Politie arresteert in Utrecht anti-monarchist. Opnieuw onterecht

Weer blijkt demonstreren tegen de monarchie in Nederland niet mogelijk. Weer wordt een anti-monarchist ten onrechte gearresteerd  door de politie. En naar het bureau geleid. Een 29-jarige man hield een bord met de tekst ‘Weg met de Monarchie‘ boven zijn hoofd en protesteerde. Geluidloos en geweldloos. De arrestatie vond plaats tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en zijn echtgenote aan de Utrechtse wijk Lombok. Weer moest de politie de arrestant op last van de Officier van Justitie vrijlaten, excuses aanbieden en goedpraten wat krom was. De officier vond de arrestatie niet rechtmatig. Weer zullen er kritische kamervragen gesteld worden met het stilzwijgende verwijt dat dit beschamend is voor de Nederlandse democratie.

Wat is er aan de hand met Nederlandse dienders? Beseffen ze niet dat demonstreren mag en weten ze niet wat vrijheid van meningsuiting betekent? Wellicht begrijpen ze de strekking van de grondwet onvoldoende, maar waarom zijn er dan geen leidinggevenden die het beter weten en dat kunnen corrigeren? Of begrijpen de leidinggevenden de grondwet evenmin? Dan is het echt de hoogste tijd voor bijscholing. Op alle niveau’s.

Dit is dit jaar al de derde onterechte arrestatie van individuele demonstranten tegen de monarchie. In februari werd Joanna van der Hoek notabene op het Utrechtse Jaarbeursplein gearresteerd en op 30 april nogmaals samen met Hans Maessen op de Dam. Deze eerdere arrestaties kregen op televisie en in kranten veel publiciteit. Op vele manieren hadden de Utrechtse agenten of hun leidinggevenden kunnen en behoren te weten dat de arrestatie van een anti-monarchist in Nederland niet rechtmatig is. Maar ze wisten het niet.

Weg

Foto: Schermafbeelding uit reportage van duicnl.

Advertentie

7 gedachten over “Politie arresteert in Utrecht anti-monarchist. Opnieuw onterecht

 1. @knutselsmurf
  Inderdaad, maar de smoes dat de communicatie niet werkte is al in Amsterdam gebruikt. Misschien zat het oor van de agent verstopt? Dus is het uiteindelijk de schuld van zijn huisarts. Logisch toch, deze logica?

  Like

 2. De communicatie werkt niet. Moet men er maar eens wat anders opzetten dan vriendjes in de niksnietkunde. Oortjes hebben niets van doen met het voorgaande. Oortjes worden gebruikt om stand by te zijn.Lees snel info ter plekke uit te wisselen. Zou ook een handy voor gebruikt kunnen worden, maar dat is zo onhandig.

  Like

 3. De demonstrant heeft ook wel een heel slordig bordje gemaakt. Een kladje eigenlijk. Ik zou hem op het politiebureau de opdracht hebben gegeven wat mooier en duidelijker te schrijven …

  Like

 4. @Toetssteen
  De communicatie van de politie werkt niet. Burgemeester Aleid Wolfsen betreurt het gebeurde en vermoedt dat het om ‘een menselijke fout’ van agenten gaat. Dat laat de vraag open of de communicatie/briefing/instructie aan en met de agenten was zoals die had moeten zijn.

  @Wilm
  Strafregels? Zoiets als: Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren. Ik steun de monarchie en zal nooit meer demonstreren.
  Wat dacht je van 10 miljoen keer?

  Like

 5. @Knight
  Geautomatiseerd gaat het beter dan dat ik vroeger zat te krabbelen. Gaat de inkt in rekening brengen!

  Like

 6. Pingback: België en Spanje tonen dat monarchie fundamentele nadelen heeft | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.