George Knight

Debat tussen links en rechts

Netelenbos digitale ambassadeur van Nederland. Wist u dat?

with 4 comments

Een video van de Britse producent David Puttnam. Of liever gezegd oud nieuw in een kader gezet. Hij maakt een vergelijking tussen de autosnelwegen van 1960 en de digitale snelweg van vandaag. Moraal: de digitale snelweg moet voorbereid worden zoals de autosnelwegen 60 jaar geleden. Gebeurt dat voldoende? EU-commissaris voor ICT en Telecom  en Neelie Kroes merkt op haar blog op dat ze onlangs het belang van de digitale snelweg voor de economie met Puttnam besprak. Hij is ook de Ierse digitale ambassadeur.

Weet u wat digitale ambassadeurs van de EU zijn? Er zijn er 25, elk land heeft er een. Weet u wie de digitale ambassadeur van Nederland is? U zou zeker vermoeden iemand van deze tijd met kennis van zaken, zoals Dirk Poot, Danny Mekić of Brenno de Winter? Nee, de 69-jarige Tineke Netelenbos. Ze is voorzitter van het publiekprivate programma ‘Digivaardig & Digiveilig‘. In het Nederlandse publieke debat over digitale veiligheid en burgerrechten speelt Tineke Netelenbos geen enkele rol. Haar fletse profiel als digitale ambassadeur is opvallend. Komt het omdat ze werkt voor een organisatie die de burger als consument beschouwt en niet als een politieke burger die voor zichzelf opkomt en meebeslist over de eigen samenleving? Erg old school. 

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nou, laten we dan maar gezellig een handwerkje opzetten.

  Like

  fulpsvalstar

  25 oktober 2013 at 12:01

 2. @fulpvalstar
  De digitale breiweg?

  Like

  George Knight

  25 oktober 2013 at 12:04

 3. Netelenbos een bekwaam bestuurster, die Nederland op de digitale kaart kan zetten? Is dan echt vernuft en verstand sinds de laatste Renaissance een zeldzaamheid? Van digitale revolutie middenin een cyberwar beland. De geschiedenis herhaalt zich. Op digitaal niveau.

  Like

  King Billy

  25 oktober 2013 at 12:30

 4. Van Tineke Netelenbos kan ik me herinneren dat ze onafhankelijke rapporten over de uitbreiding van Schiphol in een onderste la schoof als deze haar niet zo goed uitkwamen. Wellicht is Netelenbos nu zelf (vrijwillig?) in een onderste la geschoven. Door Opstelten.

  OPSTELTEN ZEGT: PRIVACY KOST TE VEEL GELD
  https://www.bof.nl/2013/06/07/opstelten-zegt-privacy-kost-te-veel-geld/

  Like

  Arjan Fernhout

  25 oktober 2013 at 17:36


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: