George Knight

Debat tussen links en rechts

Er staat niet wat er staat: boom, auto, container

with 5 comments

Allerheiligen. Zit het in de lucht, is het de wind die als in een film van Fellini de ziel symboliseert of zijn het de afgewaaide herfstblaadjes? Hoe dan ook leidt een dreigende lucht tot allerlei bijkomende gedachten. Over leven en dood, herinnering aan de doden en de verlossing van het aardse leven. Voor wie de symboliek koestert is een blad geen blad, een boom geen boom en een lucht geen lucht. Anderen zien een zoekende camera, asfalt, een auto als schuilplek en een afvalcontainer. De dood als vakantie. Alles komt samen, springt heen en weer en kiest niet voor of tegen het aardse. Zien we niet wat we zien? Hou toch op. Kraaien krijsen.

Written by George Knight

2 november 2013 bij 21:07

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heb je een beetje last van de herftdepressie George? Ik vond het wel een mooi filmpje. Ik dacht wel, wat kunnen 1 minuut en 39 seconden nog lang duren. 🙂

  Like

  Lidy

  3 november 2013 at 18:38

 2. Was op de ferme wind na mooi weer in het Brabantse. Ja, het is geen zomer meer, dus winterjas aan.

  @Lidy
  Dank voor de waarschuwing. Kijk geen depri clips. Mijn kleinkinderen staan garant voor het leven en de heerlijke rust als mijn vrouw en ik ze nazwaaien.
  Inzake de wereld en zijn ontwikkelingen, daar hebben u en ik toch geen vat op, laat staan dat ik de illusie koester er iets aan te kunnen veranderen.

  Like

  toetssteen

  3 november 2013 at 20:05

 3. @Lidy
  Herfstdepressie zou kunnen. Maar toch ben ik daar weinig ontvankelijk voor. Ja, het filmpje duurt lang. ik vind het ook mooi, maar begrijp van mezelf niet waarom dat is. Misschien omdat het zo eerlijk onbeholpen is. Een verademing na al het gladde werk in de nieuwe media. Ruw en onaf is het nieuwe koel.

  Like

  George Knight

  3 november 2013 at 23:22

 4. @KnIght
  Mijn oprit al eens gezien? Hier is de bezem.
  Kilo werk!

  Wat is er leuk aan het leven?Domme kleine dingen waarin kleine mensen (kleuters) zo geweldig zijn. in allerlei opzichten.
  Wen er maar aan…. tenzij men deze mogelijkheid afwijst en terugkeert naar ondergang.
  Om velerlei redenen zie ik niets in de EU als zijnde een kerkhofconstructie. Ik zie handel waar concurrentie kan zijn. En de klant mag uitmaken voor welke kwaliteit er wordt gekozen.

  Like

  toetssteen

  4 november 2013 at 00:20

 5. Ik vind het filmpje mooi om wat diegene ziet. Daar zou ik ook naar kijken. De manier van opnemen is dan ondergeschikt. Over de lengte, ik dacht werkelijk aan het eind: jee wat kunnen 1 minuut en 39 seconden lang duren. Het klinkt zo kort. Nou ja, George zoiets.

  Ooooo, beste toetssteen, heb ik u er nu van weerhouden het filmpje te bekijken? Nu voel ik me toch een beetje bezwaard, want het is toch echt wel de moeite van het kijken waard.

  Like

  lidy

  6 november 2013 at 19:03


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: