George Knight

Debat tussen links en rechts

NSA luisterde Merkel af. Duitsland en VS stoppen het in doofpot

with 7 comments

Heeft de NSA jarenlang de mobiele telefoon van de Duitse kanselier Angela Merkel afgeluisterd? Het Witte Huis ontkent dit niet expliciet bij monde van woordvoerder Jay Carney. Hij spreekt over ‘is not monitoring‘ en ‘will not monitor‘, maar laat opvallend genoeg na om in z’n verklaring ‘has not monitored‘ (in the recent past) toe te voegen. Zo beschouwd is deze verklaring van het Witte Huis een regelrechte schuldbekentenis.

President Obama en kanselier Merkel hebben er vandaag contact over gehad. Merkel zegt opheldering van de Amerikanen te verlangen. Mocht het afluisteren van haar mobiele telefoon toch hebben plaatsgevonden, dan beschouwt Merkel dat als onacceptabel en als een vertrouwensbreuk tussen beide landen. Zo citeert Der Spiegel haar woordvoerder Steffen Seibert. Er tekent zich een oplossing tussen de VS en Duitsland af door niet meer over het verleden te praten, maar de garantie voor de toekomst te vragen dat het niet meer gebeurt.

Aanleiding is een artikel in Der Spiegel van Jacob Appelbaum, Holger Stark, Marcel Rosenbach en Jörg Schindler. Het blad legde de bevindingen voor aan het kantoor van de kanselier dat op haar beurt de Duitse veiligheidsdiensten verzocht de zaak te onderzoeken. Ze beoordeelden de beschuldiging van Der Spiegel als aannemelijk. De uitkomst geeft opnieuw aan dat de huidige generatie politici van de Europese landen geen afstand neemt van de VS. Ondanks onthullingen dat het doelwit is van grootschalige Amerikaanse spionage.

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. En de politiek en media in hype aanbiddend Nederland blijven angstvallig stil. Disgusting.

  Like

  King Billy

  23 oktober 2013 at 22:32

 2. @King Billy
  Ja. Duidelijk wat in het huidige Nederland als hoofdzaak wordt beschouwd: ‘Zwarte Piet’. Niet de boeven uit de regering-Obama die liegen dat ze zwart zien: Keith Alexander, James Clapper en Barack Obama. En onze Ronald Plasterk die … ach laat ik maar niks meer over deze man zeggen. Hij schrijft z’n eigen geschiedenis door te zwijgen.

  Like

  George Knight

  23 oktober 2013 at 22:38

 3. Op deze site, http://www.200jaarkoninkrijk.nl/, staat Plasterk met WA en Máxima vol in beeld. Opvallend stil na een enigzins pompeuze start. Voorkomen moet worden dat de opschudding over de recente akkefietjes met Rusland en de ‘Zwarte Piet’ affaire hun weerslag krijgen op dit feestje. Voldoende raakvlakken aanwezig. Met een spionage affaire erbij indien blijkt, of daarop wordt gespeculeerd in de media, dat Regering en het Koningshuis worden bespioneerd, wordt zo’n feestje al snel een nieuwe hype.

  De wrange paradox, alle belanghebbenden mogen eigenlijk blij zijn dat Nederland in de mondiale geo-politiek er niet meer zo ‘toe doet’, anders was de internationale pers er allang bovenop gesprongen. Folklore kan dus rustig doorregeren in Nederland…

  Like

  King Billy

  23 oktober 2013 at 23:23

 4. Ik vind het debat knap verschuiven naar waar het naar mijn mening over hoort te gaan – de opbouw van een controlestaat/politiestaat, naar ‘vertrouwensbreuken’ tussen wereldleiders en bedrijfsspionage. Knap werk!

  Like

  jan

  23 oktober 2013 at 23:28

 5. Like

  George Knight

  24 oktober 2013 at 09:18

 6. […] Susan Rice zou dat tegen vertegenwoordigers van de Duitse regering hebben gezegd. Het Witte Huis ontkende eerder Merkel op dit moment af te luisteren. Volgens Der Spiegel was de mobiele telefoon van […]

  Like

 7. […] op de spionage van kanselier Merkel en mensen in haar omgeving door de Amerikanen. Zie hier, hier, hier en hier. Maar ze beten op geen enkel moment door. Klokkenluider Thomas Drake noemde […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: