Wilkerson over Snowden, politiestaat en eeuwigdurende oorlog

Update: Opvallende overeenkomst met Wilkerson is de steunbetuiging van een andere gematigde Republikein, oud-Senator Gordon Humphrey van New Hampshire.  Hij correspondeert met Edward Snowden en Glenn Greenwald. En zegt tegen Snowden: ‘I believe you have done the right thing in exposing what I regard as massive violation of the United States Constitution.’

Lawrence Wilkerson is ex-kolonel, gematigd Republikein en voormalig stafchef van minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell. Hij geeft in zijn slaapkamer z’n analyse van de eeuwigdurende oorlog, the perpetual war. Juist omdat deze oorlog geen omlijnd einddoel heeft en daarom eindeloos kan voortduren roept zo’n oorlog de vraag op wat het eigenlijke doel ervan is. Gaat het om het verslaan van een buitenlandse vijand, of om het onder de duim houden van het binnenland en het doorsluizen van overheidsgeld? Zodat deze oorlog eigenlijk tegen de eigen bevolking gericht is. De recente onthullingen van Edward Snowden over de massale spionage geven voedsel aan de laatste optie. De eeuwigdurende oorlog is een voorwendsel om beslag te leggen op de uitvoerende macht en overheidsgeld. En bedenk: de miljarden dollars die aan oorlog en veiligheid worden uitgegeven kunnen niet besteed worden aan zorg, onderwijs, infrastructuur en sociale programma’s.

Hoe grijpt het samen? The Perpetual War bestaat uit de hechte vermenging van overheid en bedrijfsleven. Inclusief nieuwsorganisaties en adviesbureaus die als een WC-Eend met een zogenaamd objectieve blik het eigen bedrijfsbelang veiligstellen. Via een voortdurend draaiende deur schuift geld van de overheid naar het bedrijfsleven. Edward Snowden was niet in overheidsdienst en had in dienst bij Booz Allen toegang tot topgeheime documenten. Maar niemand controleerde de medewerker van dit bedrijf. Zo zijn er miljoenen medewerkers bij bedrijven die miljarden dollars overheidsgeld voor hun rekening nemen. Voor welk doel?

President Obama praat telkens geruststellend over mensenrechten, sluiting van Guantanamo Bay en een einde aan de overzeese oorlogen, maar voegt op geen enkel moment de daad bij het woord. Obama blinkt uit in het tentoonspreiden van goede bedoelingen en zorgt voor het ‘goede’ gezicht van de Amerikaanse politiestaat in wording. Voor wie het nog wil geloven. Barack Obama als pseudo-winnaar van de Nobel Prijs voor de Vrede.

Zo is in de VS een systeem opgebouwd waarin de twee gevestigde politieke partijen, overheid, bedrijfsleven, het militair-industrieel complex waarover Wilkerson praat met verwijzing naar president Eisenhower die er in 1961 al voor waarschuwde en de gevestigde media zonder risico’s alle macht naar zich toe hebben getrokken. Dit drukt ook een stempel op Nederland. Hoewel, er zijn godzijdank nog enkele risico’s: klokkenluiders en kritische journalisten. Reden dat president Obama deze groepen harder aanpakt dan welke andere president ooit deed. Inclusief de liegende ‘Tricy Dick‘ Nixon en de zogenaamde Texas Ranger George ‘W’ Bush.

wiki

Foto: Tweet Wikileaks, 15 juli 2013: De VS onder Obama veranderen in een politiestaat waar ongestraft bespioneerd en gedood wordt.

8 gedachten over “Wilkerson over Snowden, politiestaat en eeuwigdurende oorlog

 1. Dit artikel kan zo getransplanteerd worden op Nederland, de EU organisatie in Brussel, met uitzondering van Duitsland.
  http://www.alternet.org/investigations/why-us-executive-branch-clear-and-present-danger-our-democracy?akid=10697.1845380.-snrTC&rd=1&src=newsletter869126&t=3

  Met een Obama die geen kandidaat meer is voor een volgend presidentschap, maar het machtigste staatshoofd ter wereld waar iedereen naar moet luisteren. De ‘andere‘ Obama. Obama’s wil is wet. Oorspronkelijk fijntjes ge-analyseerd in de Süddeutsche Zeitung‘, maar engels dient het gemak van de mens:

  http://www.worldcrunch.com/eyes-on-the-u.s./why-america-fears-djohar-tsarnaev-more-than-it-respects-edward-snowden/nsa-edward-snowden-obama-tsarnaev-security-terrorism/c5s12761/?utm_source=Daily+Newsletter&utm_campaign=c103c0f39a-July_16_20137_16_2013&utm_medium=email&utm_term=0_e9fa80f45b-c103c0f39a-289628489

  Like

 2. @George Knight. Zijdelings, de Russen en de Chinezen. Snowden is slechts de boodschapper hoe een policy in praktijk wordt gebracht. Het stadium van ‘Shoot the Messenger’ is gepasseerd. In de States woeden inmiddels felle discussies over Obama’s beleid tot in het Congress en de Senaat.
  Tegelijkertijd zijn de uitvoerders van Obama’s beleid bang dat het supergeheime instructieboek van de NSA in handen van Snowden, de Russen en de Chinezen is.

  http://www.businessinsider.com/snowden-has-nsa-blueprints-2013-7?nr_email_referer=1&utm_source=Triggermail&utm_medium=email&utm_content=emailshare

  Like

 3. @King Billy
  Allemaal ‘spin‘ van de regering-Obama en de media dat de Chinezen en Russen de documenten van Snowden in hun bezit zouden hebben. Snowden beweert in zijn reactie aan oud-Senator Gordon Humphrey van New Hampshire dat zelfs onder marteling nog niet te zullen doen. Dus, Snowden is voor veel Amerikaanse media nog steeds de focus van het verhaal. Niet de onthullingen.

  Het kan best zijn dat de gevestigde media mede vanwege het verwijt dat ze als waterdragers van de regering-Obama handelen nu hun scherpste kantjes afvijlen. Uit cosmetica. Maar de meerderheid staat nog steeds aan de kant van het establishment.

  Trouwens, hoe dom kan de Amerikaanse regering zijn om het paspoort van een spion met de meest geheime geheimen in te trekken juist op het moment dat deze spion in het land van de ergste vijand Rusland verblijft? Zodat deze spion niet verder kan reizen en gedwongen is met z’n topgeheimen weken- en wellicht maandenlang in Rusland te blijven?

  Hoe stom kun je als regering-Obama zijn? Hadden ze dat niet gewiekster kunnen afhandelen? De Amerikanen lopen technisch en budgettair mijlenver voor op hun opponenten, maar strategisch en diplomatiek handelen ze als kleuters die stampvoetend en chanterend hun zin willen doordrijven. De Russen zijn betere schakers. De Amerikanen spelen blufpoker waarvan ze denken dat die indruk maakt, maar die voornamelijk potsierlijk en lachwekkend oogt.

  @Mr. Natural
  Dank voor de aardige woorden.

  Like

 4. Pingback: Alan Grayson: Militair-industrieel complex profiteert van Amerikaanse aanval in Syrië | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.