Koeweit gaat aan grens homoseksuelen ‘detecteren’. Hoe?

global_exchanges_kuwait

Ik ben geen homoseksueel dus kan het mis hebben. Volgens een bericht in Gulf News weet Koeweit hoe het homo’s in een routinematige medische controle moet detecteren. Ik denk dat dat onmogelijk is. Niet eens wil ik me voorstellen welke lichaamsdelen er allemaal ‘gedetecteerd’ dienen te worden om de diepere waarheid over de ware aard te achterhalen. Daarmee gaat Koeweit van start om deze groep de toegang te ontzeggen.

Het VVD-kamerlid Han ten Broeke stelt er kamervragen over aan minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Hij vraagt of de berichten kloppen en de minister bereid is om Koeweit om opheldering te vragen.

Discriminatie van homoseksuelen is even dom als discriminatie van vrouwen. Discriminatie van katholieken is even dom als discriminatie van moslims. Soms werkt discriminatie positief wegens groepsbinding. Maar vaak werkt het negatief wegens isolatie en uitsluiting. Koeweit zet zichzelf hiermee te kijk als een achterlijk land.

Foto: Beurs van Koeweit.

3 gedachten over “Koeweit gaat aan grens homoseksuelen ‘detecteren’. Hoe?

 1. Toelichting over de zin: ‘Discriminatie van homoseksuelen is even dom als discriminatie van vrouwen.‘ En lesbische vrouwen dan? Het blijkt dat deze in het Midden-Oosten eerder als heteroseksueel worden beschouwd. Daarom de vergelijking die voor de Nederlandse situatie uiteraard mank gaat.

  Like

 2. Ik denk eerder dat ze mannen zullen proberen te detecteren die aan sodomie hebben gedaan. Namelijk homosexuele acitviteiten, lees sodomie, is in die landen verboden en niet het hebben van een homosexuele geaardheid. Volgens mij kan een dokter vrij simpel aan de anus zien of er tweerichtingsverkeer heeft plaatsgevonden. Dit kan verklaren waarom lesbische vrouwen geen of weinig aandacht krijgen. Daar is namelijk sodomie doorgaans niet aan de orde.

  Het begaan van sodomie impliceert mijns inziens ook niet dat iemand dan ook een homosexuele geaardheid heeft. In die landen waar sexualiteit nogal taboe is wordt er onder mannen op jonge leeftijd nogal geëxperimenteerd met elkaar. Die zullen natuurlijk ook op dezelfde stapel belanden.

  Like

 3. Amusant! Nergens is lesbische liefde strafbaar. Zoek er alle geschriften maar op na. Vandaar dat de harems (volgens mij is het harim maar dat pakt de spelsmurf niet) vergeven was van de lesbische relaties.
  De zin moge duidelijk zijn. De oppergek kon alle peeskamers afgaan, maar in alle hoogmoed lukte dat helemaal nooit.
  Enfin, lesbische liefde was een welig tierend item. Mjah en zelfs de eunuchen konden dat niet verhouden. Ow, eunuchen waren niet alleen castraten om de vrouwen in toom te houden, maar om ze te bevredigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.