Pleidooi voor een petitie met steun van 500.000 burgers: Herstel burgerrechten

Hoe vaak moeten critici tegen de macht ageren om gehoord te worden door publiek, politiek en media? Zie hier een deel van de oogst van deze blogger. Zo werkt het publieke debat en da’s de plicht. In de VS komt de Republikeins-libertarische senator Rand Paul met een initiatief om de openbare ruimte terug te veroveren op overheid en bedrijfsleven. Samengevat onder de leuze: ‘Restaureer ons recht’. Da’s voor Nederland ook nodig.

Laten burgerrechtenbewegingen, maatschappijcritici, internetactivisten, toezichthouders, advocaten, kritische christenen, sextremistes, publicisten, ombudsman, Groenen, vrijdenkers, libertariërs, piraten, onafhankelijke bloggers en Occupisten de handen ineenslaan. Hoe verschillend ze over tal van zaken ook denken, ze zouden zich moeten kunnen vinden in het doel om de staatsmacht terug te draaien en de burgerrechten te herstellen.

Nodig is een petitie die de steun van 500.000 burgers krijgt. Voorwaarde is om over de opbouw van de controlestaat door de Nederlandse overheid eerst de feiten boven te tafel halen. Hoever is in Nederland de opbouw gevorderd? Vervolgens kan een einddoel geformuleerd worden dat omschrijft hoe de rechten hersteld moeten worden. Laat privacy niet langer ondergeschikt zijn aan spookbeelden over terrorisme. Zegt het voort.

1382057114176bew

Foto: Yakov Khalip, Op wacht, 1935.

Advertentie

4 gedachten over “Pleidooi voor een petitie met steun van 500.000 burgers: Herstel burgerrechten

 1. Er zal dan eerst een definitie moeten komen van welke burgerrechten hersteld zouden moeten worden. Ik denk dat het hier gaat vast lopen. Immers daar zijn heel verschillende meningen over.

  Like

 2. @Rikus
  Dat hoeft niet te ingewikkeld te zijn. Het gaat om transparantie van bestuur, openbaarheid en privacy. Breder hoeft niet.

  Like

 3. @Rokus
  Nou ik kan uit de losse pols wat opdreunen hoor. Maar laat me het simpel houden: hoe kon u eertijds een stadgenoot worden? Yep, u werd geoordeeld op de waarde die u bij kon dragen.
  Is dat lastig? Neuh.
  Feitelijk zou u de vraag moeten stellen: waarom moet men blijvend sociaal zijn met lui waar men helemaal geen binding mee heeft? Om de leemten op te vullen? Nou ja men zoekt…. maar u weet ook wel dat deze mensen nooit en nergens een bijdrage kunnen leveren.
  Waarom niet accepteren dat er variabelen zijn?

  @Knight
  Ik ben een aanhanger van Ron Paul., ik heb mijn bedenkingen bij zoon Rand, hij is me te D’66.

  Like

 4. @Toetssteen
  Rand Paul te D66? Omdat-ie afstand neemt van zijn eigen partij? Ik begrijp waarom je dat zegt, maar geloof er niks van. Hij zet het beleid van zijn vader voort, maar is daarin gewiekster. Hoe dan ook geeft de opstelling van Rand Paul naar mijn idee aan dat de kritiek op de opbouw van de controlestaat door Obama uit alle richtingen komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.