George Knight

Debat tussen links en rechts

Britse hongerstaker George Rolph strijdt tegen ministerie, Atos en Facebook

with 7 comments

944277_582835071750379_865008291_n-2

De Britse hongerstaker George Rolph werd op 3 juni van Facebook gegooid. Op de 14de dag van zijn staking. Facebook gaf geen reden. Rolph richt in een open brief zijn pijlen op de Britse regering en Atos Healthcare. Onderdeel van de Franse ICT-multinational AtoS die voorziet in diensten en systemen. De kritiek sluimert al langer. Atos wordt door het Britse ministerie van Arbeid en Pensioenen ingehuurd voor consultaties. In mei 2013 nam de arts Greg Wood ontslag bij Atos omdat-ie vond dat deze particuliere onderneming de mensen oneerlijk beoordeelt voor hun arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Omdat Rolph geen uitkering meer kreeg na een advies van Atos begon-ie zijn hongerstaking. Hij heeft een posttraumatische stressstoornis. In zijn brief zegt Rolph een van de duizenden te zijn die onterecht geen uitkering meer ontvangen. Een slachtoffergroep merkt op dat Atos wil dat Rolph zijn staking beëindigd. Het ministerie en Atos verschuilen zich achter elkaar.

George Rolph is 16 uur geleden een nieuwe Facebook-pagina gestart. Voor zolang het duurt. Hij merkt op: ‘Waiting to see if this gets closed down too‘. Giselle Win loopt daar ook op vooruit door George te adviseren een blog te beginnen voordat Facebook opnieuw de pagina afsluit: ‘Would be very useful for your statements to be posted to a blog so that if facebook fouls up again we haven’t lost what you have already written.’ Rolph vraagt anderen hulp bij het omgaan met sociale media. Tegenwoordig een noodzakelijke voorwaarde om het als luis in de pels op te kunnen nemen tegen machtige instanties. Maar een Facebook-pagina beginnen tegen Facebook omdat het zo’n pagina afsluit is onmogelijk. Beroep kan niet en een reden voor afsluiting wordt niet gegeven. Kijk, voordat Facebook opnieuw de pagina van George Rolph afsluit. George, I wish you good luck.

Intussen is er een allernieuwste Facebook-pagina van, of namens George Rolph. Wie praat er namens wie?

Foto: Affiche van WearRed op Facebook-pagina van George Rolph. Op 4 juni, 2013.

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thank you and God bless you.
  George Rolph

  Like

  freemycatfish

  5 juni 2013 at 23:38

 2. @George
  You’re welcome. I wish you the very best.

  Like

  George Knight

  5 juni 2013 at 23:45

 3. Bovenstaande posting wordt opgepakt in de Britse blogosfeer. Vanwege de ‘internationale’ dimensie? Google Translate maakt overuren:
  http://georgerolph.yolasite.com/news-links.php

  Like

  George Knight

  6 juni 2013 at 14:15

 4. George Rolph est maintenant au jour 28 de sa grève de la faim. Pourtant les médias et le gouvernement l’ignorent!

  Like

  MildRed Green

  17 juni 2013 at 11:23

 5. @MildRed Green
  Pas une bonne situation. J’espère qu’il ya une solution. Que le gouvernement Cameron lui ignore me surprend pas. Dans les médias britanniques, je vois encore des messages sur la grève de la faim de George. En effet pas beaucoup. Par exemple:
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/george-rolph-hunger-strike-after-1946899

  Like

  George Knight

  17 juni 2013 at 11:50

 6. […] een andere kwestie werd de Facebook-pagina van hongerstaker George Rolph ook onvrijwillig gesloten. Dit voelde voor Rolph en zijn sympathisanten praktisch als […]

  Like

 7. […] uitbuiting van vrouwen door pornografie en prostitutie. Nog tragischer is het geval van de Britse George Rolph die in 2013 een hongerstaking was begonnen en nauwelijks publiciteit kreeg in de media. Op de 14de […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: