Cyberoorlog tussen Cyberbunker en Spamhaus over internetvrijheid

De Nederlandse internethost Cyberbunker pikt de macht van het Spamhaus Project niet langer. Sinds deze maand is het op een zwarte lijst gezet omdat Spamhaus zegt dat het spam verzendt. Het geschil loopt al sinds oktober 2011. Cyberbunker heeft gedurende afgelopen week een zogenaamde DDos-aanval tegen Spamhaus uitgevoerd. Naar verluidt de grootste cyberaanvaal ooit. Google moest met capaciteit inspringen. Het OM is een onderzoek naar de aanvallen gestart. Cyberbunker is in een atoombunker in Kloetinge gehuisvest en weet de autoriteiten telkens buiten de deur te houden. Het biedt klanten anonimiteit. Kinderporno en terrorisme faciliteert het niet. Het lijkt erop dat Spamhaus Cyberbunker probeert te criminaliseren. Mogelijk samen met anderen. Er is via CloudFlare een link van Spamhaus naar Google en Stratfor. Deze laatste heeft banden met de CIA. Op het spel staat de controle over het internet. En de internetvrijheid. Upstream provider A2B werd onder druk gezet, ging daar in mee, maar diende uiteindelijk een klacht in tegen Spamhaus. Nu lijkt A2B de service aan Cyberbunker gestaakt te hebben. Het geeft de volgende verklaring over het begin van het conflict:

a2b

4 gedachten over “Cyberoorlog tussen Cyberbunker en Spamhaus over internetvrijheid

 1. Spamhaus heeft inderdaad teveel macht. Het lukt je niet een mailtje aan iemand te sturen, als zij dat niet willen. Die macht is ook wel weer te breken : een onafhankelijke organisatie als OBA beslist zelf of Spamhaus geraadpleegd wordt bij ontvangen, waar mijn eigen internetprovider dat voor mij doet. Bij verzenden hebben we veel last gehad van Spamhaus. Sta je eenmaal op hun zwarte lijst, dan krijg je een heleboel mail terug als “onbestelbaar”.

  Like

 2. George, hier wordt het spel gespeeld van de sterkste, .. die wint. En al is het fout, het gaat erom te winnen, .. dat is hier het spel. De CIA zit overal!! Of je macht kunt breken met een of andere organisatie dat geloof ik niet. OBA is een eiland die niemand kwaad doet. Nu ja enkele dan…(°°)
  *

  Zoals je misschien weet ben ik een Amerikaanse-burger. Voor mij is het niet moeilijk mijn gegevens door te geven aan de CIA als…etc etc. Ik heb het een keer gedaan en netjes antwoord gekregen op al mijn vragen.

  Groet

  Like

 3. Die cyberbunker zou volgens berichten gekocht zijn door een firma Bunkerinfra, maar over die firma doen inmiddels wekenlang geruchten over faillisementen de ronde. Tja, en als dan die laatste klanten die je nog hebt ook nog eens afgesloten worden vanwege Spamhaus…
  Kortom: einde cyberbunker in zicht.

  Like

 4. @knutselsmurf
  Dus Spamhaus heeft invloed op de communicatie van organisaties die dat niet willen.

  @Robert
  Vele kritische Amerikanen hebben last van de CIA.

  @Reader
  De geruchten gaan dat Cyberbunker helemaal niet vanuit de voormalige NATO-atoombunker in Kloetinge opereert. Het kan dat het bedrijf Cyberbunker in de huidige vorm niet langer houdbaar is. Het gebruik van de brute kracht van de DDos-aanval duidt eerder op wanhoop dan een bedrijfsplan dat naar de toekomst kijkt. Mogelijk duikt Cyberbunker geknipt en geschoren elders weer op.

  Een verslag in de The Telegraph bevestigt dat de bunker verkocht is en dat Sven Kamphuis zich niet in Kloetinge, maar in Barcelona bevindt. De krant beeldt hem af als een internetpiraat op de manier van Julian Assange:
  http://www.telegraph.co.uk/technology/internet-security/9960488/Cyberbunkers-Sven-Kamphuis-says-he-is-victim-of-conspiracy-over-Spamhaus-attack.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.