Minister Plasterk installeert commissie stemcomputers

Update 18 december: Zoals te verwachten was stelt de commissie in het eindrapport dat het electronisch stemmen weer moeten worden ingevoerd. Maar de vraag is of stemmen op papier veiliger is dan electronisch stemmen. Dat moet de politiek beantwoorden. Zie Rob Gonggrijp voor kritisch commentaar bij reacties. 

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft leden van de commissie stemcomputers geinstalleerd. De toelichting bij YouTube zegt dat ‘deze commissie gaat onderzoeken of het mogelijk is het stemmen op papier te vervangen door een electronisch proces zonder dat daarbij de essentie van de democratie in gevaar komt.‘ Maar de minister lijkt uitgaande van een positief advies van de commissie er al van uit te gaan dat in 2017 of nog eerder electronisch gestemd gaat worden. Gaat de commissie een degelijke oplossing vinden?

3 gedachten over “Minister Plasterk installeert commissie stemcomputers

 1. Computerdata is NOOIT veilig en kan gemanipuleerd worden. Ook het “riggen” van zo’n apparaat is simpel 1 knopje met het andere verbinden, dat is alles. Een kind kan letterllijk de was doen.

  Like

 2. Er is al eerder fraude geweest met een Nedap stemcomputer en er is iemand voor veroordeeld. Bron: http://www.stadspartijpurmerend.nl/algemeen-bestuur/fraude-stemcomputer-als-maatje-bestraft

  Nu dit was een leek. Zou nu 1 computerexpert de juiste toegang krijgen, dan is het een eitje om geheel oncontroleerbaar de hele verkiezingsuitslag te wijzigen.

  Het probleem met chips is dat ze niet doorzichtig zijn en dat de processen die plaatshebben dus altijd oncontroleerbaar zijn. Dat moet je niet willen in een democratie.

  Bovendien is elk apparaat weerloos tegen een expert en dus fraude gevoelig. Hackers zullen dit beamen.

  Ook weet ik dat na de dood van Drs. Pim Fortuyn opeens heel veel mensen CDA hebben gestemd, uit de wandelgangen weet ik dat er op grote schaal is gefraudeerd met juist die verkiezingsuitslag.

  De stemcomputers zijn net 3 jaar weg, dat moet koste wat kost zo blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.