Obama: a nigger for the system? Is dat racisme?

Gisteren was president Obama in Berlijn. Hij hield een toespraak vol goede voornemens. En weinig concreets. Zoals bekend is Barack Obama van vaderskant van Afrikaanse afkomst. Zijn moeder was blank Amerikaans. Op een bijeenkomst van de Duitse Piratenpartie in Berlijn die het midden hield tussen een braderie, een wielercriterium, een landerige politieke bijeenkomst en een popfestival tussen optredens door gebeurt iets opmerkelijks. In hun incorrectheid spreken piraten elkaar aan op politieke correctheid. ‘Rassistische Dreck‘ zegt een omstander over het protestbord. Is het racistische vuiligheid? Uw individueel antwoord zegt alles over de grenzen aan uw tolerantie. Overduidelijk is dat zo’n tekst in de VS volstrekt onaanvaardbaar zou zijn.

NI

Foto: Schermafbeelding van video.

3 gedachten over “Obama: a nigger for the system? Is dat racisme?

  1. Als je het woord ‘nigger’ vervangt door het woord ‘slave’ werkt de tekst op het bord misschien minder contraproductief. Maar voor mij hoeft het niet. Obama is een ‘corporate servant.’ Anders was hij wel daadkrachtiger inzake ‘financial reforms’ en de bestrijding van prijsmanipulatie door speculatie. Wat heeft zijn huidskleur hier mee te maken? De ‘jews’ – figuren met politieke invloed en bedrijfsbelangen in de VS wat verder niets met het jodendom te maken heeft – hebben nooit iets anders gedaan. Is Obama a jew? Sure.

    Like

  2. @Arjan
    Tja, dat Obama niet levert wat-ie beloofde is duidelijk. De man is volledig door de mand gevallen. Hij heeft het beleid van president Bush voortgezet en zelfs nog aangescherpt. Of-ie nou in de zak van het bedrijfsleven, bepaalde belangengroepen of van iemand als NSA-directeur Keith Alexander zit is de vraag. Maar de conclusie kan eenduidig zijn.

    Het is dus zijn beleid dat niet deugt. Zijn sexe, geloof, huidskleur of wat dan ook zijn niet de hoofdzaak. Zeg gewoon: ‘Waarom de noodzaak om de burgers en je eigen woorden te verraden?‘ Dat lijkt me duidelijk genoeg en voldoende.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.