William Binney: VS op een hellend vlak naar een totalitaire staat

Klokkenluider William Binney zegt: ‘The government is not trying to protect [secrets about NSA surveillance] from the terrorists. It’s trying to protect knowledge of that program from the citizens of the United States.

Ook regeringen van bondgenoten als Nederland proberen de kennis over het volgen van de eigen bevolking te verbergen. Of het onder het mom van een strijd tegen terrorisme te rechtvaardigen. Binney en journalist Glenn Greenwald merken op dat terroristen allang de kennis hebben die nu aan het publiek onthuld is. Vandaar dat de claim van politici dat Edward Snowden door zijn onthullingen de staatsveiligheid  in gevaar heeft gebracht onzinnig is. Snowden richt zich op het publieke debat en wil enkel de opbouw van de controlestaat een halt toeroepen. Hij wil de veiligheid van de VS niet ondermijnen. Greenwald legt uit dat Snowden toegang had tot top secret documenten en in z’n selectie zorgvuldig was om de veiligheid van de VS niet in gevaar te brengen.

993714_665698576778632_1521474281_n

Video op YouTube-kanaal van Democracy Now!

Foto: Veilig onder moeders vleugels.

Zie ook op George Knight: Binney bevestigt dat in controlestaat iedereen onderzocht wordt.

13 gedachten over “William Binney: VS op een hellend vlak naar een totalitaire staat

 1. Ijsland heeft gereageerd:

  09:20 GMT: Iceland’s parliament member and privacy rights campaigner, Birgitta Jonsdottir, has offered Edward Snowden assistance in getting asylum in the Nordic island state.

  In a joint statement with the executive director of Icelandic Modern Media Initiative, Smari McCarthy, she stressed that she felt duty-bound to help and advise the 29-year-old whistleblower.

  “Whereas Icelandic IMMI is based in Iceland, and has worked on protections of privacy, furtherance of government transparency, and the protection of whistleblowers, we feel it is our duty to offer to assist and advise Mr. Snowden to the greatest of our ability,” the statement said.

  Like

 2. @Reggie
  Dit is (nog) geen reactie van de IJslandse regering. Maar een voorstelbare reactie van Birgitta Jonsdottir die nu een van de twee IJslandse Piratenpartijen in het parlement vertegenwoordigt. Toch altijd nog concreter dan geen aanbod vanuit het Nederlandse parlement. Ecuador, dan maar?

  Like

 3. Dit is nog een interessante:

  “Snowden demanded all 41 pages of PRISM document be published but neither WaPo nor Guardian had the courage,”
  http://www.wired.com/threatlevel/2013/06/snowden-powerpoint/#slideid-57990

  Wikileaks zou indirect contact hebben met Edward. Wellicht dat Wikileaks dit kan oppakken en de rest van de 36 pagina’s openbaard. Je vraagd je af wat er in die overige 36 pagina’s staat wat kranten al de Guardian niet durven te publiceren.

  Like

 4. @Reggie
  Tendentieus van Wired, vind ik. De suggestie van het Wired-stuk is dat er slecht 5 of 6 pagina’a van de PowerPoint-presentatie gepubliceerd zijn. En dat Greenwald de moed niet heeft om meer te publiceren. Dat lijkt me een voorbarige conclusie. Greenwald heeft aangegeven dat-ie nog werkt aan een reeks artikelen en dat er in de komende tijd meer onthullingen volgen. Dus ik acht het aannemelijker dat Greenwald de overige PP-pagina’s aan specifieke invalshoeken/verhalen koppelt. Of-ie ze allemaal publiceert weten we pas als de reeks ten einde is.

  Hoe dan ook lijken de uitlatingen van Assange Greenwald onder druk te zetten om niets achter te houden. Dat vliegen afvangen -ook tussen Greenwald en Barton Gellman van de WaPo- moten we denk ik opvatten als beroepsnijd tussen journalisten. Ook hun toko moet draaien.

  Like

 5. @George,

  De woorden die ik citeerde komen van Assange af maar ik sluit niet uit dat het voorbarig kan zijn. Ik weet wel dat Assange een soortgelijk ervaring had met de Wikileaks files. Zo’n 2000 documenten m.b.t. Israël zijn destijds niet gepubliceerd. Waarom specifiek Israëlische documenten weet ik niet maar zou wel eens te maken kunnen hebben met de gezegde; wiens brood men eet diens woord men spreekt…

  Like

 6. @Reggie
  Het lijkt me onaantoonbaar om te zeggen dat WikiLeaks in de zak van wie dan ook zit. En Israel lijkt me dubbel zo onwaarschijnlijk.

  Like

 7. @Reggie
  Ok, als ik zo moet opvatten. Uiteraard mee eens. Maar er is zoveel waarover de gevestigde media niet publiceren. Dus ik denk dat de informatie over Israel niet uniek is.

  Like

 8. Wat een onzin! Meent iemand nu echt dat het gaat om deze marginale niet bewezen shit? Als u het naar buiten kunt brengen, staat het overal! Althans als het geen afgekloven bot zou zijn. Meent iemand van u nu echt dat wij in staat zullen zijn de mollen uit de grond te scheppen?

  Like

 9. @Toetssteen
  Wat een onzin? Wat is onzin? Vindt u het onzin om te veronderstellen dat de controlestaat bestaat of vindt u het onzin om ertegen te vechten omdat de macht de macht toch niet uit handen geeft? Maar da’s defaitisme, zeker voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben. Zoals de twintigers Manning en Snowden. Was het maar onzin en werden we wakker uit de nachtmerrie met de zekerheid dat we het gedroomd hadden. Het is geen droom, maar echt. We zitten in de puree. Ontkennen helpt niet, strijden ertegen wellicht ook niet. Maar dat laaste heeft wel de meeste zin.

  Like

 10. Pingback: VS heeft internet verraden bij opbouw controlestaat. We moeten het terugnemen | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.