#OpNSA: Failliet van de Amerikaanse politiek en journalistiek

Anonymous richt zich met de actie #OpNSA direct op Amerikaanse politici die hun ziel voor geld verkopen. En indirect op de gevestigde journalistiek die in de controle van de macht in gebreke blijft. Amerikaanse media zwijgen over de werking van de macht en houdt misstanden in stand. Tekenend is dat de meeste onthullingen over de NSA werden geopenbaard in de Britse The Guardian, het Duitse Der Spiegel en het Braziliaanse O Globo. Ontluisterend voor de Amerikaanse media. In de VS zijn weliswaar de Washington Post, de New York Times en andere kwaliteitskranten die kritisch kunnen zijn maar toch nooit voet bij stuk houden als het erop aankomt. Nooit valt te voorspellen hoe en wanneer ze onder druk inbinden voor de zittende regering. Zodat de klokkenluider Edward Snowden bewust contact zocht met niet-Amerikaanse media voor zijn onthullingen.

Anonymous neemt nu die taak voor de VS op zich omdat de Amerikaanse journalistiek het laat afweten. In vier videos somt het op hoe volksvertegenwoordigers door bedrijven worden gekocht: Saxby Chambliss, Mike Rogers, Dutch Ruppersberger en Dianne Feinstein. De meest kritische journalistiek is op internet te vinden. Niet bij networks die opgekocht zijn door bedrijven of onder druk van de regering-Obama inbinden. Een nieuwe mediawet die nu in behandeling is stelt voor om enkel journalisten te beschermen die ‘real reporters‘ worden genoemd door het establishment. WikiLeaks en Anonymous vallen in een bizarre omkering van waarden buiten de definitie van journalistiek. Terwijl hier in werkelijkheid de meest vasthoudende kritische journalisten zitten, en die zogenaamde ‘echte journalisten’ waterdragers van bedrijfsleven en overheid zijn.

usacps3

Foto: Grafisch materiaal van de actie #OpNSA van Anonymous. 

8 gedachten over “#OpNSA: Failliet van de Amerikaanse politiek en journalistiek

 1. Ontluisterend is het ook, dat men nu een Obama persoonlijk, die duidelijk grenzen stelt aan door de VN al lang verboden oorlogsmisdaden, het vertikt om te vlug het risico van een wereldoorlog te nemen en nu nog terecht koerst naar wellicht een politieke oplossing, nu in de publiciteit laat vallen voor een berekende al jaren dwarsliggende Poetin, die nog steeds blijft ontkennen dat Assad zijn gifgas kon gebruiken en door zijn macht in Syrië, die al jaren Assad zijn wapens levert, de show steelt om op zijn termen -en wie weet hoe dat dat loopt- een alleen Assad maar tijd gevende vredesbespreking voorspiegelt aan de naïeve wereld..En dat allemaal ten koste van de al veel te hard getroffen Syrische bevolking. Over een maand zullen we, vrees ik, dat beginnen door te krijgen..

  Like

 2. @Joost
  Wat is het belang van Obama om zich met de Syrische oorlog te bemoeien? Een afleiding van het NSA-schandaal? Het zou zo maar kunnen. Het ontgaat me waarom Rusland geen belangen in het Midden-Oosten zou mogen hebben, en de VS wel.

  Like

 3. Syrie heeft de Amerikaanse vredespolitiek in het Midden Oosten al decennia lang fors gefrustreerd.
  Er is Amerika dan ook veel aan gelegen dat Assad zijn biezen pakt.

  Like

 4. @Reine, het MO bezaaien met verarmd uranium “vredespolitiek” noemen moet wel duiden op vergevorderde dementie. Heeft wel als voordeel dat een “ich habe es nicht gewüsst” uit jouw monde nog gemeend is ook.

  Like

 5. Naast de 2000 ton uranium op Irak heeft de VS ook nog de treurige geschiedenis van Agent Orange en twee atoombommen op Japan. Het Ton Kin Gulf incident was er nooit, Japan had al in januari 1945 capitulatie aangeboden door de Japanse ambassadeur in Moskou. Een uiterst vernietigend boek over de VS politiek verscheen al lang geleden Harry Elmer Barnes, ed., ‘Perpetual War for Perpetual Peace, A critical examination of the foreign policy of Franklin Delano Roosevelt and its aftermath’, Caldwell, Idaho, 1953.
  Saddam’s massavernietigingswapens bleken een sprookje, gelooft nu werkelijk iemand dat Assad zo dom zou zijn de VS de smoes voor ingrijpen op een presenteerblaadje te leveren ?
  Weten we niet dat voor de Syrische kust grote hoeveelheden gas zijn ontdekt ?
  Moeten de Syriërs hetzelfde lot krijgen als de Irakezen ?; een compleet verwoest land, met verkiezingen.

  Like

 6. Ach,als in Syrie de oorlog niet doorgaat,hebben wel altijd nog Iran en Noord Korea.
  Maar de nieuwe oorlogspeeltjes moeten toch ergens uitgeprobeerd worden?
  Volgens mij is er niet 1 Amerikaanse president geweest die niet bij een oorlog betrokken was.
  Roberto

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.