In Egypte worden de mensenrechten steeds meer geschonden

10

In Egypte gaat het niet goed. Moslimbroeders en bondgenoten krijgen de economie niet onder controle en niet-moslims worden tot tweederangsburgers gemaakt. De Moslimbroeders houden niet eens meer de schijn op dat ze niet tegen kritiek kunnen. Kleine berichten zeggen meer dan analyses. Op Democracy Now! geven de journalisten Sharif Kouddous en Lina Attalah trouwens een scherpe analyse van het mensenrechtenbeleid van president Morsi. Wat er op dit moment in Egypte gebeurt toont een berichtje in Egypt Independent aan:

Vier zesde-klassers op een basisschool in Bulaq al-Dakrur, Giza gouvernement, werden naar verluidt geslagen door hun godsdienstleraar voor het niet dragen van de hijab, aldus het Egyptische Centrum voor Vrouwenrechten.

De mensenrechtengroep heeft een verklaring afgelegd en veroordeelt het incident scherp. Het roept de staat op om het internationale verdrag over de kinderrechten toe te passen’. Dat bepaalt dat de regering de nodige maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat onderwijsinstellingen de waardigheid van alle kinderen respecteren.

Gawaher al-Zahery, een activist die met het centrum werkt, vertelde Al-Masry Al-Youm dat de beschuldigde leraar naar verluidt tegen een van de vermeende slachtoffers zei: “Je zal dus een christen onder hen zijn [haar gesluierde klasgenoten].” De leraar , die ook Arabische taal doceert, beledigde naar verluidt de vier meisjes en sloeg ze in het bijzijn van hun klasgenoten.

Families van de meisjes dienden geen klacht in tegen de leraar uit angst dat het tegen de studenten zou uitpakken, aldus Zahery.

Foto: Meisjes met hijab.

5 gedachten over “In Egypte worden de mensenrechten steeds meer geschonden

 1. Als een land een buitenlandse zetbaas verwijdert, met z’n aanhang, gaat het even niet meer over mensenrechten.
  Nadat wij Napoleon hadden verdreven ging het niet anders.
  Christenen gingen heersen over republikeinen.

  Like

 2. In onze kamer werd er afgelopen week gestemd over een motie om alle financiële hulp aan het regime op te schorten. De motie werd verworpen. Dus we blijven het moslim regime gewoon fiancieren

  Like

 3. @Pietjepak
  De strekking van uw commentaar ontgaat me. Mubarak is door de opstandelingen van de macht verdreven. Niet door de Moslimbroeders die zich pas bij het protest aansloten toen de anderen de kastanjes uit het vuur hadden gehaald. De mensenrechtensituatie is onder Morsi slechter dan die onder Mubarak ooit was. En een wisseling van de macht hoeft toch niet per definitie ten koste van de mensenrechten te gaan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.