Russia With Love: Putin, z’n lijfwachten en een statenklacht

De Russische president Vladimir Putin komt langs, in mannengezelschap. Jonge mannen met brede schouders. Er is slechts een vrouw te bekennen. Kapets ‘Капец‘ voegt het commentaar op YouTube toe aan ‘Putins lijfwachten‘. Cool of shit, kwestie van perspectief. Het laatste denkt de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hij heeft vanavond de Nederlandse regering opgeroepen om een zogenaamde statenklacht in te dienen tegen Rusland, wegens schending van de mensenrechten. Dit deed-ie in Amsterdam op de manifestatie ‘To Russia With Love’ voor homorechten in Rusland. Die staan door wetgeving onder druk.

1363262007_1637707007

Foto: De Russische president Vladimir Putin met bikers in Jalta. 16 juli 2012.

4 gedachten over “Russia With Love: Putin, z’n lijfwachten en een statenklacht

 1. Ach natuurlijk, ik geloof ook ook elke fotoshop. Not.

  Zet die vertaalmachine eens aan Knight!. Als Putin een homo s, dan ben ik een lesbo en get real man, hij wil geen gekloot in zijn land! En nee, het gaat hem niet eens om homo;s en lesbo’s, maar als u niet in staat bent verder te kijken dan het Ot en Sien gebeuren, dan ben ik erg somber.
  Putin stelt de wacht aan elke demo, elke demo. En dat heeft geen bliksem van doen met homoseksualiteit, maar van alles met het corrumperen van de spelen, lees de sport!
  Sport mag nooit en never samengaan met politiek!

  Like

 2. @Toetssteen
  Ligt het zo simpel? Dat lijkt me niet. Putin is een machtspoliticus en gebruikt anderen om z’n macht te vestigen. Natuurlijk interesseert Putin homo’s en homosexualiteit geen flikker. Noch positief of negatief. Hij gebruikt het om stemming te maken.

  De foto is authentiek en werd vorig jaar genomen toen Putin op de Krim nog wat tijd over had voor een ontmoeting met de Oekraiense leider. Toen kwamen de Russische bikers langs.

  Sport en politiek hangen per definitie samen.

  Like

 3. Fout. Het is omgekeerd.
  Wat u vergeet Knight is dat velen het helemaal niets kan schelen wat u privé zoal doet. Rusland is daar echt geen uitzondering op. Maar op het moment dat u meent dat exhibitionistisch gedrag bijdraagt aan acceptatie vaart u fout.
  Het tegengestelde zal gebeuren, dan ontstaat er een aversie.

  Laat het me zo stellen, ik heb ook iets tegen een intiem zoenend stel dat uit wil vinden wat er die dag zoal is gegeten. Doe dat maar achter de voordeur. Een zoen ter verwelkoming? Dat is in Rusland onder mannen heel gewoon. Dat ons stijve calvinistische landje niet verder komt dan schoudermeppen, soit, maar h’1 we hebben dan wel de gaypride…. Hoe bedoelt u dubbelhartig?

  Like

 4. @Toetssteen
  U spreekt uzelf tegen. Opkomen voor eigen rechten hoeft niet hetzelfde te zijn als het vertonen van ‘exhibitionistisch’ gedrag. Daarbij komt dat in Rusland nu alleen de ‘propaganda’ voor homoseksualiteit wettelijk en feitelijk aangepakt wordt. Da’s pas dubbelhartig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.