Yes, We Scan. Zegt Obama dat tegen Europa?

De Duitse Christen-Democraat en MEP Andreas Schwab weet dat-ie niks weet. Dit lid van het Europarlement zegt zich onbewust te zijn van het Amerikaanse spionageprogramma. Het zou meer moeten weten. Of beter gezegd: het had sinds 2001 meer moeten en kunnen weten. Maar het wist niks en het weet niks. Zo zegt het. President Obama bezoekt vandaag Berlijn. President Kennedy zei 50 jaar geleden: ‘Ich bin ein Berliner‘. Wat zegt Obama? ‘Yes, We Scan’ of ‘Wir haben es nicht gewusst’? Met z’n geloofwaardigheid is het slecht gesteld.

biga_kennedy_akg_m

Foto: President John F. Kennedy in Berlijn, 26 juni 1963.

Advertentie

9 gedachten over “Yes, We Scan. Zegt Obama dat tegen Europa?

 1. @Reggie Roning. Twee redenenen. Bedrijfsspionage en de aanslagplegers van 9/11 werden ondersteund vanuit Hamburg.

  @George Knigjht: eerder. “Yes Europe, you can!” “Must” zal hij bedoelen. “We scan. Scum is everywhere”.
  Verder de nadruk op TTIP, het Atlantisch handelsverdrag.

  http://koningbilly.wordpress.com/2013/06/12/prism-this-is-something-the-kgb-the-stasi-or-the-gestapo-would-have-loved-to-have-had/

  De FAZ had een satirisch voorstel voor Obama’s speech. Geschreven door ghostwriter Eisenhauer. “Ich werde ein Berliner”, na afloop van zijn regeringsperiode. Jammer, het artikel met de header “Mr. President, here’s your speech”, is niet vrij gegeven.

  En om de humor erin te houden:
  http://koningbilly.wordpress.com/2013/06/18/cyberwar-best-friends-forever-historisch/

  Obama vanaf 15.00 op ARD.

  Like

 2. Iedere oudere jongere zoals ik weet al tientallen jaren dat de telefoon wordt afgeluisterd door de Amerikanen. Ik ben dan ook nog steeds heftig onthutst van 9/11.

  Like

 3. Hier is dan:

  Voorstel FAZ aan Obama voor zijn speech in Berlijn. Ghostwriter is Mr. Eisenhauer. In het Engels. Slechts twee reakties. Dat zegt voldoende.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/obama-in-berlin-here-s-your-speech-mr-president-12223322.html

  Een alinea:
  „Now, I realize there is an election in your great country in September, and I have to remain neutral in that noble democratic contest. So I thought maybe I should at least bring Chancellor Merkel’s challenger a nice gift from the States – Ms. Merkel’s phone and e-mail records as collected by the NSA. Except, my people at the agency called the SPD headquarters, but nobody answered the phone. What’s up with that, Mr. Steinbrück?“

  Like

 4. De VS spelen het hard. Ze proberen actief het Europees beleid inzake privacy te verzwakken. En dat lukt. De VS doen maar wat ze denken te moeten doen, maar wat anders is dat de EU het eigen beleid daarop aanpast. Het had de eigen principes hoog moeten houden. Dat doet het niet. Door de recente onthulllingen schreeuwen nu Europese politici zoals Andres Schwab en Viviane Reding moord en brand. Maar toen het erom ging bogen ze en hielden hun rug niet recht. Aan dat soort mensen hebben we onze rechten toevertrouwd. Kan het nog dwazer? De VS denken in de spionage nog een belang te hebben, maar wat is in hemelsnaam het Europese belang om de rechten van Europeanen uit te verkopen?
  http://www.spiegel.de/international/world/eu-weakened-data-protection-laws-ahead-of-prism-spy-program-a-905520.html

  Like

 5. @King Billy,

  Dat laatste is denk ik niet de reden maar bedrijfsspionage dacht ik zelf ook. Ik vond echter het verschil met andere Europese landen behoorlijk groot wat spionage betreft. Er moet meer achter zitten.

  Like

 6. Sterker nog, de EU doet mee: “EU websites track users without warning, against own rules”
  http://www.euractiv.com/infosociety/eu-tracks-line-users-warning-rul-news-528626?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=7087cc1023-newsletter_daily_update&utm_medium=email&utm_term=0_bab5f0ea4e-7087cc1023-245712941
  En als we het over Booz, Allen Hamilton hebben, komen we bij Neelie met een koninklijke adviseur uit, wiens broertje bij de deze firma werkte en een Nederlander als directeur Europa. Een firma die voor allerlei, veelal strategische produkten oorlogscenario’s ontwikkelt en gebruikt voor businessmodellen. Amerikaanse RvC allen militaire achtergrond.
  Re spionage: Nogal wat operationele (Amerikaanse) HQ’s in Duitsland, ook voor Africa, bij Stuttgart en dronen ?worden/werden? vanuit Stuttgart aangestuurd.

  Like

 7. Pingback: Obama: a nigger for the system? Is dat racisme? | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.