Tegenstrijdige uitspraken van Plasterk over NSA-afluisterschandaal

3095816-oude-top-geheime-blauwdruk-spionage

Gerard Schouw (D66) stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken kamervragen over diens tegenstrijdige uitspraken betreffende het NSA afluisterschandaal. Het zal straks aardig om te zien zijn hoe Plasterk zich als een Hans Klok of Houdini uit z’n tegenstrijdigheden gaat redden. Dat zal ‘m wel lukken. Maar onbegrijpelijk is dat-ie zich zo onnodig in de nesten heeft gewerkt. Een verklaring kan zijn dat Plasterk een fundamenteel gebrek aan kennis heeft over de spionage en onvoldoende ingelicht is over wat-ie wel en niet kan zeggen.

Schouw herinnert Plasterk aan diens uitspraken in de media van 6 november, 31 oktober en 7 november:
A) De verzamelde gegevens door de NSA “[..] hadden niet verzameld mogen worden, en zouden dus ook niet gebruikt moeten worden.
B) “Dus ik kan technisch niet uitsluiten dat we een melding hebben gekregen van een individueel geval, dat misschien afgeleid is uit deze informatie.
C) [ journalist]:“Is het nou zo zoals de klagers zeggen dat u besmet materiaal van de NSA gebruikt voor uw dienst?” “Nee, dat is niet het geval.

Vervolgens vraagt Schouw: ‘Deelt u de mening dat bovenstaande uitspraken elkaar tegenspreken? Zo nee, waarom niet?‘ En: ‘Welke van bovenstaande uitspraken is correct en welke is incorrect?‘ En: ‘Kunt u per uitspraak toelichten waarom u deze al dan niet correcte uitspraken heeft gedaan?‘ In de Tweede kamer staat een jokkebrokkende minister niet in hoog aanzien en wordt niet serieus genomen. Is-ie aangeschoten wild?

Ik pleitte er een maand geleden voor om minister Plasterk op het gebied van nationale veiligheid en spionage te vervangen door zijn partijgenoot, vice-premier Lodewijk Asscher. Wellicht geen logische stap omdat Asscher al een drukke portefeuille heeft. Maar de warrige en zoals Schouw stelt tegenstrijdige indruk die Plasterk maakt wordt langzamerhand een risico voor het voortbestaan van het kabinet. En de onthullingen over de Amerikaanse spionage in Nederland komen eraan. Zodat het kabinet goed voorbereid moet zijn.

2 gedachten over “Tegenstrijdige uitspraken van Plasterk over NSA-afluisterschandaal

  1. Plasterk inruilen voor Snowden om Duitsland net even vóór te zijn, waar een Berlijns parlementslid grapte om Friedrich in te ruilen voor Snowden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.