Onthulling over martelingen Irak belasten de VS

Pas door de onthullingen in de the Guardian documentaire ‘Iraq – Searching for Steele‘ wordt duidelijk hoe diep de Amerikanen in de vuile oorlog in Irak betrokken waren. De martelingen vertonen opvallende overeenkomsten met wat er zo’n 30 jaar geleden in El Salvador en andere Latijns-Amerikaanse landen gebeurde. En ook toont het aan hoe belangrijk de rol van klokkenluiders zoals WikiLeaks en Bradley Manning is geweest. Zonder hen was de documentaire over de US-kolonel James Steele niet van de grond gekomen. Dit verklaart de heksenjacht van opeenvolgende Amerikaanse regeringen op de klokkenluiders. Deze regeringen hebben veel te verbergen. Opvallend is dat de documentaire in Europa volop aandacht krijgt, maar in de VS door de media zo goed als genegeerd wordt. ‘Democracy Now!‘ is een van de gunstige uitzonderingen.

Zie hier het full transcript van een interview met uitvoerend producente Maggie O’Kane. Met vele details.

Advertentie

7 gedachten over “Onthulling over martelingen Irak belasten de VS

 1. De two for two orders betekenen een reductie van politietaken in Irak. Ik houd het er op dat het een tactiek is om de oorlog eerder te beëindigen en zodoende ook het aantal slachtoffers terug te brengen.
  Oorlogstactieken zijn vaak ondoorgrondelijk. We hoeven niet te verwachten dat het Pentagon hier nadere mededelingen over zal doen.

  Like

 2. @Reine
  Naar nu blijkt werkten de martelingen van de Iraakse Soennieten waaraan de Amerikanen steun verleenden op vele manieren contra-productief. Dus het was niet alleen in strijd met de mensenrechten, maar ook kortzichtig. Opmerkelijk is dat de geschiedenis zich herhaalt. Ook het Iran-Contra schandaal eindigde als een blunder. Opmerkelijk dat de Amerikanen dit herhaalden. Ik vermoed ook dat de merkwaardige aftocht van generaal David Petraeus direct hiermee te maken heeft. We zullen de komende tijd nog veel onthullingen zien.

  Like

 3. Kan er ergens ook verteld worden hoeveel ellende is voorkomen door het doorslaan van een bepaald persoon? Nee, dat zal niet.

  Like

 4. @Toetssteen
  Nooit is bewezen dat martelen werkt. Het levert doorgaans valse bekentenissen op. En het heeft door toedoen van types als Donald Rumsfeld en Dick Cheney de Amerikanen en de Amerikaanse manier van leven ongelukkig beschadigd.

  Like

 5. George Knight
  Ik kan niks bewijzen, helemaal niets, maar kun jij bewijzen dat het ging om volkomen onschuldige enzovoort.Ik ben niet bepaald dol op, maar lat me duidelijk stellen: wat nu dat als ik door een treiterig iets al per zoveel minuten een drupje water op het hoofd van laat vallen…. Ja dat heet marteling
  Maar laten we nu eens aannemen dat deze persoon no twee keer 24 doorslaat, hoe zie jij dan marteling?

  Like

 6. @Toetssteen
  Laten we niet voorbijgaan aan de feiten. De martelcentra in Irak gingen dienen om soennieten te vervolgen. Geen combattanten, maar onschuldige burgers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.