Wens burgemeester Eberhard van der Laan beterschap. Hij is ziek

vdl

Burgemeester Eberhard van der Laan (58) is ernstig ziek. Bij hem is prostaatkanker geconstateerd. Hij is onder behandeling en zal zoveel mogelijk zijn werkzaamheden voortzetten. Iedereen kan hem een berichtje sturen. Dit is de openheid die bij deze burgemeester van Amsterdam past. Onopvallend nadrukkelijk nam-ie afstand van beeldbepalende beleidsaspecten van zijn voorganger Job Cohen. Zoals het idee van ‘compenserende neutraliteit waarmee Cohen en Ahmed Marcouch de scheiding van kerk en staat oprekten. Van der Laan kon dat doen omdat in 2010 de wind in de PvdA-fractie gedraaid was, maar ook omdat Van der Laan als praktisch jurist rechtsstatelijk denkt. Waar Cohen zich verloor in vergezichten. En zo mislukte als PvdA-partijleider.

Nu is uitgerekend de enige PvdA’er van wie ik me zou kunnen voorstellen daar ooit op te kunnen stemmen ziek. Dat betreur ik in dubbel opzicht. Vooral voor hem persoonlijk. Gezondheid gaat immers boven alles. Ik betreur het ook voor de PvdA. Van der Laan mag zich gelukkig prijzen dat-ie in de Republiek Amsterdam aan het roer staat en zich als minister niet in bochten hoeft te wringen in de coalitie met de VVD.  Waartoe de Amsterdamse belofte Lodewijk Asscher deze dagen wordt gedwongen. Ik wens Eberhard een spoedig herstel toe. Was het niet Konrad Adenauer die op 73-jarige leeftijd kanselier van Duitsland werd? En dat 14 jaar bleef.

Foto: Schermafbeelding van pagina om burgemeester Eberhard van der Laan beterschap te wensen. Mail hier.

2 gedachten over “Wens burgemeester Eberhard van der Laan beterschap. Hij is ziek

  1. Ik heb Eberhard van der Laan de volgende wens gestuurd:
    Op m’n blog ‘George Knight’ wens ik u het allerbeste. U bent de enige PvdA’er van wie ik me kan voorstellen ooit op te stemmen. Sterk aan, wordt beter en biedt aub landelijk een alternatief. Voor de toekomst die ook uw toekomst is.

    Like

  2. Ik zie het nu pas via Buitenhof tv. Ik hoop dat deze burgemeester van Amsterdam dat nog lang kan doen en dus qua gezondheid beter wordt. Hij is een inspiratiebron, transparant, gevat en sociaalvoelend en handelend en toch ook kordaat en geen utopistische vaagprater. Succes burgemeester, ook al woon ik in Utrecht, ik hou van Uw stad. Groet, Gerard Nizet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.