Michaela Biancofiore ontslagen omdat ze homo’s kleineert

r-BIANCOFIORE-large570

De Italiaanse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Sport en Jeugd Michaela Biancofiore heeft een nieuw post gekregen in de regering-Letta vanwege controversiële uitspraken die stof deden opwaaien. Ze zei: ‘Voor een keer, zou ik graag verenigingen van homo’s, in plaats van zich in een getto op te sluiten … iets zien zeggen om de recente golf van moorden op vrouwen (in Italië) te veroordelen … Alles wat ze doen is hun eigen belangen verdedigen‘ Aldus deze staatssecretaris die lid is van Berlusconi’s partij ‘Il Popolo della Libertà’.

Premier Enrico Letta zag zich genoodzaakt om Michaela Biancofiore over te plaatsen naar het ministerie van Ambtenarenzaken. Gelijke Kansen en Emancipatie draagt ze duidelijk niet in haar hart. Het is trouwens een geluk bij een ongeluk voor Michaela Biancofiore dat ze niet opmerkte dat ambtenaren discriminatie over zich afroepen en zich in een getto opsluiten. Haar uitspraak past in een patroon van discriminerende opmerkingen over homo’s. Zo riep paus Benedictus XVI in z’n kersttoespraak van 2012 andere religies op om de krachten tegen het homohuwelijk te bundelen. De vorige premier Mario Monti zei eerder dit jaar hetzelfde.

Italiaanse politici die zich zelfs in een coalitieregering niets aantrekken van pluriformiteit en tolerantie komen in de ogen van Noord-Europeanen ouderwets over. Ze zouden mogelijk tot inzicht komen als anderen het volgende zeiden: ‘Voor een keer, zou ik graag katholieke verenigingen, in plaats van zich in een getto op te sluiten … iets zien zeggen om de recente golf van moorden op vrouwen te veroordelen … Alles wat ze doen is hun eigen belangen verdedigen.’ Juist in het verdedigen van hun eigen belang zijn Italiaanse politici sterk. Door anderen iets te verwijten wat ze zelf doet is Biancofiore nog hypocriet ook. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat iemand die zulke domme uitspraken doet staatssecretaris van Gelijke Kansen kon worden?

Foto: Michaela Biancofiore met Silvio Berlusconi.

2 gedachten over “Michaela Biancofiore ontslagen omdat ze homo’s kleineert

 1. U verwijst met uw opmerkind ‘dit patroon van discriminerende opmerkingen over homo’s’ naar de kersttoespraak van paus Benedictus in 2012. Als ik de link met de tekst:’de krachten tegen het homohuwelijk te bundelen’ open verschijnt er een filmpje van AT5 waarin een voce-over verklaart dat de paus het volgende gezegd zou hebben, dat ‘het homohuwelijk de essentie van het menselijke ras vernietigt’.

  U zegt dat de paus opriep om ‘de krachten tegen het homohuwelijk te bundelen’,maar de voice-over zegt wat anders, namelijk dat de paus verklaarde dat ‘het homohuwelijk de essentie van het menselijke ras vernietigt;’ Wanneer de paus deze laatste opmerking gemaakt zou hebben kan ik daar niets discriminerends in ontdekken.

  Ik snap dan ook niet waarom u dit als voorbeeld geeft ‘in een patroon van discriminerende opmerkingen over homo’s’. Om werkelijk te willen weten wat de paus in zijn kersttoespraak over het homohuwelijk heeft verklaard lijkt het mij zinvoller een filmpje te plaatsen van deze bewuste toespraak zodat een ieder kan beoordelen wat de opvattingen van de paus in deze zijn.

  Nu worden er uit de contekst gehaalde one-liners ingezet waar een ieder mee aan de haal kan gaan en naar believen kan inpassen zoals u dat ‘in een patroon van discriminerende opmerkingen’ plaatst.

  Like

 2. @Tom
  Vooropstaat dat een religieuze organisatie als de Rooms-katholieke kerk zelfstandig is en mag zeggen wat het wil. Vanuit de eigen leerstellingen. De verklaring bij de link waarnaar ook u verwijst geeft duidelijk aan dat de paus andere religieuze organisaties heeft opgeroepen de krachten tegen het homohuwelijk te bundelen. Minister Timmermans wordt geciteerd met kritiek op deze opstelling van het Vaticaan: ‘Het burgerlijk huwelijk openstellen voor mensen van gelijk geslacht is niets meer of minder dan respect voor de unieke mens.’

  Kortom, de paus van Rome doet wat hem goedschikt. Maar anderen hebben het recht daar kritiek op te hebben en zijn afwijzing van het homohuwelijk als discriminerend te betittelen. Bij welke gelegenheid de paus dat ook gezegd heeft, zijn stellingname hierover is een ondubbelzinnige afwijzing. Als u dat niet inziet dan verschillen we van mening. Het Vaticaan bedrijft machtspolitiek. Het is een patroon dat het katholieke politici die het denkt te kunnen sturen onder druk zet. Direct of via een beroep op hun electoraat. Niet in het minst waar het om kwesties als abortus, euthanasie of gelijke rechten gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.