Wordt vervolgd. Wordt Demmink ooit vervolgd? Wordt vervolgd

image.php

Zie bij reacties voor de uitzending van EenVandaag (AVRO) van 17 oktober 2013.

Daar duikt-ie weer op in de publiciteit, de naam Demmink. Of liever gezegd: de kwestie-Demmink. Ze horen bij elkaar als kop en schotel. Al jaren wordt z’n naam in verband gebracht met het allerergste. Niet alleen met seks met minderjarigen, maar ook met chantage, intimidatie, obstructie van de rechtsgang en inperking van de persvrijheid. Demmink, onze Zwarte Piet die zelf met de zak loopt om er niet ingestopt te kunnen worden. Demmink, nieuwe folklore van de lage landen. Ook de overlever die alle middelen inzet om niet veroordeeld te worden. Zelfs na zijn pensioen als hoogste ambtenaar van Justitie de minister voor zijn verdediging betalen laat. Op zich een opmerkelijke prestatie. Uiteraard niet van minister Ivo Opstelten, maar wel van Demmink.

EenVandaag besteedt vandaag aandacht aan de kwestie-Demmink. Directe aanleiding is dat er aanstaande vrijdag bij het gerechtshof Arnhem een artikel-12 procedure dient, aangespannen door twee Turkse jongens die zeggen misbruikt te zijn door Demmink. Mischa Wladimiroff is de advocaat die Demmink in de arm heeft genomen om hem in deze zaak bij te staan. Deze advocaat wordt beticht van belangenverstrengeling. Hij was lid van een commissie die op zoek naar dwalingen de zaak-Baybasin tegen het licht hield. De Turkse Koerd Hüseyin Baybasin is degene die Demmink van kindermisbruik tijdens de jaren ’90 in Turkije beschuldigt.

De Telegraaf pakt het ook op en citeert Adèle van der Plas, de advocaat van Hüseyin Baybasin. Ze strijdt met de Bakker Schut Stichting tegen juridische dwalingen. Van der Plas vraagt om een diepgaand onderzoek door de Rijksrecherche naar Demmink. Ondanks de beweringen van de ministers Timmermans en Opstelten is zo’n onderzoek als gevolg van alle beschuldigingen nooit gehouden. Da’s opvallend. Van der Plas verbergt haar irritatie niet: ‘Waarom krijgt de kruidenier een inval bij een anonieme tip over kinderporno? En waarom wordt deze man beschermd terwijl er stapels bewijs liggen? Is dit klassenjustitie of spelen er andere belangen?

Toegevoegd: Uitzending van EenVandaag (AVRO) van 17 oktober 2013:

Lees hier alle stukken die op dit blog sinds december 2010 over Joris Demmink zijn verschenen.

Foto: Stiltecentrum Penitentiaire Inrichting Lelystad. Ontwerp Bom Interieurs

Advertentie

8 gedachten over “Wordt vervolgd. Wordt Demmink ooit vervolgd? Wordt vervolgd

 1. Onbegrijpelijk HOELANG deze zaak loopt en hoe er Breda’s bsex-wereld geroddeld werd toen het trio Donner Ballin en Demmink in een SM bar hier in Breda stamgast waren…Ik volg deze zaak al jaren via Poot en Baybasin….het is een gruwel dat nederlandse politici zoweinig trots hebben….om aan deze kinderverkrachter geen einde te willen maken.En de olievlek breid zich steeds meer uit middels Omzzight Krol en Roskam..LAAT het gebeuren dat deze schandvlek,die zelfs in Amerika behandeld wordt, uitgewist wordt.

  Like

 2. Ik kan het niet door middel van bronnen aantonen, maar ik hoorde onlangs iemand vertellen dat ten tijde van de jaren ’40-45′ ‘nazi-wetten’ zijn geimplementeerd die de positie van de S.G. onaantastbaar maken, boven de wet stellen. Als dat waar is, dan is de zaak Demmink eigenlijk een zaak die ‘de zaak S.G.’ genoemd zou moeten worden omdat het om de positie draait. Ik kan dit ‘boven de wet staan van de S.G.’ niet toetsen op waar-zijn gehalte, maar als ik zie dat na vele jaren van pogen dhr D te vervolgen dit nog steeds niet gelukt is zou hetgeen ik stelde wel eens waar kunnen zijn. Ik wacht het gewoon af.

  Like

 3. Pleitnota advocaat Van der Plas door haarzelf openbaar gemaakt:

  Klik om toegang te krijgen tot 2013-10-18-Hof-Arnhem-pleitnotities-A.G.-van-der-Plas-inz-O.B.-en-M.Y..pdf

  Met onder andere: Mijn verzoek aan uw hof is op zo kort mogelijke termijn over te gaan tot de inhoudelijke behandeling van de zaak en positief te beslissen op het verzoek om vervolging. De feiten en omstandigheden op grond waarvan tot een redelijke verdenking kan worden geconcludeerd zijn overvloedig. Het gegeven alibi rammelt aan alle kanten en is in de afgelopen zes jaar aantoonbaar onvoldoende onderzocht. Dit gerommel in de marge behoort nu te eindigen. En dat kan alleen maar door op de kortst mogelijke termijn een gedegen strafrechtelijk gerechtelijk onderzoek te starten door een onafhankelijk politie team onder leiding van — en dat is het belangrijkst — een onafhankelijke rechter commissaris, die voldoende sterk in zijn of haar schoenen staat om de in deze zaak kennelijk spelende tegenkrachten te weerstaan.

  Like

 4. De vraag is of dat kan; ‘een onafhankelijk politie team’ en een ‘onafhankelijke rechter’ gezien allen onder de S.G. vallen. En wat zijn precies ‘de kennelijk spelende tegenkrachten’ , die Adele van de Plas benoemd?

  Like

 5. @Jan
  Wat precies de ‘kennelijk spelende tegenkrachten‘ zijn is de steeds terugkerende vraag in de kwestie-Demmink. Bestaan ze daadwerkelijk, en zo ja wie zijn het en hoe kan het dat ze het recht naar hun hand zetten? In alle opzichten: tijd voor een diepgravend, onafhankelijk onderzoek om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen en deze langslepende zaak. Hoe langer dat onderzoek uitblijft, hoe meer de complottheorie wordt gevoed.

  Like

 6. @George, ik vermoedt dat Adele van der Plas met die ‘kennelijk spelende tegenkrachten’ het justitionele apparaat an sich bedoelt. Het is versluierd taalgebruik door dit ‘kennelijk spelende tegenkrachten’ te noemen. Als van der Plas man en paard benoemt, dus het justitionele apparaat’ dan zegt ze daarmee hardop haar vertrouwen in de rechtstaat op en ondergraaft ze ook nog eens de positie van advocaten binnen het strafrecht.

  Mijn mening: een onafhankelijk onderzoek kan nier nooit plaats vinden. Het zal hier altijd gaan om de slager die zijn eigen vlees keurt. De Demmink-zaak zal nooit worden opgelost.

  Like

 7. Pingback: Verborgen agenda van Demmink komt boven water. Dus? | George Knight

 8. @George, deze link:

  voert je naar een free speech waarin de spreker uitgebreid vertelt over de Nazi-staatsinrichting 1940-1941, waarin de macht en bevoegdheden van de SG zijn vastgesteld en die tot op de dag van vandaag van kracht zijn.

  Ik heb onvoldoende kennis in huis op het gebied van staatsinrichting maar het verhaal van de spreker klinkt aannemelijk. Het filmpje duurt een dik uur, maar is zeer de moeite waard. Als het feitelijk waar is dan zitten we anno 2013 nog steeds opgezadeld met een nazi-staatsinrichting die nog steeds in werking is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.