Snowden naar Duitsland. Greenwald tegen Obama

Edward Snowden mag getuigen in het Duitse parlement. Zo zegt de regering. Er moet nog een oplossing gevonden voor het asiel in Rusland dat Snowden zou kunnen verliezen als-ie naar Duitsland reist. Afgelopen week durfde de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk het niet aan om Snowden in Den Haag voor het parlement te laten spreken. SP-er Ronald van Raak had dat voorgesteld. In de afwijzing van president Obama kunnen Glenn Greenwald en het conservatieve Fox elkaar vinden.

8 gedachten over “Snowden naar Duitsland. Greenwald tegen Obama

 1. De manier waarop Ströbele dit nieuws bracht, had veel weg van een voetballer die een belangrijk doelpunt scoort en dat op het veld viert voor het oog van tientallen camera’s. Ströbele heeft een goed instinct voor publiciteit zoeken en had snel door dat voor hem in de Duitse politíek Snowden momenteel nr. 1 is om te scoren en de aandacht op zichzelf te vestigen. Hij deed dit eerder. Toen gebruikte hij Joska Fischer, “Ströbele kiezen, is Fischer naaien”. Letterlijk zijn persoonlijke verkiezingsleus.

  Het winnende doelpunt scoort hij echter niet. Dit spel is nog lang niet afgelopen en de vraag is of zijn optreden het verloop van het spel goed doet. De kwestie of Snowden naar de Bundestag wil en kán komen, lag allang op tafel.

  Like

 2. Zodra Snowden een voet op Duitse Bodem zet zal hij zo snel als mogelijk worden gearresteerd en meegenomen naar een nadere locatie alwaar hij een proces af mag wachten voor de US-court.

  Like

 3. Mijn intuitie zegt me dat het ‘Snowden effect’ over zijn hoogtepunt heen is. Het ‘gevaar’ Snowden is politiek beheersbaar. Een uitnodiging in het Duitse parlement is daar het bewijs van.

  de baas van NSA heeft gezegd dat ze gewoon doorgaan, met dat verschil dat ze nu nog beter hun best zullen doen om niet betrapt te worden.

  Niemand valt iets te verwijten, de politiek niet, de journalistiek niet. Ieder volk krijgt zijn leiders die het verdient. Dat is historisch gezien een feit.

  Intussen wordt naar nog verfijnderde methodes gezocht om het volk in de gaten te houden. Zolang er uit het volk geen actie ontstaat kan ik wel zeggen dat we best tevreden zijn met een Big Brother maatschappij.

  jan

  Like

 4. @King Billy
  Dank voor de realo-fundi-fundirealo-realofundi discussie binnen de Duitse Groenen. Dit geeft critici van de partijpolitiek volop gelegenheid tot vermaak. Daarnaast dacht ik even dat er nu een verschil was in welwillende ontvangst van Edward Snowden door de Duitse regering. Richting een eigenstandige opstelling. Maar dat valt bij nader inzien tegen. De Amerikaanse druk is blijkbaar te groot.

  @Reine
  Ik vrees het ook. In de diepste kerker wil Obama Snowden stoppen. Als voorbeeld voor anderen die de klok willen luiden. Logisch, zo zit tegenwoordig de Amerikaanse samenleving in elkaar. Maar onbegrijpelijk dat Europese regeringen dat slikken. Ze erkennen dat Snowden een publiek debat over spionage op gang heeft gebracht, maar durven de consequenties er niet uit te trekken.

  @Jan
  Ik hoop het niet. Vlak de ‘onthullers’ niet uit die steeds weer inhaken op de actualiteit. En het merendeel van de onthullingen moet nog komen. Vandaar ook de steeds restrictievere uitspraken van de Britse conservatieven die ten koste van de persvrijheid en de burgerrechten de stroom nieuws willen stoppen.

  Ofwel, zeker de Obama’s en Camerons worden steeds driester in hun pogingen om de geest weer in de fles te krijgen. Maar laten zich in hun dreigementen en leugens ook steeds meer kennen. In die zin dat hun geloofwaardigheid als democratische leider met de dag afneemt. Wat gaat het winnen? De bluf en het powerplay vanuit de behoudzucht van Obama en de veiligheidsdiensten of de vrijheidsdrang en opkomen voor burgerrechten vanuit de verschillende marges? Ik denk dat de uitkomst afhankelijk is van hoe het spel en tegenspel gespeeld wordt.

  Like

 5. Zo maar even een mijmering: zitten we (de burger) niet te kijken naar een schaduwspel? En soort Plato’s grot. Men kijkt naar de beelden, vormt zich een mening, maar is wat we zien de realiteit of is het een projectie op een muur.
  Hoe langer dit doorgaat hoe meer ik het idee krijg dat ik zit te kijken naar iets dat is voorgekookt.

  Like

 6. @Toetssteen
  Voorgekookt zou kunnen. Maar naar mijn idee doet niet iedereen aan dat spel -of die culinaire kaalslag- mee. Daar zijn sommige tegenstellingen te groot voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.