George Knight

Debat tussen links en rechts

Tweede Kamer praat over tweede klas. Aandoenlijk

with 4 comments

02_Presentatie-Audiomaquette-Tweede-Kamer-NOV82-Architecten1

Soms laten politieke partijen zich kennen in het kleine. Niet in de blauwdruk voor het Nederland van 2060, maar in het ondergeschikte. Vaak met symbolische betekenis, dat weer wel. Anders gezegd, politieke partijen maken geen beleid, maar gebruiken beleid als een halffabricaat om zich te positioneren.

Neem nou het voorstel van de SP om de eerste en tweede klas in de trein af te schaffen. Kamerlid Farshad Bashir pleit er vandaag voor. Want een klassenssysteem zou niet meer van deze tijd zijn, aldus de SP. Dit staat in contrast tot D66 dat bij monde van Stientje van Veldhoven pleit voor de mogelijkheid om in de trein de tweede naar de eerste klas op te waarderen. En dat te bedenken dat de Tweede Kamer daar helemaal niet over gaat. NS en de overige vervoerders op het spoor moeten dat zelf maar weten.

Partijen zijn soms akelig voorspelbaar. Straks pleit de SGP voor geen treinen op zondag, de Partij voor de Dieren voor aparte dierenwagons, de VVD voor rationalisaties die de vervoerders nog verder van de politiek zetten, de Piratenpartij voor vrij internet en 50Plus voor langere overstaptijden. Als het maar niet over de hoofdzaken gaat. Waar worden die eigenlijk beslist?

Foto: Audiomaquette Tweede Kamer.

Written by George Knight

1 oktober 2013 bij 11:49

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Minder aandoenlijk wordt het in indien politici, die ook zaken willen doen, centrale banken als hedgefondsen gebruiken. Zoals Dijsselbloem, die bij DNB een voorschot opnam op de winst die gemaakt ‘zou worden’ op schuldhulpverlening om zijn begroting rond te krijgen.

  Like

  King Billy

  1 oktober 2013 at 12:30

 2. @King Billy
  Dan wordt het inderdaad minder aandoenlijk. Daarom pleit ik er ook voor om alleen over hoofdzaken te praten in het parlement. En de uitvoering over te laten aan de diensten die daarover gaan.

  Like

  George Knight

  1 oktober 2013 at 12:37

 3. Ow, meende ik even dat het over het openbaar veevervoer ging.

  Like

  toetssteen

  2 oktober 2013 at 04:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: