De verdwijning van het Amersfoortse raadslid voor de PvdA Ramón Smits Alvarez krijgt een onverwachte, maar gelukkige wending. Hij wordt sinds donderdagmiddag 10 oktober vermist. Vermoed wordt dat-ie naar Spanje is afgereisd. Hij is van Spaanse afkomst en heeft een appartement in Oza. Binnenlands Bestuur brengt zijn verdwijning direct in verband met het lekken door hem uit het functioneringsgesprek met burgemeester Lucas Bolsius (CDA) van december 2012 met de drie fractievoorzitters van PvdA, GroenLinks en VVD. In het AD stond toen dat ‘de burgemeester meer leiderschap moet tonen en zichtbaarder moet zijn. Ook moet Bolsius beter luisteren, empathie tonen en niet meteen met een oplossing klaar staan.’ Smits Alvarez zou dan de informatie goedschiks of kwaadschiks via PvdA-fractievoorzitter Rob van Muilekom hebben verkregen.
De fractievoorzitters die zich trouwens niet in deze weergave zeiden te herkennen stapten daarop naar de politie om melding van het lek te doen. De recherche startte een onderzoek en is nu dus blijkbaar Smits Alvarez op het spoor gekomen. Volgens het AD onderzoekt de recherche al enige tijd een computer uit de PvdA-fractiekamer op sporen van de uitgelekte informatie. Vermoedelijk werd het Smits Alvarez te heet onder de voeten. Burgemeester Bolsius verzoekt hem om terug te komen. Deze oproep krijgt extra betekenis omdat het functioneren van de burgemeester ten grondslag ligt aan de oorzaak van de verdwijning van de PvdA’er.
Geruststellend is dat iemand uit rationele overwegingen vlucht voor een recherche-onderzoek. Zo wordt de kwestie-Smits Alvarez teruggebracht tot een storm in een glas water. Het gaat nergens over, behalve over wat er in het openbaar bestuur van Amersfoort speelt. Waar een burgemeester niet optimaal functioneert en dat vertrouwelijk binnen de partijpolitiek moet blijven. Zo zijn nu eenmaal de spelregels, maar een halsmisdaad is het lekken niet. Wel weer verontrustend is dat Ramón Smits Alvarez zich blijkbaar zo vereenzelvigt met de Amersfoortse politiek dat-ie werkelijk is gaan denken dat dit een vlucht waard is. Dat is het absoluut niet.
Foto: Ramón Smits Álvarez, gefotografeerd in Carballo. 20 augustus 2103. Credits: Ana Garcia.
speelt er wellicht toch meer?
LikeLike
@Anoniem
Nog meer?
LikeLike
LikeLike
Goed zo, George! Dergelijke zaken dienen tot op de bodem te worden uitgespit, en is het opvallend hoeveel PvdA’ers er de laatste tijd in de ‘financiele’ problemen zijn gekomen. Zou dat soms iets te maken hebben met het aantreden van Hans ‘trui’ Spekman, in wie we toch iets van een ‘ouderwetse’ socialist kunnen herkennen.
Misschien aardig om eens een lijstje bij te houden van PvdA- gekozenen’ die publicitair, vanwege de ‘poen’, in de problemen zijn gekomen.
Behalve deze Smits Alvarez, zijn dat Henk Kool (Den Haag), Adri Duyvestijn (Almere), Bart van der Roest (Utrecht) en dan die ‘soap’ rond de Groningse burgemeester Rehwinkel!
Dergelijke zaken bleven tot voor kort ‘onder het tapijt’ maar begint het bij de PvdA te ‘dagen’ dat ze de ‘almacht’ om het ‘domme’ volk ‘praatjes’ op de mouw te spelden, verloren hebben.
LikeLike
Nog maar even doorgezocht op die kwestie van het verdwenen Amersfoortse raadslid kwam ik iets tegen wat ik helaas niet op tijd genoteerd heb en nu niet meer terug kan vinden. Ramon zou verdwenen zijn nadat zijn PvdA-fractie vertrouwelijk was ingelicht dat de zoektocht naar het ‘lek’ m.b.t. de functioneringsgesprekken met burgemeester B. naar de computer van Ramon hadden geleid. Dit nu, een kuil graven voor een ander en er zelf in vallen, is een klassiek gevalletje om tijdelijk maar eens je snor te drukken!
Maar ja, nu komt die Agis-affaire er nog eens bij en zal het mij toch zeer benieuwen of er voor Ramon nog toekomst bij de PvdA is en doet het commentaar van de PvdA toch wel wat ‘vreemd’ aan. Men wist van niets en niemand had iets dergelijks aan zien komen!
Het doet trouwens denken aan een andere PvdA-verdwijning, n.l. die van voorzitter Marianne Sint tijdens de WAO-crisis van 1991. Wanhopig was men op zoek naar Marianne van wie men winst dat ze een fietstocht door Toscane maakte, maar dus onbereikbaar voor partijgenoten. Naderhand bleek, o.a. door ‘lekken’ van Heleen Mees, dat ook dit een gevalletje van ‘doorgestoken kaart’ was om de ‘Partij’ buiten het tumult rond de nieuwe maatregelen m.b.t. de WAO te houden.
Dat Sint tijdens deze Toscaanse fietstocht ook nog een ‘doodzieke’ partner bij zich had is in het ‘vergeetboek’ geraakt, maar zou, desalniettemin, ook nog eens uitgezocht moeten worden gezien de neiging van ‘PvdA’ers in Nood’ om van daders in slachtoffers te veranderen!
Kan met het zich nog herinneren, Ad Melkert die vanwege een ‘doorgeladen pistool’ het land moest ontvluchten nadat er kort daarvoor verhalen over Ad’s bezoeken aan een MS club waren opgedoken?
Het worden dus weer spannende tijden, dat is zeker!
LikeLike
@appie
Dank. Ja sommige partijen zijn de laatste tijd wegens interne strubbelingen wel erg vaak in het nieuws. De PvdA en 50Plus vallen negatief op.
Ik denk dat het gedoe bij de PvdA weinig met voorzitter Hans Spekman te maken heeft. Hoewel, er is de afdeling partijdiscipline -Lokaal Bestuur genaamd- die bij sommige afdelingen alleen maar de weerbarstigheid en het ongenoegen aanwakkert. Maar te weinig discipline kan ook weer niet. Weet de PvdA onder Spekman wellicht niet meer een goede middenweg te vinden?
https://georgeknightlang.wordpress.com/2013/09/12/wacht-pvda-een-opmars-van-ongenoegen-vanuit-de-marge/
Van de andere kant zijn er te veel baantjesjagers de partij binnengestroomd die helemaal niks met het sociaal-democratische gedachtengoed hebben. Daar strijdt Spekman met z’n rode hart en rode truien tegen. Misschien niet hard genoeg. Ik heb geen moeite met hem, hij staat waarvoor-ie zegt te staan. Want hoe reëel zou het zijn als de PvdA bijvoorbeeld 30% van de leden die functies in het openbaar bestuur inneemt zou royeren omdat ze opportunisten en feitelijk PvdA-vreemde elementen zijn?
Het bericht dat de Amersfoortse fractie vertrouwelijk zou zijn ingelicht dat het onderzoek naar het lek naar de computer van Smits Alvarez leidde was ik nog niet tegengekomen. Als dat zo is, dan lijkt me dat hoogst opmerkelijk. Want dan kun je op je klompen aanvoelen dat dat nieuws bij betrokkene terechtkomt. Het lijkt op zo’n spannende detective waar de speurder het bewijs niet rond krijgt en een val zet. Zodat de boef in actie komt en het bewijs rondmaakt.
LikeLike
Pingback: Smits Alvarez maakt in Spanje eind aan leven | George Knight
Pingback: Smits Alvarez en Van der Roest: A Tale of Two Cities | George Knight