VVD misleidend over eigen standpunten Economie en Financiën

vv1

Opvallend in de standpunten over ‘Economie en Financiën‘ op de site van de VVD is de formulering. De partij is niet onbescheiden in haar pretenties en houdt de handen vrij door zich nergens harde eisen op te leggen. Het blijft bij intenties met formuleringen die neerkomen op: ‘wil’, ‘heeft prioriteit’, ‘is voor’, ‘is overtuigd van‘ en ‘steunt‘. Bij de VVD kan het vriezen of dooien, maar is het toch altijd mooi weer. Maar zelfs die pretentie van verplichtende vrijblijvendheid kan de partij niet waarmaken. De standpunten zijn achterhaald door de financieel-economische werkelijkheid zonder dat ze opnieuw geformuleerd werden. Gedateerde beeldvorming en ‘willen‘ gaan bij de VVD voor de werkelijkheid. Bij andere gevestigde politieke partijen is dat niet anders.

VVD is voor belastingverlaging, maar verhoogt de belastingen. VVD steunt de doelstellingen van het Europese stabiliteits- en groeipact, maar overtreedt de regels ervan. VVD geeft ondernemers de ruimte, maar legt ze meer regels op dan Chili of Panama. VVD wil voor straks een duurzaam en betaalbaar pensioenstelsel, maar maakt het onbetaalbaar. VVD is overtuigd van innovatie, maar zorgt niet dat er kapitaal in geïnvesteerd wordt. VVD is voor beloning van hard werken, maar laat de koopkracht al vijf jaar dalen. VVD wil problemen nu aanpakken, maar realiseert onvoldoende hervormingen bij de overheid en op de arbeids- en woningmarkt. VVD is voor het wegwerken van het begrotingstekort, maar laat dat begrotingstekort van jaar tot jaar oplopen.

In de jaarlijkse ranglijst van het World Economic Forum (WEF) van meest concurrerende economieën is ons land van de 5de naar de 8ste plaats gezakt. Wat doelmatigheid van de overheid betreft staat Nederland op de 11de plaats. De verklaring voor de daling zit ‘m volgens het WEF in de financiële markten en de stabiliteit van de banken: ‘The drop mainly reflects weakening financial markets and, in particular, rising concerns regarding the stability of banks.’ Dat het kabinet-Rutte het lastig heeft en op financieel-economisch gebied ongunstig afsteekt bij vergelijkbare landen die het beter doen is een ding, maar het voorspiegelen zoals de VVD doet dat ons land nog steeds op koers ligt en volop opties heeft doet pijn aan de ogen. Er is ’n woord voor: misleiding.

vv2

Foto’s: Schermafbeelding van de standpunten van de VVD over Economie en Financiën. 4 september 2013.

Advertentie

2 gedachten over “VVD misleidend over eigen standpunten Economie en Financiën

  1. We leven in een schijndemocratie. De grote bedrijven en banken planten hun mannetjes en vrouwtjes in de politieke partijen en uiteindelijk de regering. Het volk mag zo af en toe voor de bühne zijn “stem” uitbrengen. Zodra de benodigde zetels in het parlement zijn behaald, wordt in schimmige achterkamertjes een kabinet in elkaar gedraaid, een regeerakkoord met bombastische titel opgesteld en daarna gaat men weer over tot de orde van de dag nl. het behartigen van de belangen van banken en groot industriëlen. Dit zijn natuurlijk maffia praktijken die niet thuishoren in een oprechte democratische samenleving. Door het internet is de “kiezer” veel beter geïnformeerd en mondiger geworden. Er zal een moment komen waarop de massa deze vorm van onderdrukking niet meer zal accepteren en anarchie en burgerlijke ongehoorzaamheid zullen toenemen. De diverse regeringen in Europa zullen dit de kop in willen drukken en gaan politie en leger inzetten om de orde te handhaven. Een explosief mengsel, dat uiteindelijk zal leiden tot burgeroorlog en wellicht zelfs WW3, is dan werkelijkheid geworden. Veel mensen zijn bang voor het kruitvat in het Midden-Oosten. Ik denk dat we voor de bedreiging van de wereldvrede het veel dichter bij huis moeten zoeken.

    Like

  2. Pingback: VVD misleidend over standpunten op eigen site. Opschonen gevraagd | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.