PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez uit Amersfoort vermist

amer

De PvdA krijgt het lokaal voor de kiezen. Vooral in het Stichtse. Na het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest die zo’n 45.000 euro uit de kas van de daklozenkrant verduisterde is er nu het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez. Hij is vermist en had een bankpas van de rekening van de lokale PvdA-fractie. Met die pinpas is vierduizend euro opgenomen. Het is niet duidelijk of Smits Alvarez of iemand anders dat heeft gedaan, aldus de NOS. Hij is in de race voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Amersfoort.

Gaat het om incidenten of valt een patroon te ontdekken in het handelen van Smits Alvarez en Van der Roest? Lopen leden van grotere politieke partijen zoals de PvdA naast hun schoenen van overmoed? Het blijft gissen. Van een afstand ken ik ze allebei als aimabele personen met hart voor de zaak. Waar ontspoort het dan?

De verklaring van de PvdA Amersfoort is trouwens dubbelzinnig. Het brengt het als groot nieuws, maar vraagt ons tegelijk om de privacy van de familie van Smits Alvarez te respecteren. Veronderstelt het nou zelf dat dat nog kan? Dat in het tijdperk van sociale media die geest weer terug in de fles kan? Misschien zit ‘m daar wel de verklaring voor het uittreden van personen die de dubbelzinnigheid, het toneelspel en de leugenachtigheid van de partijpolitiek niet meer aankunnen. Het zijn niet de zwakkeren, maar de gevoeligen die eruit stappen.

Foto: Schermafbeelding van PvdA Amersfoort: ‘Ramón Smits Alvarez vermist‘.

6 gedachten over “PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez uit Amersfoort vermist

 1. RTV Utrecht zet de reacties op een rijtje. Amersfoortse raadsleden en wethouders zijn geschrokken en hopen op een goede afloop. Raadslid Hans van Wegen (BPA) zegt: ‘Het is een erg verdrietige zaak. Alle fractievoorzitters en wethouders zijn gebeld door burgemeester Bolsius. Ik ben het niet altijd met Ramón eens, maar toen ik hoorde dat hij wordt vermist, kreeg ik tranen in mijn ogen.
  http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1085051/verbijstering-over-vermissing-smits-alvarez.html

  Like

 2. wat is dit nu voor een stom verhaal om een verband te leggen tussen van de Roest en deze vermissing. Het is al erg genoeg zo, want de voortekenen zijn niet erg goed

  Like

 3. @Henk
  De voorteken zijn niet goed. Triest, zoals raadslid Hans van Wegen ook al zegt. De uitkomst weten we (nu) nog niet. Uiteraard zijn er verschillen tussen de twee kwesties. De omstandigheden zijn afwijkend. Maar er zijn ook overeenkomsten. De PvdA komt negatief in het nieuws. En twee raadsleden treden buiten de orde. Daar probeerde ik een lijn in te ontdekken. Waarom deden Van der Roest en Smits Alvarez wat ze deden? Met u hoop ik dat het persoonlijk goed afloopt met beide PvdA’ers.

  Like

 4. Pingback: Smits Alvarez verdwenen om lek functioneringsgesprek Bolsius? | George Knight

 5. Pingback: Smits Alvarez en Van der Roest: A Tale of Two Cities | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.