George Knight

Debat tussen links en rechts

Het rommelt in Amersfoort. Moet er ingegrepen worden?

with 4 comments

Het rommelt in politiek Amersfoort: mislukte projecten, een verbroken belofte over het Armando Museum die 1 miljoen euro kost, overschrijdingen, onregelmatigheden in nieuwbouwwijk Vathorst, een verzakte kademuur bij museum Flehite en als klap op de vuurpijl een opgestapte gemeentesecretaris. Bijzonder omdat het sinds eind 2011 na Gerard de Klein, Piet Buijtels en Henk Huitink de vierde is die opstapt, zo citeert Binnenlands Bestuur Hans van Wegen van Burger Partij Amersfoort (BPA). Hij wijt het aan de stadhuiscultuur: ‘Die overheersende cultuur op het stadhuis is nog steeds : “Wij weten het beter. Beter dan de gemeenteraad. Beter dan de burger.”’ Volgens Van Wegen verdient de 13de stad van Nederland een beter bestuur, ambtelijk en politiek. Ambtenaren krijgen te veel ruimte en zouden hun eigen gang gaan. Burgemeester Bolsius doet alsof er niks aan de hand is. Dat geeft te denken. Misschien moet minister Plasterk maar eens krachtig ingrijpen.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een kademuur kan uiteraard overal verzakken.
  Wat ik mis in de opsomming is het Eemhuis, wat het gekost heeft weet ik niet, maar het ziet er niet goedkoop uit, en als ik de kreten aan de bouwschuttingen zie vraag ik me af hoeveel Amersfoorters er ooit profijt van zullen hebben.
  Maar het is een mooie stad, die veel toeristen en dagjeswinkelers trekt.

  Like

  koppelpoort

  20 september 2013 at 09:32

 2. @Koppelpoort
  Eemhuis valt onder mislukte projecten en overschrijdingen. Dat wordt dus indirect genoemd. Maar goed dat u het noemt.

  Van de verzakte kademuur bij Flehite vermoedt directeur Onno Maurer dat ze een gevolg zijn van renovatiewerkzaamheden. Ook hoogleraar Civiele Techniek Leo Wagemans denkt dat er onzorgvuldig is opgetreden en het dus voorkomen had kunnen worden:’Het is volgens mij een combinatie van een veel te zware belasting voor het gebouw door de betonnen vloer en de trillingen van het heien die er voor zorgden dat de grond ging ‘zetten’, oftewel in werd gedrukt, waardoor er scheuren ontstonden.
  http://tinyurl.com/phtckgy

  Like

  George Knight

  20 september 2013 at 09:42

 3. @Georgie Night, interessant stuk! Zou je dit ook op dichtbij Amersfoort willen plaatsen? Kunnen we misschien een discussie starten. Lijkt je dit iets? Mail mij: mirjam.vanputten@dichbtij.nl

  Like

  MirjamVP

  20 september 2013 at 11:42

 4. Pathe heeft 6,6 miljoen gekost en heeft 400.000 bezoekers die 10 euro netto achterlaten per jaar nodig om een winst te maken waarmee ze verder kunnen.
  Eemhuis gaat tussen de 55 en 66 miljoen kosten: Eemhuis heeft voor exploitatie dus minstens 4 miljoen bezoekers nodig die netto 10 euro achterlaten. Fijne dag verder.

  Like

  toettoet

  20 september 2013 at 14:26


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: