‘Samsom’ en ‘Opstelten’ begrijpen hoe het zit met de JSF. Anderen niet.

ds

Zoals vaker meent PvdA-leider Diederik Samsom iets te begrijpen wat anderen niet begrijpen. Heel tevreden met zichzelf wijst-ie met bovenstaande tweet niet alleen op zijn eigen slimheid, maar verwijt-ie ook anderen hun domheid. ‘Samsom’ profileert zich als slimmerik ten koste van de dommerikken. ‘Ivo Opstelten’ verklaart zichzelf ook tot het kamp van de slimerikken die het zo goed begrijpen. Hij retweet de tweet van ‘Samsom’.

Hoe kwam ik hierop? Al zoekend naar een reactie van Mark Rutte, Lodewijk Asscher, Frans Timmermans, Ivo Opstelten, Diederik Samsom of Halbe Zijlstra naar de onthullingen over de spionage door de Amerikanen in de gebouwen van de EU. Reacties van Nederlandse politici zijn niet te vinden. Worden ze niet gevraagd? Houden ze zich bezig met het winnen van de vorige oorlog? In Der Spiegel reageert de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Assenborn: ‘Als deze berichten waar zijn, dan is dat walgelijk‘. Andere politici noemen het onacceptabel. Nederlandse politici begrijpen goed wat burgers niet begrijpen. Zo denken ze zelf.

Foto: Schermafbeelding van faketweet van PvdA-leider Diederik Samsom. 26 juni 2013.

7 gedachten over “‘Samsom’ en ‘Opstelten’ begrijpen hoe het zit met de JSF. Anderen niet.

 1. Tamelijk arrogant van Samson. Plotseling ook nog defensiestrateeg? Zo ja, dan moet hij zich nader verklaren. De oosterburen wilden een lopende bestelling van 125 eurofighters deels inruilen voor 5 dronen.

  Like

 2. @King Billy
  Ja, Samsom is arrogant. Dat politici beweren dat ze gelijk hebben is in hun aard gebakken. Daar kijken we niet meer van op. Maar zeggen dat anderen het niet snappen is een stap verder. En onnodig om je eigen punt te maken. Niet zo aardig van Samsom. Mooi stel: Samsom en Opstelten. Je merkt terecht op dat ze materiaal kopen voor de vorige oorlog. Maar zij snappen het. En wij niet. Snap je, King Billy?

  @rikus
  Waarschijnlijk omdat ergens een geheime handtekening is gezet over die JSF en Nederland daarmee een verplichting tegenover de VS is aangegaan. Dan moet je als politicus kloten hebben om daarmee te durven breken. Dat hebben politici van het kaliber Samsom en Opstelten blijkbaar niet. Want hebben ze wel? Gelijk.

  Like

 3. Slim en dom is natuurlijk allemaal relatief. 🙄

  De tweet van Samsom is een fakeaccount. (te zien ook aan de naam “@diederiksansom” met een n). Die van Opstelten is ook een fakeaccount..
  Ik geloof dat Opstelten niet eens een echt twitteraccount. Niet verrassend. Is te hoog gegrepen voor hem.

  Like

 4. @Aad
  Hahahaha .. Ik geloof dat je helemaal gelijk hebt. Goed gezien. En dat ik er niks meer van begrijp. ‘@lvoOpstelten’ met een foto van de minister blijkt dus niet van minister Ivo Opstelten te zijn. Evenmin is ‘@Diederik Sansom’ dus niet van Diederik Samsom. Ik pas het aan: met ‘ ‘ en ‘ ‘. Jammer dat het geen 1 april is.

  Ondanks de fakeaccounts kan de kritiek op de gang van zaken rond de aankoop van de JSF overeind blijven. Da’s nog het meest bizarre. Het doet er eigenlijk niet toe wat Samsom en Opstelten zeggen.

  Like

 5. @George: niet alles geloven wat op internet staat. Heeft de NSA ook een flinke dobber aan.. 😉

  JSF is natuurlijk een drama. PvdA stemde voor om er maar mee op te houden. Nu ze in de regering zitten gaan ze er mee door. Niet meer uit tel leggen. Tig maal duurder en kan tig maal minder.
  Hoog tijd om snel een parlementaire enquête te starten voor die “kogel door de kerk’ gaat.

  Like

 6. @Aad
  Parlementaire enquête over de JSF? Lijkt me een prima idee.

  En de NSA? Die oogst nu aan negatieve publiciteit wat het zelf geoogst heeft. Zelden zo’n spannende zomer meegemaakt. Het nieuws blijft stromen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.