NSA-onthullingen zijn topje van ijsberg. The Best Is Yet To Come

Amerikaanse parlementsleden die een briefing bijwonen mogen niet uit de school klappen. Ze dienen te zwijgen. Maar weten hoe erg het is. Zoals blijkt uit de woorden van de Californische Congresswoman Loretta Sanchez. Ze kan het weten, want ze is de tweede Democraat in het committee van Homeland Security. Sanchez praat zonder iets te mogen zeggen. Maar ze zegt wat ze kan zeggen. Let op de omvang, magnitude, van de geheime programma’s. Ze suggereert dat die omvangrijker zijn dan we denken. Terwijl ze al omvangrijker waren dan we dachten. Als de ijsberg niet tot Sanchez komt, zal Sanchez tot de ijsberg gaan. De door Glenn Greenwald van The Guardian opgetekende onthullingen van Edward Snowden zijn nog niet ten einde. Ze worden optimaal gepresenteerd, begeleid en vertraagd. Om spanning op te wekken, aandacht vast te houden en de verdediging van de regering-Obama te bemoeilijken. Een omvangrijk complot kondigt zich aan, de geloofwaardigeid van de liberale democratie staat op instorten, maar enerverend zijn de ontwikkelingen wel.

crows_nest

Foto: ‘Spotting Your Icebergs to Build Your Resilience

7 gedachten over “NSA-onthullingen zijn topje van ijsberg. The Best Is Yet To Come

 1. Een illegale, mondiale invasie op andermans terrein door een stelletje losgeslagen, vrijheidslievende cowboys, die hun eigen wetten maken en vrijelijk hun agressieve gang gaan in de Wildwest jungle van (Internet) technologie. En critici criminaliseren. De activiteiten van Edgar Hoover waren kinderspel vergeleken met hetgene, dat Obama sanctioneert..
  Woensdag a.s. staat Obama bij de Brandenbürger Tor. Een gloedvolle speech voor 4000 zorgvuldig uitgezochte toehoorders, die niet mogen opstaan van hun stoeltjes. Vrijdag wordt de omgeving hermetisch afgesloten, omwoners moeten woensdag ramen gesloten houden en mogen niet op de zgn ‘Heil Hitler’ balkonnetjes en op dakterrassen komen.
  Gaat vast iets zeggen over de overstromingen, waar Merkel zich vrijelijk onder de bevolking beweegt.

  Like

 2. @King Billy
  Ik begreep dat het Duitse ministerie van Justitie kritisch reageerde op de onthullingen. Is daar nog iets bijzonders over te melden? De Nederlandse minister van Justitie Opstelten lijkt de burgerrechten nauwelijks serieus te nemen.

  Like

 3. Collega van Opstelten stuurt brief naar Amerikaanse collega. Voor de Bühne? Verkiezingstijd.

  http://www.sueddeutsche.de/politik/us-ueberwachungsprogramm-prism-leutheusser-schnarrenberger-verlangt-aufklaerung-von-den-usa-1.1694473
  „Die aktuelle Berichterstattung zur Überwachung des Internets durch die Vereinigten Staaten gibt Anlass zur Besorgnis und wirft eine Reihe ernsthafter Fragen auf”, schreibt die FDP-Politikerin Leutheusser-Schnarrenberger in einem Brief an Holder, der der Süddeutschen Zeitung vorliegt. Darin fordert sie den US-Justizminister auf, ihr “die Rechtsgrundlage für dieses Programm und seine Anwendung” zu erläutern.“

  http://www.zeit.de/politik/2013-06/umfrage-internet-nutzung-digitale-ueberwachung
  „40 Prozent der Befragten in der YouGov-Umfrage fanden es richtig, dass Staaten die Kommunikation im Internet überwachen, um sich zu schützen“.

  Like

 4. FAZ geeft aardig overzicht van allerlei aktiviteiten:
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/amerika/fall-snowden-wachsender-widerstand-gegen-datenueberwachung-amerikas-12218868.html

  Mozilla Fire fox https://optin.stopwatching.us/ verzamelde tot gisteren slechts 119.000 ondertekenaars.

  Avaaz een >600.000 voor bescherming van Snowden: https://secure.avaaz.org/en/stop_prism_global/?bejRsbb&v=25872. Waagt zich blijkbaar niet aan PRISM

  ‘Democracy Now’ en AI hebben ook acties lopen….

  Like

 5. SNOWDEN IS EEN VERRADER VAN DE WESTERSE BELANGEN. DEZE MAN HOORT IN HET KADER VAN HOOGVERRAAD LEVENSLANG TE KRIJGEN.

  Like

 6. @King Billy
  Bedankt voor de informatie. Toch heb ik het idee dat de Duitsers hun grondwet inclusief de grondrechten serieuzer nemen en beter bewaken dan de Nederlanders. Daartegenover staat dat uit vergelijkende grafieken blijkt dat in Duitsland de overheidscontrole op internet e.d. veel groter is dan in Nederland. Ik kan dat niet zo goed met elkaar rijmen.

  @Fred
  Waaruit concludeert u dat Edward Snowden een verrader van westerse belangen is? En op welke westerse belangen doelt u dan? Wat heeft Snowden volgens u verraden wat ‘de terroristen’ niet al lang wisten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.