regering Cameron, het Britse establishment, de andere Britse media en de Britse geheime diensten op de korrel werd genomen en daarom geïsoleerd kwam te staan. En ook Greenwald zoekt de veilige marge als het gaat om de Amerikaanse belangen tegenover het buitenland.

  Twitteraar Koen Rouwhorst is erin gedoken en heeft met anderen een paar leuke feiten opgediept. Zo zou Der Spiegel -per ongeluk- de nu door de NRC doorgestreepte locaties in een ander grafiek vorige maand al gepubliceerd hebben. Zodat deze al aan de openbaarheid zijn vrijgegeven. Dat maakt de vele doorstrepingen door de NRC onbegrijpelijk, maar mogelijk was uit de doorgestreepte gegevens van de grafiek hierboven een andere bron af te leiden. Kortom, bij NRC en Greenwald: voorzichtigheid troef. In elk geval voorlopig.

  Like

 3. Pingback: Gaat volgens de BBC Greenwald te ver? Of gaat de BBC niet ver genoeg? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.