Allah Akbar. Onthoofding in de Syrische oorlog. Jihad!

Afgeraden voor iedereen zonder sterke maag. Allah Akbar. Commentaar overbodig. Bron hier. In de Syrische oorlog villen rebellen een tegenstander met een bot mes. Ook Vlaamse jihadisten nemen deel. Zo nobel is oorlog. Soennieten tegen sjiieten, moslims tegen moslims. De jihad van fanatisme en dom verstand. In het slachthuis spuit het bloed omdat de redelijkheid met vakantie is gestuurd. Religie jaagt de onredelijkheid aan. Moraal is dat de Syrische oorlog geen winnaars kent. En dat rebellen die geen kans op de eindoverwinning hebben de ellende alleen maar vergroten. Zo’n filmpje wordt onderdeel van de propaganda, pro en contra.

Advertentie

9 gedachten over “Allah Akbar. Onthoofding in de Syrische oorlog. Jihad!

 1. Voor de duidelijkheid. Ik ben niet tegen religie, maar wel tegen onredelijke religie. Da’s in het filmpje denk ik aan de orde. Als tegenwicht van de redelijke en humane religie verwijs ik graag naar het artikel van John Dear die het opneemt voor Bradley Manning en de mensenrechten. Zo positief kan religie ook werken. Ik heb het met instemming gelezen. Net zoals ik het filmpje met afkeuring heb gezien.
  http://www.huffingtonpost.com/john-dear/why-the-churches-should-s_b_3398662.html

  Like

 2. Het slachtoffer was al dood(gemarteld?), anders had het bloed er uitgespoten. Maar dit terzijde. .Een noodzakelijk moreel beroep op volgelingen en leiders van christelijke kerken in de VS maakt ook duidelijk hoe een dubbele moraal diep is ingesleten.

  Like

 3. Of het met religie te maken heeft, weet ik niet. Toen David Cameron bij de moord in Londen stelde dat dit een belediging is voor de Islam nam ik aan – double dutch moet eigenlijk vervangen door double english – dat er sprake was van politieke correctheid en het dempen van verdere publieke emoties. Analysten echter wijzen erop dat zoiets terug is te vinden in de Koran en dat komt waarachtig over, maar dat is glad ijs voor me. Er is hier sprake van een oorlogsmisdaad die op zichzelf beoordeeld moet worden. Zonder te veel acht te slaan op kreten. Ik acht de kans niet klein dat men hiervoor in Marokko de doodstraf krijgt en in het westen uiteraard lange gevangenis-straffen.

  Lees dit ook maar niet:
  We Are in the Middle of a Global Civil War
  http://www.alternet.org/we-are-middle-global-civil-war?page=0%2C0

  Like

 4. Was eind 88 aanwezig in Leipzig en liep zonder geweld en met schrik mee luidroepemd op straat toen we nog dachten dat we werden neergeschoten. Was in Berlijn toen de muur viel en heb met vele dappere Duitsers ook op zijn Hollands heel hoog mee gevloekt van opperste blijdschap toen dat gebeurde: Godverdommenogantoe. En geloof me, die vloek kwam heel spontaan. Moslimterroristen moeten het uit hun hoofd laten zo te vloeken met Allah Akbar. Noslims met hun gevoel van vrijheid herken ik als christen maar al te goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.